Vizitator tyc Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Lucrezi de ceva ani in electronica?F bine,dar de ce te miri cand esti intrebat ce doresti de la un produs? Si reactionezi asa urat cand esti intrebat?Poate te alegi si cu o banare pt jigniri personale(asta e un site de electronica,nu de politica);personal consider ca subiectul are loc in topicul dedicat .Rog un moderator sa-l mute . Link spre comentariu
Marian Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Lucrezi de ceva ani in electronica?F bine,dar de ce te miri cand esti intrebat ce doresti de la un produs? Si reactionezi asa urat cand esti intrebat? Poate te alegi si cu o banare pt jigniri personale(asta e un site de electronica,nu de politica);personal consider ca subiectul are loc in topicul dedicat . Rog un moderator sa-l mute . Ai citit ma rog frumos cu atentie raspunsurile de aici? unde anume m-am comportat eu asa urat, unde am reactionat necuviincios daca am fost intrebat ceva aici? am spus destul de simplu ce doresc de la acest montaj, sa-mi alimenteze o pereche de 7294, nu este destul? stim cu totii ce anume cer acele CI-uri deci prea multe detalii nu-si au rostul. SI chiar te rog frumos sa imi arati unde am jignit personal pe cineva si imi voi prezenta scuzele indata, asadar? Nu am cerut sa imi faca altul munca, nu am cerut scheme noi, nu am cerut PCB-uri sau mai stiu ce alte lucruri, nu am cerut decat un simplu da sau nu la intrebarea mea, nu am experienta in comutatie si tocmai de aceea vroiam sa stiu daca montajul este capabil sa alimenteze un amplif audio, si era suficient sa mi se spuna DA sau NU, si cu siguranta nu mai insistam, dar in schimb ati reactionat de parca v-as fi cerut bani sau mai stiu ce lucru extrem de grav. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 @marian: Principiul e bun. Poti (e chiar recomandabil) sa scoti direct tensiunea de alimentare necesara integratului. Nu stiu despre schema (trebuie sa studiez datasheet-ul CI), dar iti recomand calduros sa folosesti MOSFET-uri. Alese bine, vei avea o cadere de tensiune neglijabila pe ele in conductie. Nu sunt f. scumpe. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Cu totul intamplator nu am datasheetul 7294 la indemana,sigur nu sant singurul si poate altii au si alta ocupatie in afara folosirii 7294,dar tu sti si ti pt tine(tensiunii,curenti).Un dispozitiv(in speta 7294) poate fi folosit la 100%,50% sau 68%(daca asa vrei) si in functie de asta are nevoie de un curent si/ tensiune diferite.De jignit pe mine personal, nu,dar poti sa recitesti regulile de folosire a forumului si daca tot ceri exemple: daca-i zici cuiva,in replica,ca-i dai palme,cum se cheama? Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 I-a si fa schema, merge 100%Traful il calculezi ca pt 50hz, este un topic "mic" despre calculul trafo unde-s date detalii Link spre comentariu
Marian Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 @smilex Multumesc pentru raspuns, cu siguranta voi studia bine inainte de a ma apuca, e bine insa de stiut ca se pot folosi si mosfeti in locul acelor darlingtoni pe care nu prea ii gaseam, in schimb mosfeti am deja care sa faca fata acelor specificatii.@lorik199 Multumesc de asemenea pentru implicare, intr-adevar stiu de acea tema, de altfel de acolo mi-am completat cunostintele referitoare la calcului trafurilor.@tyc Complici lucrurile inutil, eu vroiam sa stiu doar daca in principiu schema este valida sau nu, detaliile suplimentare despre amplifuri pot fi extrase si analizate ulterior, eu doream sa stiu daca in principiu este capabil si am aflat ca da, de aici nu am decat sa achizitionez acel CI ca in rest am tot ce imi trebuie si apoi sa ma apuc de experimente, si devreme ce schema se pare ca este valida pot la urma urmei sa fac un alt amplif cu tranzistori care sa debiteze in jur de 60W/4Ohm, nu e obligatoriu doar cu acel CI, important este ca se poate si asta imi este de ajuns sa incerc.Cat despre palme date pai nu crezi ca exagerezi? nu vad unde am scris eu ca as da cuiva palme? a te referi poate la acel emoticon? pai bineinteles ca nu cu acest scop l-am pus, doamne fereste nu sunt atat de nesimtit, imi place sa cred ca stapanesc destul de bine codul bunelor maniere, atunci eram doar dezamagit de reactiile negative care nu aveau legatura cu intrebarea mea, dar in fine, daca tu crezi altceva nu te pot eu convinge de contrariul si nici nu am sa incerc.In incheiere imi cerc scuze catre @Dr.L daca am parut ca depasesc masura la adresa lui, nu asta a fost intentia mea va asigur, doar ca eram suparat ca de atatea ori m-am lovit de usi inchise, de mentalitati depasite, si vazand aici ca am pus o simpla intrebare si sunt aspru mustrat am fost surprins destul de neplacut, poate am si exagerat si pentru asta imi cer scuze, nu-mi sta in finre sa polemizez inutil cu cineva, si in nici un caz nu vreau eu sa politizez acest forum asa cum sunt acuzat.O zi buna. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Conform datasheet CD4047, poti realiza comutatia unui MOS (in loc de BD care oricum e prea "mic" pentru ce doresti), cu 5nF capacitate la intrare, in 17μs fara alte tranzistoare driver (se pot folosi 4xBC337 + 2xMOS). Daca doresti (pentru a nu incaleca comutatia cu oscilatii parazite), monteaza si un cond de 2n2 in paralel pe tranzistoare (indiferent de varianta). Si cate un cond de 10n pe diodele din puntea ce urmeaza. Link spre comentariu
florincccc Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Comutatia se face la frecvente audibile asa ca o sa ai o mare problema in a filtra tensiunile obtinute ca sa alimentezi decent un amplificator audio. Acum vreo 18 ani am facut ceva asemanator si imi bazaia radioul pe care l-am alimentat de-l gaseau dracii.Simplitatea schemei e o capcana, in practica pe schemele simple/simplificate se pierde mult timp cu osciloscopul pentru reglaje fine. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 @marian: Daca totusi, in urma condurilor ti se intampla asa ceva (nu cred), ataca puntea cu doua inductante (pe fiecare ramura una) de 50-100μH (chiar mai mult). Daca doresti, pot improviza o schema. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Multumesc de intentie @smilex insa asa cum am zis nu vreau sa imi faca altcineva munca mea, nu vreau sa irosesc timpul nimanui, ideea in sine se pare ca este valida asadar nu ramane decat sa incerc, si voi tine cont de tot ce s-a spus aici. Link spre comentariu
Vizitator yo2ogm Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Si prima si a doua schema ar putea functiona, totusi parametri de comutatie ai tranzistorilor bipolari nu sunt prea buni, de aici un randament slab al montajului si necesitatea unei raciri in consecinta. Evident tranzistorii mosfet dedicati comutatiei sunt mult mai buni.Cat despre forumisti si moderatori cu tulburari de comportament cel mai bine e sa-i ignori. Chiar daca primesti ban, te muti pe alt forum cu oameni mai potoliti si scutesti o gramada de nervi.PS In mod evident nici mie nu-mi pasa de un eventual ban. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 E vorba de tensiunea pierduta pe jonctiune (implicit putere) in conductie. La un darlington minim 1V. La un MOS poate fi si 50-100mV/10A. La 50Hz nu mai conteaza prea mult performantele de comutare.La jpeg-ul de mai jos, pe tranz. poti adauga niste diode transil (47V) pe DS a MOS-ului.Cu IRS2186 (15 lei) sau alta varianta, reproiectata (40kHz), sursa ar iesi de 2-3 ori mai mica ca volum (si mai ieftina daca nu ai acces la sarma pt. bobinat). Pt. SG3525 (500mA-curent iesire) ar fi nevoie de cca. 100ns/5nF sau 200ns/10nF. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 De ex: viewtopic.php?p=350829#p350829 Link spre comentariu
Vizitator yo2ogm Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 Pt. comanda finalilor trebuie sa folosesti semnale dreptunghiulare cu pante cat mai abrupte si un factor de umplere cat mai mic (aici e de testat la reglajul final al sculei). Personal recomand integrate 555 (e foarte usor de lucrat cu ele si poti regla factorul de umplere). Nu folosi astabili cu tranzistori, vei obtine un randament slab. Cauta tranzistori mosfet de comutatie, conteaza atat caderea de tensiune pe tranzistor (cand e complet deschis) cat si viteza de comutatie, flancurile semnalului (indiferent de frecventa semnalului alternativ produs). Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 5, 2011 Partajează Postat Martie 5, 2011 @marianti-am raspuns ca poti folosi ideea ta si ti-am dat doar 3 elemente de ajutorsa fol sg3525 in locul altor integrate sa folosesti mos-uri pt ca se comanda mai usor,au curenti f mari argumentand ca se folosesc in majoritatea UPS-urilorsi daca tot folosesti ideea ta sa ridici putin frecventa,lucru intalnit tot la un UPSsa spuna cineva de meserie ce este gresit in aceste afirmatiipt ca ai spus ca esti in domeniu ,mi-am exprimat nelamurirea de ce sa lucrezi cu miezuri mari cand pe acelasi principiu funct si cele pe feritaa mai raspuns cineva ca merita sa incerci daca nu sant scumpe compon. si a continuat cu o gluma nevinovata,pentru destindere -daca nu este flacara deschisa etc etcdupa felul in care construiesti frazele esti o persoana cu oarecare pregatire si de aceea as indrazni sa intreb:ce conotatie ai gasit in acele raspunsuri de ai reactionat asa violent?daca lucrezi de cativa ani in electronica aveai deja raspunsulcand se studiaza despre trafuri niciodata nu se spune ca ele ar functiona numai intr-un anumit interval-poti face un traf cu raport 3:1 sau 3000:1-depinde numai de aplicatiesi daca tot vorbim de cazuri speciale,ca electronist poti spune cam ce raport de transf. are un pistol de lipit si de fapt cum functioneaze el? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum