Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema filtru activ low pass, putin ajutor

vlasin_alin

Postări Recomandate

De curiozitate refa masuratorile odata cu potentiometrele (daca ai doua sau potentiometrul daca este unul dublu) la maxim stinga si apoi maxim dreapta si scrie valorile.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vlasin_alin

13

• remus68

10

• vlad_2770

8

• srdjan

2

Top autori în acest subiect

De curiozitate refa masuratorile odata cu potentiometrele (daca ai doua sau potentiometrul daca este unul dublu) la maxim stinga si apoi maxim dreapta si scrie valorile.

La maxim: 25hz 2,01v 50hz 2,06v 100hz 1,27v 200hz 0,48vLa minim: 25hz 15,6v 50hz 16,6v 100hz 10,4v 200hz 4vcu potentiometrul la minim am un gain exagerat de mare si deasemenea si un zgomot de fond deranjant. eu il folosesc cu potentiometrul la maxim, am zgomot de fond aproape imperceptibil, desi am nevoie sa ii dau semnal mai puternic.
Link spre comentariu

Imi pare bine ca te-am putut ajuta, macar si cu un sfat. As avea o curiozitate: masoara tensiunea la 25Hz, 50Hz, 100Hz, 200Hz, 400Hz, 800Hz si 1,6Khz si posteaza rezultatul, daca se poate cu doua zecimale. Sint curios ce curba de transfer are filtrul si pantele de dezaccentuare.De exemplu, dupa ce ai postat tu, daca ar fi 6,00V la 50Hz si 4,00V la 100Hz, ar fi o dezaccentuare de -3,5db/octava.

cu potentiometrul la minim am un gain exagerat de mare si deasemenea si un zgomot de fond deranjant

Mareste R5 si R8 la 22k.
Link spre comentariu

De la 50Hz in sus incepe sa "taie" - nu este o functie liniara (influenta capacitorului in paralel pe rezistenta din bucla de reactie negativa). Vezi mai jos, graficul raspunsului in frecventa al filtrului.

Link spre comentariu
:rade: Ochiometric, dar am vazut acum jumate de ora o simulare pe comp si e asemanatoare. Apar mici erori nesemnificative, deoarece masuratorile au fost facute cu un multimetru digital, care din pacate, desi scrie in prospecte ca masoara corect pina la 400Hz, nu e deloc asa (dar e pe aproape). Pe simulare, intre 80Hz si 500Hz panta arata perfect liniara.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări