Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor (convertor) 12v - 220v 50Hz (+ teoria undelor)

Vizitator tinelush

Postări Recomandate

poate nu se folosesc trafuri pe tole,dar fara trafuri sau macar bobine (pe ferita) nu se poate!sau se mai poate partea de joasa tensiune sa fie un PWM de frecventa mare modulat la 50Hz (ca un amplif in clasa D),apoi un traf apoi un filtru pe iesire si iese exact ce trebuie :da upsurile ieftine folosesc un singur traf pe tole care le face pe toate!

Link spre comentariu

Toate UPS-urile de putere mica ce la-am desfacut si examinat, aveau fara exceptie un transformator pe tole pentru incarcarea acumulatorului. De la 1Kw in sus, dispare si acest transformator pe tole, deoarece ar fi foarte mare si greu sa poata incarca acumulatori de capacitate mare. Rolul lui este preluat de un SMPS auxiliar (altul decat cel din invertor), ce are rolul sa incarce bateria. Pun mai jos o schema de invertor pentru edificare. Este la max 200VA, dar nu ne impiedica nimeni sa punem miezuri de ferita mai mari, tranzistori mai puternici si rezistenta de limitare de curent mai mica pentru a scoate o putere mult mai mare. Tensiunea continua mare din care se face 230V alternativ, trebuie sa aiba valoarea: 230 x 1,41 = 324 V la care se mai adauga si pierderile, am masurat in multe UPS-uri si aceasta tensiune este in jur de 340V, din aceasta cauza condensatorul este la 400V.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Buna ziua,

posed invertor marca Well 12-220v / 600 VA, sinusoida modificata, cumparat recent. Cum nu mi-am permis unul de 12/24 V vreau sa-i fac o mica modificare, si anume :

As dori sa stiu daca , si cum il pot modifica usor si sigur sa suporte si tensiune de intrare de 24 V astfel incit sa pot actiona pe comutator in functie de priza masinii.(pe cabina am si 12 si 24 V)

In acelasi timp as vrea sa ocolesc circuitul de protectii pt intrare 12 V (suprasarcina, sub/supra tensiune) ca sa nu ma mai complic, doar in cazul in care folosesc intrarea pe 24 V.

Daca cineva a mai facut o astfel de modificare va rog sa-mi sugerati cam cum sa procedez.

Multumesc

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Ce ai vazut tu in schema aceea este intradevar un convertor ridicator de tensiune de la 12V auto la 220Vca 60HZ, miezurile din sursele de calculator sunt total nepotrivite deoarece lucreaza pe frecvente mult mai mari (40-100khz) fata de cea a retelei (50-60hz). Acolo intradevar este un transformator uzual folosit in reteaua de la "prize" care lucreaza pe 60hz, dar la o putere mult mai mica. "Ochiometric" nu ii dau mai mult de 40W dupa dimensiunea miezuluiDaca nu ai habar cu surse in comutatie cea mai simpla solutie pentru tine ar fi sa iti cumperi un convertor gata facut, gasesti in comert la diverse puteri

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări