Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Genius SW-HF5.1 4000

Vizitator SACALUKA

Postări Recomandate

Vizitator SACALUKA

Salut. Am si eu o problema cu acest sistem si am cautat pe acest forum dar nu gasesc nici o solutie. Problema e ca subwooferul de la sistem nu primeste semnal deloc. Sateliti merg perfect inclusiv cel de pe centru. Am verificat difuzorul la alt sistem si merge perfect. Mam uitat in subwoofer la circuite si nu mii se pare nimic iesit din comun cum ar fii integrate busite sau condensatori pocniti. Stiti cumva ce ar putea fii? Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MCDragoos

4

• pusttiu

2

• mariobe

1

• bluesync

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut! Verifica modulul de subwoofer cel cu TDA7294 sa nu cumva sa fie busit integratul. Din cate stiu eu la mufa aia de semnal care are un fir alb si unul rosu cel alb este de semnal si cel rosu este pentru ST-BY, verifica separat modulul aplicand semnal pe pinul unde vine firul alb cu difuzorul conectat si unde vine firul rosu conectaza-l la plus, daca merge este ceva din partea de comanda ars daca nu inseamna ca e mort finalul, se intampla foarte des la sistmele genius sa pice ori finalul ori difuzorul de subwoofer. Cauta pe forum pentru ca este si o schema postata de la un sistem genius 5.1.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator SACALUKA

Salut. Nu am reusit sa fac cum ai zis tu. Poti fii un pic mai explicit te rog? MultumescP.S. Am uitat sa zic ca daca lasa sistemul asa cum e se aude un bazait in subwoofer, nu foarte tare dar se aude daca asculti atent.

Link spre comentariu
Vizitator SACALUKA

Am rezolvat problema cu bass'ul , merge foarte bine. Am schimbat toate integratele TDA 2030A , dar acum am o problema cu intrarea auxiliara. Cand dau pe auxiliar se aude un tiuit tare, si se aude chiar daca bag semnal sau nu. Se aude doar in subwoofer. Vreo idee ce ar putea fi ?

Link spre comentariu

Am rezolvat problema cu bass'ul , merge foarte bine. Am schimbat toate integratele TDA 2030A , dar acum am o problema cu intrarea auxiliara. Cand dau pe auxiliar se aude un tiuit tare, si se aude chiar daca bag semnal sau nu. Se aude doar in subwoofer. Vreo idee ce ar putea fi ?

toate 2030?pai cred ca alea sunt pt sateliti,nu vad legatura cu cel pt bass
Link spre comentariu
Vizitator SACALUKA

Pai toate de la sateliti si bass erau TDA2030A. Le-am schimbat pe toate cele vechi si pe 5.1 se aude bine dar cand schimb pe AUX1 sau AUX2 se aude un tziuit in difuzorul de la bass.

Link spre comentariu
Vizitator SACALUKA

Deci revin cu un update. Tziuitul din subwoofer nu se mai aude dar in schimb sunetul este foarte distorsionat cand este pe AUX1 sau AUX2. Pe 5.1 se aude foarte bine clar si fara pic de distorsionare. Si inca o chestie cand schimb intre AUX1-2 si 5.1 se aude un pocnit foarte tare in difuzorul de la subwoofer. Ce ar putea fii? Multumesc pentru toate celelalte raspunsuri.

Link spre comentariu

din cite stiu este un integrat pr58xx care face din stereo 2canale in 6canale. se poate ca acela sa fie defec. daca dai volumul incet si comuti de pe aux pe 5.1 se mai aude pocnitul?

Link spre comentariu
Vizitator SACALUKA

Problema noua. Ascultam muzica normal pe intrarile 5.1 si deodata subwooferul incepe sa baraie tare chiar si pe stand-by. Cand il inchid de la intrerupatorul din spate nu se mai aude dar cand ii dau drumu iar baraie. Imi scoate peri albi asta. :nerv

Link spre comentariu

Salut. Scuze ca nu am mai raspuns pana acum dar nu am mai avut timp. Pe sub ce tip de final ai? Daca este TDA7294 verifica sa nu ai mai mult de +/- 40V pe alimentare dupa filtraj si vezi sa nu ai conzi aia mici de pe diodele din punte in scurt.

Link spre comentariu

Nu. Daca este facut cu TDA2030A folosesti acelasi tip de final nu merge TDA7294. Masoara tensiunea de alimentare, dupa puntea redresoare si spunene ce tensiune este acolo. O sa caut si eu schema pentru SW-HF5.1 4000 din cate vad este diferit de 5005.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări