Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor (convertor) 12v - 220v 50Hz (+ teoria undelor)

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

esty OFF TOPIC am destule cartzi citite mai multe dacat avetzi dumneavoastra prin biblioteca , si fara polemiciraspundetzi la subiect . oare de ce nu ai alimentat tu acel invertor de 4kw la 12v si ai alimentat la 6oov cc, ai idee sami raspunzi ?

Fara polemici...Spuneti ca :"... doar randamentul e mai mare la alimentarea cu 24 v"Sunteti sigur ?Mai studiati...

Link spre comentariu

De acord, d-le Dr.L, dar randamentul este definit ca fiind raportul dintre puterea utila si cea consumata, nu are nici-o legatura matematica cu pierderile.Pierderi pot fi in ambele cazuri daca se utilizeaza cabluri de sectiune necorespunzatoare.Am intervenit in discutie deoarece am crezut ca cel care a initiat topicul poate lua, ca si mine, "ad literam" acea remarca.

Link spre comentariu

Este imposibil de modificat un invertor cu alimentare a 12V sa il faci la 24V.Trebuiesc inlocuite foarte multe piese,de la mosfeturi care sunt pe 50V100Ah sa zicem cu altele de 100V50Ah sau dupa caz,daca este cu transformator,trebuie umblat la primar,placa electronica cu stabilizatori,pana la ventilatoare si bateria de condensatori. Asa ca mai bine nu,daca a fost pe 12V proiectat mai bine sa ramana asa,implica muult efort.

Link spre comentariu

Este imposibil de modificat un invertor cu alimentare a 12V sa il faci la 24V.Trebuiesc inlocuite foarte multe piese,de la mosfeturi care sunt pe 50V100Ah sa zicem cu altele de 100V50Ah sau dupa caz,daca este cu transformator,trebuie umblat la primar,placa electronica cu stabilizatori,pana la ventilatoare si bateria de condensatori. Asa ca mai bine nu,daca a fost pe 12V proiectat mai bine sa ramana asa,implica muult efort.

:rade: :rade: :rade: aveti multe tampenii scrise aicidupa ce trec cei 100Ah sau 50Ah mosfetiii se consuma/descarca?pt ce trebuie condensatori la un invertor?prea mult efort nu este, daca ai ceva experienta
Link spre comentariu

Eu m-am referit pt cei care cunosc. Mosfeturile din fabricatie daca sunt pe 12Vcc vor fi de maxim 50Vcc si sa zicem 100A la placa ridicator de tensiune.Condensatorii ce rol au? Pai vezi in schema si tot la fel sunt de o tensiune anume poate 16V?Daca vrei sa modifici invertorul,ala facut de fabrica nu homemade,trebuie sa...........cum spuneam.Invertoarele sunt clar fabricate pentru alimentare la 12V sau 24V sau 48V sau 300V. etc.

Link spre comentariu

corect nu are nevoie de filtraj dar driverul (integratul mai bine zis ) cel care da comanda la mofeturi cam are nevoie de condensatori chiar daca este alimantat dintro sursa foarte continua .Ia uitate la schema atasata si vezi condensatorii c 13 si c 14

bateria auto este o sursa de tensiune perfect continua, nu are nevoie de filtraj

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări