costyy86 Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 Buna.Vreau sa imi construiesc o masina verticala de gaurit cablaje,si pentru asta am nevoie de rulmenti mici pentru a face sisitemul de coborare al burghiului.Si am cautat pe net lista cu dimensiunile rulmentilor in functie de serie, dar nu am gasit, am avut lista acum o luna dar am reinstalat windowsu si am uitat de ea :cry: , poate cineva sa ma ajute cu o astfel de lista? imi trebuie pentru a proiecta prima data masina de gaurit, si dupaceea sa ma apuc de treaba.Am un motor de 12v/40w,si am facut un regulator de turatie cu lm317 si 2n3055.o sa pun poze pe parcurul proectului. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 masina verticala de gaurit cablaje,si pentru asta am nevoie de rulmenti mici pentru a face sisitemul de coborare al burghiului.Pai nu se deplaseaza pe glisiere si lagare, ca toate masinile de gaurit cu coloana?[attachment=0]100_0023.jpg[/attachment] Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 NU, eu vreau sa o fac in stilul celei din poza de mai jos, motorul sta pe loc si se misca vertical doar un ax care contine mandrina,vreau sa fac ca pe motor sa pun o fulie mica si pe mandrina o fulie mai mare pentru ai amplifica puterea motorului. Link spre comentariu
miron1947 Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 motorul sta pe loc si se misca vertical doar un ax care contine mandrinaCred ca va complicati inutil, dar este optiunea Dvs.Mandrina mica care sa permita fixarea burghielor de 0,5mm aveti?Daca nu, eu cred ca trebuie sa incepeti cu procurarea ei. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 voi procura una de la o anumita firma, nu fac reclama Mandrina pt motoare Micromot Proxon 28941 Mini mandrina 0.5mm- 3.2mm Filet interior M8/ 0.75 mm , este foarte buna pentru ce am eu nevoie, nu fac gauri mai mici de 0.5. si convenabila ca pret, 21 Lei Am gasit lista cu identificarea rulmentilor dupa dimensiuni, o pun aici pentru cei doritori.Am arhivat-o pentru micsorarea marimi. Link spre comentariu
Kreator Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 pentru ai amplifica puterea motorului.Puterea unui motor nu se amplifica niciodata. Poate cuplul sau turatia, dar puterea ramane o constanta a unui motor. Link spre comentariu
vio2007 Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 NU, eu vreau sa o fac in stilul celei din poza de mai jos, motorul sta pe loc si se misca vertical doar un ax care contine mandrina,vreau sa fac ca pe motor sa pun o fulie mica si pe mandrina o fulie mai mare pentru ai amplifica puterea motorului. miron1947 are dreptate ,te complici mult.Daca este doar pentru cablaje si gauri mici poti sa te inspiri dupa cum sunt facuti suportii din comert.Atasez un exemplu. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 23, 2010 Autor Partajează Postat Martie 23, 2010 Sincer imi place "sa ma complic" asa imi mai ocup timpul si incerc sa scot un prototip , chiar daca este doar pentru gaurit, poate si frezat cu o adaptare pentru o menghina folosita la frezare, am in general toate sculele necesare, mai putin partea cu strunjitu, dar se rezolva si aceea.Multumesc pentru sfaturile acordate. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 ce zici de asta http://i44.tinypic.com/14u87zd.jpg Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 25, 2010 Autor Partajează Postat Martie 25, 2010 Frumoasa, dar tot nu este ce vreau eu Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 ce zici de astaMisto @boboBOBO bormasina ta, am reusit sa-mi fac si eu una asemanatoare. Merge super la gaurit cablaje [mai mult pentru asta am facut-o] .Am sa atasez ceva poze mai tarziu, nu am cu ce sa fac foto momentan. Link spre comentariu
boboBOBO Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 nu am zis ca e a mea ... eu doar am pus o poza cu ea Link spre comentariu
GeoMar Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 nu am zis ca e a mea ... eu doar am pus o poza cu ea Nu mai conteaza acum dupa ce am facut-o pe a mea .Atasez si cateva poze cu ea :[attachment=2]Bormasina 1.jpg[/attachment][attachment=1]Bormasina 2.jpg[/attachment][attachment=0]Bormasina 3.jpg[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Mythica Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 A mea nu este prea estetica, dar e foarte utila.[attachment=1]bormasina1.JPG[/attachment][attachment=0]bormasina2.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator yo4rhk Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 salut , eu am avut facuta pe un suport dintr-un laborator foto , cu un motoras de casetofon la 12 v , la care am atasat o " mandrina " facuta de mine in care prindeam burghiu max. de d = 2 mm , ( asta pe vremea veche ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum