Stefan Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 daca stii ca nu iti fuge mana prea mult pe potentiometrul de volum (il poti limita in mai multe moduri) iti iei unul mai mare, pe viitor poate ai pretentii de niste difuzoare mai serioase si ai deja amplificatorul Link spre comentariu
godanlex Postat Martie 25, 2010 Autor Partajează Postat Martie 25, 2010 bun asa ma gandeam si eo Link spre comentariu
Vizitator shmu Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 OMG!!! Nu sunt electronist si nici cine stie ce expert in audio... Dar pot sa-ti dau niste sfaturi... De vre-o 10 ani m-am imbolnavit cu virusul audio... Si pana acum 4 ani am avut ce-am prins ca amplificator si boxe... Am avut si amplif romanesc de 2x15W pe tranzistori, si amplifuri facute de mine cu TDA-uri samd... Boxe am avut unele de 15W vechi de vre-o jde ani... Pe care le-am ars si am cumparat altele noi si mai terci... Si am tot observat ca nu se aud cine stie ce...Cand m-am angajat, din al 2-lea salariu mi-am luat o combina JVC cu boxe pe 3 cai, de 2x25W si a fost o diferenta uriasa fata de ce am avut inainte. Si de atunci am cumparat boxe si amplificatoare facute de firme specializate, si nu de amatori, mai ales de mine...Am avut un amplificator Fisher Studio Standard de 2x40W pe boxe Magnat Monitor 220 + niste boxe de 40W custom made in Finlanda(le-am luat second hand).... Eram foarte multumit... Pana cand a trebuit sa returnez ampliful(era de imprumut)...Acum am un amplif JVC cu egalizor pe 7 cai, 5 intrari, 2x100W pe tranzistori, cu boxele din finlanda si niste boxe Pioneer de 80W luate tot second hand. Pe cele magnat le-am dat pentru ca nu-mi mai placea cum se aud... Si acum duduie peretii, am surround de 4x40W sa zicem sau 2x60w, dar o claritate a sunetului de invidiat, pe care nu o vei obtine cu boxe facute de tine decat daca bagi la greu bani in ele... Pe mine m-a costat toata treaba cam 7 mil (2,5 amplifu, 1 boxe finlanda si 3,5 boxe pioneer)... a.. si ca tot e vorba despre cabluri in topicul asta(asa am ajuns pe aici, cautand si eu diametrul necesar pt 100W) o sa mai dau inca 1 leu / metru de cablu R/N de 1,5mm...Ce ar trebui sa intelegi tu din toata treaba asta? Ca iti recomand sa arunci difurile care le ai (cu cabluri cu tot) sau sa le vinzi mai departe altcuiva si sa cauti frumusel prin targuri sau pe okazii un amplificator bun(recomand unul SH facut cel putin cu 5 ani in urma, costa 2-3 mil) + niste boxe decente care le gasesti pe la 3,5-4 mil. In cazul in care iei SH, intotdeauna fa proba:- la amplif fa proba pe niste boxe cat mai mari si mai tari (daca sunt disponibile) si incearca sa nu fie umblat in el...- la boxe fa proba pe un amplif destul de puternic cat sa le duca, pentru diful de bas da bas la maxim si inaltele la minim si asculta sa nu bazaie, iar pentru difurile de medii si inalte baga mediile si inaltele la maxim, bas la minim si acopera si descopera difuzorul respectiv cu palma... ar trebui sa sesizezi daca merge sau nu...Daca e prea mult pentru buzunarul tau, cauta o combina cu boxe ( nu conteaza daca functioneaza sau nu cd si caseta, conteaza partea de amplificare in special si tuner optional... presupun ca vrei sa iei semnal audio din pc)... o sa gasesti "bunatati" pe la 3-4 mil si sigur o sa se auda mult mai bine decat boxele tale facute acasa, la care probabil o sa arzi majoritatea difurilor daca-ti iei amplif mai puternic (50W rms ar fi de ajuns sa-ti faca scrum - la propriu - difurile de medii si inalte... poate si filtrele...)Daca o sa considerati util comentariul acesta puteti sa dati copy-paste pe un topic mai adecvat... probabil nu o sa mai revin pe aici... Link spre comentariu
Vizitator shmu Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 Vad ca nu pot sa editez...Aduc completari:- cand testezi un amplif, "misca" de toate potentiometrele (de volum, de la egalizor) si incearca toate inrarile pe care le are, pentru a depista eventualele probleme... si ca o regula oarecum generala, cu cat e mai greu cu atat e mai puternic.- pentru combina mai mentionez ca "bunatati" inseamna deobicei un model mai vechi, sa zicem cam de la 5-6 ani incolo, cu boxe mai mari, pe 3 cai... oricum intotdeauna probeaza aparatul pentru a fi sigur ca iti satisface nevoile si evita sa cumperi prin curier...- intotdeauna incearca sa gasesti manualul de utilizare sau specificatiile tehnice pe net si pentu amplificator si pentru boxe... un manual de service ar fi foarte bun pentru amplificator, in cazul in care il bushesti... Link spre comentariu
Stefan Postat Aprilie 20, 2010 Partajează Postat Aprilie 20, 2010 shmu subiectul este: " Ce cablu trebuie sa folosesc pentru incinte audio ?", e bine sa postezi ontopic altfel o sa ma injuri ca am sters mesajele.sfaturile tale nu sunt general valabile si nici in spiritul diy ! Link spre comentariu
godanlex Postat Aprilie 21, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Multumesc pt sfaturi , dar am inceput ceva si acum trebuie sa termin.. In privinta cablurilor am deja unele de 1,5 dar si acestea nu sunt prea potrivite asa ca o sa imi procur unele de 2mm. Am decis intr-un final ca din acestea sa fac subwofere.. si pt unele pe trei cai sa imi procur alte "materiale".. Acum am mai invatat cate ceva si cred ca o sa mai astept sa strang ceva banuti si sa imi iau ceva mai puternic si de calitate.. Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator shmu Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 shmu subiectul este: " Ce cablu trebuie sa folosesc pentru incinte audio ?", e bine sa postezi ontopic altfel o sa ma injuri ca am sters mesajele.sfaturile tale nu sunt general valabile si nici in spiritul diy !ok.. imi cer scuze pentru "intruziune". si nu, nu te injuram daca-mi stergeai mesajul. ;)in legatura cu spiritul diy... l-am avut si eu odata si inca-l mai am cu diverse... inclusiv de electronica...dar pe partea de audio nu prea se compara calitatea diy cu calitatea "de firma" mai veche...mi-am adus si eu aminte de vremurile cand incercam sa-mi fac statie si boxe si era un sentiment aparte cand reuseam sa fac ceva..asa ca... succes!! Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 dar pe partea de audio nu prea se compara calitatea diy cu calitatea "de firma" mai veche...Hai pariu! Link spre comentariu
xcenik Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 sunt cumva unu dintre astea 2 modele? Link spre comentariu
massacre122 Postat Aprilie 25, 2010 Partajează Postat Aprilie 25, 2010 io unu la dif de bass si intrare folosesc sarma de cupru de 1 sau 1,5 depinde de nevoie Link spre comentariu
godanlex Postat Aprilie 26, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2010 dap astea sunt difuzoarele.. Link spre comentariu
wally_gatter Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 dap astea sunt difuzoarele..recomand difuzoare "de firma", eu folosesc PA-uri de la poweraudio.. o sa vezi ce inseamna calitate .. Link spre comentariu
remus68 Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 dap astea sunt difuzoarele..Este valabil si pentru tine raspunsul ce l-am postat aici viewtopic.php?f=4&t=65360 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum