Stefan Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 ai dat de o problema existentiala trebuie sa iti pui problema daca ai in ce boxe sa torni 180W-200W fara distorsiuni si fum 89%zic sa alegi fire cu sectiune cat mai mica, poate cedeaza inaintea bobinei eu nu am curaj sa livrez mai mult de 30-40W in dibeisi 200W, peste 60W deja nu mai pot spune ca ascult muzica.pune cablu electric romanesc MYYUP2x1.5 si nu ai probleme. cablul ieftin "de difuzor" din magazin fie are mai multa izolatie fie mai mult aluminiu. Link spre comentariu
godanlex Postat Martie 23, 2010 Autor Partajează Postat Martie 23, 2010 ai si u dibeisi 200W..? 200w max nu sau reali..?? Link spre comentariu
ratza Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Ce dracu' tot bateţi apa-n piuă? Cu un cablu de 0,75 mm pătraţi poţi susţine un curent de 10A fără greţuri. Pentru o incintă de 4 ohmi înseamnă o putere de 400W, aşa că dă-i bice. Link spre comentariu
godanlex Postat Martie 23, 2010 Autor Partajează Postat Martie 23, 2010 bine bine am inteles.. deci la ce difuri am eo si 8ohmi e suficent cablul de 2x1mm. ms all ... :X: :cry: X:X va datorez viata.. Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 sectiune 0.75 cupru ! dar astia sunt in stare sa bage fierul in sulfat de Cu si gata cablu 200W max dar nu trebuie sa citesti pe eticheta, live iti dai seama cum e diful.sunt pe 8 sau 4 ohmi ? vad ca unii zic pe 8ohmi 500W varf, altii 4ohmi 400W varf Link spre comentariu
godanlex Postat Martie 23, 2010 Autor Partajează Postat Martie 23, 2010 ale mele au 250W max si sunt pe 8ohmi dibeisi B1023 Link spre comentariu
__farad__ Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Deci la 30 se aud bine la 50 zbarnaie la 70 scrum :smt044 God help us all Link spre comentariu
Vizitator aditzus Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 In privinta difurilor de bas stai linistit ca vor merge bine. Insa tweterele nu is bune pt ca is piezo probabil. Incerca sa cumperi, sau ar fi trebuit, niste blue-tec macar dinamicePt bas puteti folosi chinezarai ca merg destul de bine, dar la medii si inalte cumparati lucruri Klumea nu va zgarciti. Aveti grija la colturi, la inbunari sa folositi scandura partat de 2,5 X 2,5 cm din lemn de brad, cu aracet pentru LEMN nu de zidarie, si holsurubui dinalea negre de rigips,din belsug. Nu va recomand siliconul. Astfel veti obtine o rezistenta foarte buna. Pal de 1,6 e ok, si mai bun este cel de 2 dar incinta va fi prea grea.Despre cabluri in primul ran asa cum ziceau si colegii (de discutie) mai sus, la puterea asta nu este cazul sa va stresati cablurile electrice duble de 1,5 in suficiente. Daca aveti difuzoare bune pt medii si inalte va recomand un cablu coaxial de pe la vechile retele daca va pica in mana (nu pocariile de coxiale ce se gasesc la vanzare pe la magazinele de electrice pt TV) de la care folositi doar miezul. Adica care 2 cabluri pt fiecare boxa.Pt pereti pe interior va recomand vata minerala (aia galbena si scumpa ).A..... si inca ceva vedeti de la ce magazine cumparati difuzoare si nu numai ca e plina lumea de jmecheri.Sper sa va fie de folos. Precizez ca am 7 perechi de boxe construite la activ. Ultimele doua active chiar. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Hai, du-te! Nu ne minţi? Ce difuzoare "bune" ne recomanzi? Cu ce difuzoare ai echipat tu alea 14 incinte? Link spre comentariu
__farad__ Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Aditzus stii tu ceva dar nu stii bine.E adevarat daca difurile de medii sunt de ra**t vocea lui Pavarotti se va auzi ca Roxy manelista.Dar ia tu basuri chinezesti(d-alea panarama) si toarna 50Hz la puterea lor nominala timp de 5 minute doar.Si dupa ce nu mai gasesti membranele vorbim serios acum doar nu credeti ca echipand incintele cu niste difuri de toata jena se va auzi bine?Boxele sunt mai multe componente ce trebuie sa lucreze impreuna.Daca unul din difuri zbarnaie sau filtrele nu atenueaza corespunzator sau incinta rezoneaza aiurea ai obtinut un mare nimic.Parerea mea. Link spre comentariu
godanlex Postat Martie 24, 2010 Autor Partajează Postat Martie 24, 2010 poi tweeterele nu sunt piezo doar ca oricum cred ca sunt slabute sunt de 30w max si au ele horn deala lipit am dat pe ele 25 Ron :cry: ..problema care apare in momentul de fata este urmatoarea , filtrele?!!? dar asta o sa o pun separat.. cablu din cate am inteles e bun cel de 2x1mm pe care il am si e pacat de el pt ca am 20m sa nu il folosesc.. nush sigur daca 8ohmi e potrivit dar cred ca va merge... nush exact cum se calculeaza daca suporta din ce am vaz se inmultesc ohmi cu capacitatea firului la amperi sau asa cv.. Link spre comentariu
godanlex Postat Martie 24, 2010 Autor Partajează Postat Martie 24, 2010 daca stiti si aveti experienta, ma puteti ajuta cu cv sfaturi pe alte intrebari de la incinte.. Link spre comentariu
__farad__ Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 nush exact cum se calculeaza daca suporta din ce am vaz se inmultesc ohmi cu capacitatea firului la amperi sau asa cv.. Somebody kill me.All my life as an electronist was a lie. Frate nu are nici un fel de legatura cablul cu impedanta boxelor.E acelasi cablu si pt 2 ohmi si pt 4 si pt 8 si pt 16 si pt 32 si pt 750 si pt....sa continui??Regula de baza in audio:Puterea boxelor trebuie sa fie cel putin egala cu puterea amplificatorului.Impedanta boxelor va fi egala cu cea a amplificatorului(daca e mai mica se poate distruge finalul daca e mai mare se pierde din puterea data de amplif).Cablul de conexiune va fi de minim 0,75mm pana in 200W, 1mm 200W-400W Link spre comentariu
Stefan Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 un amplificator de 100W nu o sa debiteze aceeasi putere pe orice impedanta, asta era legatura cu sectiunea firelor. Link spre comentariu
godanlex Postat Martie 24, 2010 Autor Partajează Postat Martie 24, 2010 bun si ca eu sa concluzionez.. NU stiu ce putere imi iese per incinta , voi ce credeti..?!?! deci ar fi bun un amplificator de 2x100 la 8ohmi.. daca pun unul mai mic sau mai mare..?!?! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum