Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor (convertor) 12v - 220v 50Hz (+ teoria undelor)

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

ideea mea e de a incalzi cam 0.5 m3 de la -10 grade pana pe la vreo 20 ! E un proiect mai :nebunrau: de al meu ....multumesc !

Pai si atucni de ce te mai complici cu invertor si feon :nebunrau: Fa rost de nichelina (chiar dintr-un feon) si pune-o in asa fel incat sa mearga la 12v@RelavToate firmele (astea bune de upsuri) au produse de la entery-level pana la profesionale. UPS urile cu unda dreptunghiulara sunt pt clientii nepretentiosi si sunt ieftine,alea sinuosoidale au si un pret pe masura. Ca sa nu mai zic ca un calculator + un monitor merg fara nici o problema pe unda dreptunghiulara.Upsurile care scot unda sinus pe iesire moduleaza un semnal de frecventa mare,care apoi e ridicat la tensiunea necesara (filtrul e ori inainte,ori dupa traf,depinde daca e pe tole sau de ferita)
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

hop si eu.. pana la urma am facut rost de un invertor ... 150 w insa e puti cam vandalizat :)) mai precis .. lipsesc 2 tranzistori ! http://it.tinypic.com/r/ctgle/6 cel din chenarul rosu era un irf3205.. acum intrebarea si cel din stanga oare era tot un irf3205 ? problema e ca nu stiu ce era cel din chenarul albastru .. http://it.tinypic.com/r/25hebuh/6 deoarece ceilalti de langa ( 3 la numar ) nu sunt la fel ! Ar veni asa in aceasta ordine de la stanga la dreapta- * vezi poza urmatoare - http://it.tinypic.com/r/24y5nc8/6 (sd107 , kd106 , sd107 , si cel din chenarul albastru ! Intrebarea mea e ce piese sa pun in loc.. deoarece nici sd107 nici kd106 nu am gasit... multumesc

Link spre comentariu
Vizitator Bornescu

Caut si eu niste sfaturi.Am 1 centrala termica de 155 w si vreau sa o pun pe 1 Ups de Xw care sa functiuneze cel putin 5 ore pentru ca de ceva vreme nu mai functioneaza cum trebuie reteaua electrica (intreruperi lungi si dese :) ).Ce intreb eu este :Exista asa ceva se facut sau cumparat ? Cu conditia ca acesta sa functioneze numai cand nu exista tensiune electrica in retea si sa se incarce cand revine tensiunea.Multumesc.

Link spre comentariu

hop si eu.. pana la urma am facut rost de un invertor ... 150 w insa e puti cam vandalizat :)) mai precis .. lipsesc 2 tranzistori ! http://it.tinypic.com/r/ctgle/6 cel din chenarul rosu era un irf3205.. acum intrebarea si cel din stanga oare era tot un irf3205 ? problema e ca nu stiu ce era cel din chenarul albastru .. http://it.tinypic.com/r/25hebuh/6 deoarece ceilalti de langa ( 3 la numar ) nu sunt la fel ! Ar veni asa in aceasta ordine de la stanga la dreapta- * vezi poza urmatoare - http://it.tinypic.com/r/24y5nc8/6 (sd107 , kd106 , sd107 , si cel din chenarul albastru ! Intrebarea mea e ce piese sa pun in loc.. deoarece nici sd107 nici kd106 nu am gasit... multumesc

sau macar daca are cineva acelasi invertor sa se uite 2 secunda si sa imi zica ce piese sunt :jytuiyu
Link spre comentariu

MA INTREBAM DACA SE POATE POATE MARI FRECVENTA SI IN LOC DE TRAF PE FEROSILICIU UN TRAF PE FERITA? SCIMBAREA OSCILATORULUI CU UN CD4047 SAU ALTCEVA .....ASTEPT PARERILE CELOR CU MAI MULTA EXPERIENTA

da, merge cu traf de ferita, marita frecventaoscilator merge bine SG3525folositi in principiu schema de aici http://sound.westhost.com/project69.htm , dar comandati niste tranzistori de putere cu integratulP.S: ati testet schema initiala? ca am gasit-o si eu mai demult si ma intrebam daca ar merge ok
Link spre comentariu

Da merge, eu am folosit bd 250c cu modificarile aferente.Cand am deschis topicul nu mam referit a transforma invertorul in bine cunoscuta sursa cu >sg<, de exemplu sa lucreze undeva la 25khz trafu pe ferita, oscilatorul si etajul final sa fie concepute din ideile colegilor de pe forum. idea este de a realiza un invertor simplu si robust inpreuna cu colegi de pe forum

Link spre comentariu

Pai nu vrei la iesire 220V 50Hz? Pentru ca schema de la primul post asta face. Ce s-a discutat pe urma e altceva. Daca vrei tensiune continua la iesire (deci convertorul contine si redresor), atunci alegi un montaj pe frecventa ridicata, si in acest caz nu mai folosesti trafo cu tole, ci ferita.

Link spre comentariu

Da idea ar fi de a obtine pe secundar de +- 60v cat mai simplu de realizat, sa fie la indemana si celor mai putin familiarizati cu smps.+-60v este informativ si ramane la latitudinea fiecaruia tensiunea din secundar. Rog pe care vor sa dea o mana de ajutor sa posteze scheme de oscilatoare ,etaje finale si pareri despre cum am putea realiza trafu pe ferita. Astept raspunsuri de la cei care sunt dornici sa experimenteze

Link spre comentariu

Chiar nu este nimeni dispus sa participe la acest proect comun? Toata lumea se multumeste sa ia totul mura in gura du pa in ternet, unde va este creativitatea?Tipic romaneste. :freaza:

Esti stupid ?De 50 de ani nu mai este nimic nou in electronica !Toate inventiile de azi sunt scheme vechi de sute de ani desenate un pic altfel !dohPana si microprocesoarele de azi au fost realizate in anii 1940 cu tuburi , si in anii 1800 cu roti mecanice ,mecanisme si arcuri : nimic nou sub soare , nimic de descoperit sau optimizat !
Link spre comentariu

Chiar nu este nimeni dispus sa participe la acest proect comun? Toata lumea se multumeste sa ia totul mura in gura du pa in ternet, unde va este creativitatea?Tipic romaneste. :freaza:

Esti stupid ?De 50 de ani nu mai este nimic nou in electronica !Toate inventiile de azi sunt scheme vechi de sute de ani desenate un pic altfel !dohPana si microprocesoarele de azi au fost realizate in anii 1940 cu tuburi , si in anii 1800 cu roti mecanice ,mecanisme si arcuri : nimic nou sub soare , nimic de descoperit sau optimizat !
Frumos raspuns.....halal inteligenta......dar de ce nu folosesti un procesor pe lampi, dece nu folosesti motorul pe abur? e acelasi lucru nu. Ar trebui sa-i concediem pe toti din cercetare... sunt inutili. fa ceva util si nu mai posta tot felul de prosti. POSTAM IN ACESTE TOPICURI PENTRU A INVATA UNI DE LA ALTI, ASTA ESTE INSA-SI SCOPUL FORUMULUI , SCHIMBUL DE EXPERIENTA, SA INVATAM DE LA CEI CU MAI MULTA EXPERIENTA[sAU CUNOSTI ABSOLUT TOTUL SI NU MAI AI NIMIC DE INMVATAT]Pentru cei care doresc sa dea o mana de ajutor ii rog sa posteze si alte ci specializate in afara de SG3524, SG3524 care pot fi folosite. Or ce ideie este bine venita. Multumesc celor care au postat in sprijinul acestui subiect si ii respect pe cei cu experienta vasta in electronica
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări