cipi Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Salut , am cumparat zilele trecute pt un prieten care e tirist un aplificator CB -27 MHz tip RM KL 40 cu puterea (teoretic conform caracteristicilor) de 25 W , eu am masurat practic si scotea 20 W in antena (calibrata tot in regula) , am vrut sa-l desfac dar omul se grabea si nu putea sa stea dupa mine .As vrea sa stiu daca pot gasi undeva o schema pentru un amplificator 20-max30W ? Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Buna seara, poate iti fac eu rost de schema. Cum ai masurat puterea amplificatorului ? Mosu Link spre comentariu
cipi Postat Martie 25, 2010 Autor Partajează Postat Martie 25, 2010 Cu un reflectometru care are separat si wattmetru. Link spre comentariu
Mosu Tuti Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 Buna seara. Acela este un indicator nu un aparat de masura. De aceia te-am intrebat. Masuratoarea corecta se face numai cu rez. de sarcina neinductiva si cu un ap. de masura de calitate. Restul este vrajeala. Mosu Tuti. Link spre comentariu
cipi Postat Martie 25, 2010 Autor Partajează Postat Martie 25, 2010 ....in fine . Totusi daca ma poate ajuta cineva cu o schema ? :bere: Link spre comentariu
soi Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 ....in fine . Totusi daca ma poate ajuta cineva cu o schema ? :bere:Doresti schema amplificatorului KL40 sau o schema de amplificator 20-30W (CB) ? Link spre comentariu
dj_steel Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Si pe mine m-ar intresa o schema de amplificare in Cb...ca e cam zgarcit google(sau nu stiu eu ce sa caut) Link spre comentariu
yo9how Postat Martie 29, 2010 Partajează Postat Martie 29, 2010 Un punct de plecare, inspiratie pentru cei interesati de un PA 27Mhz, poate fi link-ul urmator: http://sq7jhm.qrz.pl Link spre comentariu
cipi Postat Martie 29, 2010 Autor Partajează Postat Martie 29, 2010 @ soi , nu neaparat a amplificatorului KL 40 (daca nu o are nimeni ),ci a unui amplificator in 27 MHz 25-30 W . Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Postez eu o schema luata de pe internet nu detin date de autor insa daca tot a fost pusa pe internet o pun si aici sa o vada lumea.Eu zic ca este un articol bun de studiat. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2010 Partajează Postat Aprilie 17, 2010 Pun si eu ceva ce tocmai am realizat cu mici modificari... http://www.xs4all.nl/~pa0fri/Lineairs/F ... 150eng.htm. Mici modificari in sensul ca am folosit PL500 (sau PL504) in loc de EL519, nu am montat rezistenta de 50 ohmi din grila 1, ampliful fiind suficient de stabil fara iar statia nu pare sa sufere din acesta cauza, in schimb a crescut binisor puterea de iesire. Bobina filtrului Pi este de doar 4 spire Cu cositorit de 1,5mm in aer cu diam interior 2,5 cm. Condensatorul variabil de "plate" este de Gloria dar cu sectiunile in serie, altfel descarca. Anodica o am la 600V. "power meter-ul" meu e de la "Guang Tzi" si cred ca arata prostii... Pe sarcina fictiva neinductiva (asta macar e de calitate, un Agilent) imi arata un pic peste 100W, la un atac de 8W. Cred ca e un "happy meter", nu cred ca tubul scoate chiar atat. Dar, cu un bec banal de 60W la iesire, il aprinde mai tare decat daca l-as pune la retea. Deci cred ca e ceva peste 60W... Avand in vedere ca tu vrei sa il ataci cu o statie CB nemodificata, cu 4W, cred ca ai putea miza pe o putere utila undeva la vreo 35-40W. Singura problema ar fi alimentarea.... vezi pe la surse SMPS... Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Incerc azi sa-i fac cablajul definitiv si eventual sa il montez in carcasa. Am facut un SMPS intre timp care imi scoate 27V si 650V din 12V. Oare sa prevad cablajul pentru 2 X PL504, al doilea montabil optional, sau traseele un pic mai lungi imi vor afecta stabilitatea, etc? De altfel nu sunt convins ca am nevoie de mai mult de 50W pentru un amarat de CB. Chiar daca eu emit la distante mari, nu voi reusi sa-mi aud corespondentul care emite la 30Km de mine cu numai 4W, cu tot cu preampliful meu de antena... Link spre comentariu
gica70 Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Atentie mare cu aceste amplificatoare..nu toate sunt potrivite pt SSB, MA, MF...E bine ca atunci cand cineva recomanda o schema sa specifice clar pt. ce mod (moduri) este..(pt. ca cei neinitiati sa nu fie dezamagiti). Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 Corect! fac precizarea ca eu l-am testat doar in mod FM, cu rezultate foarte bune. Nu am deocamdata posibilitate sa ii dau SSB si nici macar AM (traful de la modulator prajit in urma unui scurt accidental). Autorul descrie reglajul liniarului in SSB, deci banuiesc ca aceste doua moduri sunt ok. Nicaieri nu se spune nimic despre AM pur... cand o sa imi rebobinez traful voi testa si in AM. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 15, 2010 Partajează Postat Mai 15, 2010 Revin tot eu cu rezultatele finale pentru acest amplificator. Schema folosita este urmatoarea, cu mentiunea ca am eliminat rez. de 50 ohmi de la intrare iar filtrul Pi are 6 spire in aer (doar sectiunea pentru 27 Mhz).[attachment=4]fri150s2.gif[/attachment]Am inceput cu sursa in comutatie, realizata dupa schema de pe acest forum, de la sectiunea Power, folosita pentru amplifuri audio de masina, la care am modificat numarul de spire al secundarelor.[attachment=3]SMPS.jpg[/attachment]Montajul in varianta "de proba"[attachment=2]liniar1.jpg[/attachment]Se apasa "emisie" cu un bec de 220V/60W la iesire...[attachment=1]liniar2.jpg[/attachment]Ce se intampla cu un tub fluorescent tinut in apropierea tubului de emisie...[attachment=0]liniar3.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum