vlasin_alin Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 Am un filtru activ pentru subwoofer facut respectand valorile componentelor din aceasta schema http://sound.westhost.com/project48.htm insa as vrea sa fie mai larga plaja de frecvente pentru bass (momentan se aude doar cam pana in 80 - 100hz) si as vrea pana in 300 - 500 hz sa se auda. Ce ar trebui modificat? multumesc anticipat. Link spre comentariu
khrystyan Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 Aline credema ca intre 300-500Hz numai bass nu este... Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Martie 23, 2010 Autor Partajează Postat Martie 23, 2010 Pana acolo as vrea sa mi se auda, un 300hz ar fi excelent. in momentul de fata nu am nici macar pana in 100hz. vreau si kickbass inspre medii. Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Martie 23, 2010 Autor Partajează Postat Martie 23, 2010 Poate m-ai inteles gresit, eu nu vreau doar intre 300-500hz sa se auda, ci vreau cam pana la 300hz, deci intre 30 - 300hz. Link spre comentariu
scormonel Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Mergi la sigur cu o realizare industriala. Foloseste filtrul dintr-un subwoofer JBL. http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=22034 Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Daca vrei sa iti redea subwooferul pina la 300Hz in schimba valoarea condensatorilor C2 si C4. In schmea ei sunt de 100nF pune de 50nF si asa ajungi in jur de 318Hz. Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Aprilie 1, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Daca vrei sa iti redea subwooferul pina la 300Hz in schimba valoarea condensatorilor C2 si C4. In schmea ei sunt de 100nF pune de 50nF si asa ajungi in jur de 318Hz.Mersi mult!! asa am sa fac Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Aprilie 3, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Daca vrei sa iti redea subwooferul pina la 300Hz in schimba valoarea condensatorilor C2 si C4. In schmea ei sunt de 100nF pune de 50nF si asa ajungi in jur de 318Hz.Am pus doua de 47 nF, dar schimbarea la sunet e foarte subtila, nu se prea simte, rezistentele alea in paralel cu condensatorii nu ar trebui si ele schimbate?? numai bine Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Daca nu-i ok cu 47nF mai scade valoarea acestora. Pune de 10nF si asa ai sa auzi sigur o diferenta majora. La rezistentele in paralel cu aceste condensatoare nu umbla! Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Si inca ceva, la ureche s-ar putea sa nu simti, dar ca sa observi totusi schimbarile mai bine, cauta un soft care genereaza semnal sinusoidal la iesirea placii audio si un voltmetru de curent altenrativ si genereaza de exemplu un semnal sinusoidal de 100Hz si masoara la bornele subwoofer-ului tensiunea altenrativa si apoi nu umbii la volum si cresti doar frecventa cu pasi de 50Hz sa zicem si vei vedea ca de la o anumita frecventa (300Hz sau 400Hz) valoarea citita pe voltmetru va incepe sa scada (oricum tu acolo ai un filtru care este de 12db deci nu te astepta la comportamentul unui de 24db). Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Am masurat si la 30hz am 6V AC, la 50hz am 4,7 V AC iar la 100hz am 1,7 V AC, la 200hz doar 1V, as vrea cat de cat sa fie mai liniar raspunsul, are foarte mult sub bass dar scade repede inspre basul mai inalt... Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 La alta masuratoare am ramas uimit: la 100hz am 1V iar la 25hz am 4V (aici e cea mai mare tensiune), mai jos de 25 hz incepe sa scada, pe la 10hz am 1,5V. Am facut aceleasi masuratori fara filtru si raspunsul este liniar exact cum ar trebui sa fie. Da-mi o idee ce as putea face sa il imbunatatesc. numai bine Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Modifica valorile lui C2, C4 (la P48 de la Rod Elliott) in limita 1...33nF, asa cum vrei tu sa se auda. C2=C4. Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Aprilie 4, 2010 Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Te rog mai verifica inca o data schema. Tu ai un potentiometru dublu de 20K. Trebuie sa refaci masuratorile cu el la minim si cu el la maxim (dar noteaza ca sa stii daca atunci cind il invarti spre dreapta se intimpla sa creasca atenuarea odata cu cresterea frecventei sau scade atenuarea). Totusi asa cum este data schema spune clar ca intre 53Hz si 159Hz tu ar trebui sa nu ai atenuare. Degeaba scazi valoarea acelor condensatoare daca undeva este o hiba (deci odata cu scaderea lor ar trebui ca atenuarea sa scada la aceeasi frecventa (sa zicem 200Hz la care faci masuratoarea). Vezi daca nu cumva ai umblat la rezistentele care sunt in paralel cu condensatoarele si poate de asta ai tu o atenuare asa mica in jurul frecventei de 20-30Hz. Marirea acelor rezistente de 100K duce la fenomenul care il ai tu (adica atenuare foarte mica in jurul frecventelor de 20-30Hz). Doar in ultimul caz rezistenta de 10k care este inseriata cu potentiometrul ar trebui sa o mai scazi (dar nu sub 5K), dar asta doar dupa ce ai verificat schema de doua ori si ai vazut ca este ok si dupa ce ai facut testul cu potentiometrul odata la maxim si o data la minim (eu tare am impresia ca tu ai problema la potentiometru si anume cum ai legat doi pini impreuna. Deci tu daca ai potentiometru dublu ai doua rinduri paralele de cite 3 pini. La fiecare rind paralel de cite 3 pini trebuie sa legi doi impreuna asa cum este indicat in schema. Nu-i gresit daca alegi 1 cu 2 sa ii lipesti sau 2 cu 3. Doar ca dupa cum ii legi vei avea rezistenta maxima odata rotind spre dreapta si o data rotind spre stinga. Normal lumea stie ca daca roteste spre dreapta trebuie sa se intimple ceva semnificativ dar asa cum am zis la tine poate sa fie invers. Deci inca o data refa testul invartitnd la maxim spre dreapta si apoi la maxim spre stinga si vezi rezultatele pe voltmeru.)Daca ai deja programul si volmetrul stai linistit ca ajungi la un rezultat care te va satisface. Doar un pic de rabdare. Nici valoare condensatorului nu trebuie sa o scazi prea mult. La 50nF trebuia sa obtii 300Hz neatenuati. Deci daca nu ai obtinut asta inseaman ca undeva este ceva putred. Dar primul pas de plecare este sa scrii aici valorile atenuarii cind ai potentiometrul la maxim stinga si la maxim dreapta si apoi vedem ce si cum.Mai verifica sa nu fie potentiometrul legat la masa cu un pin. Deci neaprat de revazut schema daca este ca cea de pe site-ul respectiv. Link spre comentariu
vlasin_alin Postat Aprilie 4, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2010 Masuratori cu Pot la minim(in partea stanga): 25hz 6,75v50hz 4,38v100hz 1,6v200hz 0,44vMasuratori cu Pot la mijloc:25hz 5,15v50hz 3,31v100hz 1,2v200hz 0,33vMasuratori cu Pot la maxim(in partea dreapta):25hz 6,65v50hz 4,33v100hz 1,59v200hz 0,44vSi la sunet se simte la fel..adica la capete se simte un boost mai puternic la bas, iar la mijloc ceva mai liniar, dar nu indeajuns.De verficat am verificat ieri schema,pareau toate componentele sa respecte valorile, R6 si R9 sunt de 100k, o sa ma verific schema pe marti ca acuma e pastele...mi se pare mult prea mare diferenta intre 25hz si 100hz..ceva nu e in regula. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum