Dr.L Postat Iunie 12, 2009 Partajează Postat Iunie 12, 2009 poate nu se folosesc trafuri pe tole,dar fara trafuri sau macar bobine (pe ferita) nu se poate!sau se mai poate partea de joasa tensiune sa fie un PWM de frecventa mare modulat la 50Hz (ca un amplif in clasa D),apoi un traf apoi un filtru pe iesire si iese exact ce trebuie upsurile ieftine folosesc un singur traf pe tole care le face pe toate! Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 Asa are ups-ul de 4kva de care am vorbit? Link spre comentariu
Dr.L Postat Iunie 13, 2009 Partajează Postat Iunie 13, 2009 in specificatii zicea ca e online,deci tre sa aiba mai multe maruntainedin pacate nu m-am uitat in el :( Link spre comentariu
scormonel Postat Iunie 14, 2009 Partajează Postat Iunie 14, 2009 Toate UPS-urile de putere mica ce la-am desfacut si examinat, aveau fara exceptie un transformator pe tole pentru incarcarea acumulatorului. De la 1Kw in sus, dispare si acest transformator pe tole, deoarece ar fi foarte mare si greu sa poata incarca acumulatori de capacitate mare. Rolul lui este preluat de un SMPS auxiliar (altul decat cel din invertor), ce are rolul sa incarce bateria. Pun mai jos o schema de invertor pentru edificare. Este la max 200VA, dar nu ne impiedica nimeni sa punem miezuri de ferita mai mari, tranzistori mai puternici si rezistenta de limitare de curent mai mica pentru a scoate o putere mult mai mare. Tensiunea continua mare din care se face 230V alternativ, trebuie sa aiba valoarea: 230 x 1,41 = 324 V la care se mai adauga si pierderile, am masurat in multe UPS-uri si aceasta tensiune este in jur de 340V, din aceasta cauza condensatorul este la 400V. Link spre comentariu
scormonel Postat Iunie 20, 2009 Partajează Postat Iunie 20, 2009 Pentru o documentare mai ampla, un link cu un UPS adevarat de la ST. http://www.st.com/stonline/products/fam ... ematic.pdf Link spre comentariu
catalin gramada Postat August 29, 2009 Partajează Postat August 29, 2009 Buna ziua, posed invertor marca Well 12-220v / 600 VA, sinusoida modificata, cumparat recent. Cum nu mi-am permis unul de 12/24 V vreau sa-i fac o mica modificare, si anume : As dori sa stiu daca , si cum il pot modifica usor si sigur sa suporte si tensiune de intrare de 24 V astfel incit sa pot actiona pe comutator in functie de priza masinii.(pe cabina am si 12 si 24 V) In acelasi timp as vrea sa ocolesc circuitul de protectii pt intrare 12 V (suprasarcina, sub/supra tensiune) ca sa nu ma mai complic, doar in cazul in care folosesc intrarea pe 24 V. Daca cineva a mai facut o astfel de modificare va rog sa-mi sugerati cam cum sa procedez. Multumesc Link spre comentariu
boboBOBO Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 am si eu o intrebare .. la schema aceasta : http://www.elecfree.com/circuit/inverte ... ransistor/ cam cate spire sa aiba primarul si cate sec.. as folosi si eu un miez de ferida din surse ! Oare o fi buna schema .. as avea nevoie sa alimentez un uscator de par ! Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 Transformatorul da 220V/50Hz, iti trebuie un transformator de retea obisnuit (cu miez de ferosiliciu). Link spre comentariu
boboBOBO Postat Decembrie 27, 2009 Partajează Postat Decembrie 27, 2009 oke.. cam ce dimensiune sa aiba traful ? si cam cate spire ? nu a mai incercat nimeni schema ? Link spre comentariu
boboBOBO Postat Decembrie 28, 2009 Partajează Postat Decembrie 28, 2009 nimeni .. nicio idee ? Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 ai auzit de traf coborator de 2x12? Link spre comentariu
moro Postat Decembrie 29, 2009 Partajează Postat Decembrie 29, 2009 Ce ai vazut tu in schema aceea este intradevar un convertor ridicator de tensiune de la 12V auto la 220Vca 60HZ, miezurile din sursele de calculator sunt total nepotrivite deoarece lucreaza pe frecvente mult mai mari (40-100khz) fata de cea a retelei (50-60hz). Acolo intradevar este un transformator uzual folosit in reteaua de la "prize" care lucreaza pe 60hz, dar la o putere mult mai mica. "Ochiometric" nu ii dau mai mult de 40W dupa dimensiunea miezuluiDaca nu ai habar cu surse in comutatie cea mai simpla solutie pentru tine ar fi sa iti cumperi un convertor gata facut, gasesti in comert la diverse puteri Link spre comentariu
boboBOBO Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 oke .. cred ca cel mai bine am sa cumpar unul , insa problema e alta ? se merita sa cumpar un convertor pt a alimenta un feon de la o baterie de masina sau sa abandonez proiectul ? Uscatorul ar fi acesta http://www.price.ro/preturi_westwood_us ... _50016.htm , pe el scrie 1400 W , acum ma gandesc daca e bine ! Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Ce vrei sa faci cu el, dezgheti parbrizul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum