Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multimetru M890G defect

Relav

Postări Recomandate

Am acest tip de multimetru care s-a defectat. Indica permanent baterie descarcata dar masurand consumul din baterie acesta era peste 250 mA. Am gasit un LM358 defect. Dupa inlocuire a scazut consumul la 25-30 mA, deci am rezolvat o problema. Acum are alta. Afiseaza de 3-4 ori mai mult decat valoarea reala, si este foarte instabil in afisare. Umbland la VR1 acesta are efect tinzind sa mearga spre valoarea reala cand cursorul este spre R55. Intreb daca stie cineva daca - (minus) baterie este conectata la borna COM pt ca la mine intre acestea am masurat 40 kohmi , ceea ce nu mi se pare in regula. Prin ce se intalnesc acestea doua?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

3

• boboBOBO

2

Top autori în acest subiect

• 10 luni mai târziu...

Masuratori obisnuite , rezistente, niste condensatori parca .. stiu doar ca intr-o zi s-a stricat si l-am aruncat in dulap pentru ca aveam altul la indemana . Am crezut ca e de la baterie, am schimbat-o insa fara efect. Am curatat si contactele cu spirt si tot nimic. Cred ca voi cumpara altul insa cred ca ma voi indrepta spre alt aparat deoarece am observat ca nu sunt singurul cu aceasta problema. Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări