Vizitator Georjack Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 Sal all, Am incercat sa experimentez si eu Faraday's law. Am niste magneti puternici, adica sunt greu de manevrat, foarte usor te poti accidenta cu ei la degete. Am incercat sa fac un dinam care sa produca curent electric cu acesti magneti. Am facut rost de urmatoarele articole: 4 magneti, sarma de crupru rosu, carton si un led. Am facut o cutie din carton am pus magnetii inauntru si o manivela cu care sa invart magnetii, apoi am infasurat cutia cu multa sarma de crupru apoi am legat led-ul si am invartit magnet-ul, iar led-ul nu sa aprins, apoi am connectat acel aparat de masurat curentul electric cu afisaz electronic si nimic, scria 0000. Am verificat sarma de cupru daca este buna conductoare de electricitate si intradevar este, deoarece am connectat o baterie de 9V la sarma de crupru si acel LED de sarma si led-ul sa aprins. Am incercat urmatoarele experimente video. Toate aceste exteperimente nu au functionat. Iata link-urile: In aceste videoclipuri am observat ca sarma de cupru este aurie nu rosie, oare asa este? Am incercat sa fac si un motor si nu sa urnit din loc, de parca sarma de cupru nu este buna sau magnetii nu sunt buni? Ce credeti ca imi lipseste? Link spre comentariu
tim_matrix Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 De ce crezi ca ar merge? Sincer nu inteleg,..in fine tia scapat ceva,sau defapt cam tot.vezi ca ledul nu se aprinde la curent alternativ,si experimentul nu se cheama cum spui ... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Este esential ca sarma de sa fie izolata, nu trebuie sa fie neaparat de cupru, dar sa fie metalica si izolata.Iti trebuie sarma de cupru izolata cu email (Cu-Em), sarma pe care o dezizolezi tu la capete. Merge si sarma izolata cu camasa de plastic sau bumbac.Dupa ce verifici sarma pune un desen sau o poza cu realizarea.Bafta! Link spre comentariu
florinellll Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Da asa este sarma trebuie sa fie neaparat izolata Link spre comentariu
blazeu Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Inductie?O fi intrefierul prea mare... Link spre comentariu
sebi Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 LED-ul se aprinde si in alternativ dar numai pe una din faze,am sa incerc si eu sa vad ce o sa iasa. Link spre comentariu
vfp_marius Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 Sal all,Am incercat sa experimentez si eu Faraday's law.Am niste magneti puternici, adica sunt greu de manevrat, foarte usor te poti accidenta cu ei la degete.Am incercat sa fac un dinam care sa produca curent electric cu acesti magneti.Am facut rost de urmatoarele articole:4 magneti, sarma de crupru rosu, carton si un led.Am facut o cutie din carton am pus magnetii inauntru si o manivela cu care sa invart magnetii, apoi am infasurat cutia cu multa sarma de crupru apoi am legat led-ul si am invartit magnet-ul, iar led-ul nu sa aprins, apoi am connectat acel aparat de masurat curentul electric cu afisaz electronic si nimic, scria 0000. Am verificat sarma de cupru daca este buna conductoare de electricitate si intradevar este, deoarece am connectat o baterie de 9V la sarma de crupru si acel LED de sarma si led-ul sa aprins.Am incercat urmatoarele experimente video. Toate aceste exteperimente nu au functionat. Iata link-urile: In aceste videoclipuri am observat ca sarma de cupru este aurie nu rosie, oare asa este?Am incercat sa fac si un motor si nu sa urnit din loc, de parca sarma de cupru nu este buna sau magnetii nu sunt buni? Ce credeti ca imi lipseste? ce iti lipseste EXPERIENTZA scumaza ca iti zic asata , poate o sa ma intzelegi mai tarziu. ia un motor de casetofon dai jos regulatorul de viteza si invartel vei vedea ca genereaza curent (continuu) depinde in ce sens vei invarti axul ,polaritatea curentului se schimba .cauta ceva pe youtube legat de motorul perendev. sarma poate sa aiba orice culoare numai izolata sa fie , verde , rosie si galbena , ferestete de bobinajul cu culoarea maro ,are emailul imbatranit ,chiar daca tzi se pare bun nu e . Link spre comentariu
boederyakumo Postat Aprilie 5, 2010 Partajează Postat Aprilie 5, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Faraday's_law_of_induction Link spre comentariu
cristi_ro Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 asa ceva se poate face acasa? din ce sarma cu sau fara email? se poate face un mic dinam cu care sa aprind unn led si cu sarma de cu izolata cu plastic? de cate spire sunt nevoie aproximativ ca as vrea sa fac si eu un mic experiment sa vad daca merge numai bine. Cristi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum