yonutzu Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 Va rog sa-mi recomandati si mie un amplificator pana in 200w reali, ca m-am lamurit cu tda7294.Ma gandesc la ceva pe tranzistorii,mos-feti.. sa fie ceva bun! Si va mai rog sa puneti voi cablajul + schema + lista piese si ce mai trebuie. Am tot cautat pe forum dar nu stiu ce sa aleg, voi stiti ce e mai bun. Multumesc! Link spre comentariu
zal Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 Pot doar să zic că cele mai evoluate amplifuri sînt cele cu simetrie totală, alea cu 2 diferenţiale (npn şi pnp) la intrare şi cu trz bipolari la ieşire.Mai departe îţi poţi alege şi singur (Leach, Motorola, Krell, Delta, Bryston, Proton, Renkus-Heinz, Dynacord, Millenium, Crest, DPA, Fidek, Alesis, SAE, Revox, Rotel...). Link spre comentariu
yonutzu Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 Dar ceva cu LM ? Ceva care sa scoata intre 120 - 200 wati reali. Link spre comentariu
Den Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 In primul prost te gandeai la tranzistoare,acum iar la integrate? Gasesti despre lm-uri destule date pe forum. Link spre comentariu
yonutzu Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 poi vreau ceva bun si sa scoata intre 120 - 200w real!! dar nu stiu ce sa aleg !! :nebunrau:Asa as putea sa fac ceva cu LM3886 dar nu obtin peste 120w cat vreau eu!! Link spre comentariu
Mihai85 Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 nu cred ca ai sa gasesti ceva bun si la asa putere cu ci . sunt destule scheme pe tranzistoare care te pot satisface Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 Ca sa impaci si capra si varza incearca LM4702 iar etajul final il faci cu bipolari.National semiconductor ofera sample-uri in cazul LM-ului iar ON semiconductor ofera tranzistori ca si salmple-uri dar trebuie sa platesti transportul. Link spre comentariu
radusa Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 La LM3886, care este un IC excelent, nu se poate obtine decat max 60w sinus 0.03% distorsiune in toata banda si 150W muzical. Nu cred ca exista IC cu care sa obtii puteri asa de mari cu o calitate buna fara sa dai o poala de bani pe ele. Nici nu stiu daca exista de fapt. Poti opta pt un driver la care sa adaugi finali, fie ei bipolar, mos sau igbt, sau cel mai sanatos la astfel de puteri cu componente discrete. Sustin afirmatia lui ZAL cu simetria totala, dar as opta pt finali mos, deoarece cred ca se apropie mai mult cu caracteristicile lampilor. Dar si aici parerile sunt foarte impartite. Iar in cazul folosirii Tz speciale de audio ca 2SK1530-2SJ201 sau alte tipuri, calitatea amplifului creste (dar numai pt o ureche antrenata).Depinde si pt ce ai nevoie de astfel de putere. Daca vrei pt sonorizare deja treaba se schimba. In sonorizari poti folosii si amplifuri cu date mai slabe de hi-fi. Aici conteaza f tare protectiile care le are ca sa nu te lase in mijlocul petrecerii. Calitatile de hi-fi de multe ori nici nu pot fi redate f bine de boxele de sonorizare. Daca gresesc cu ceva rog corecturi. Link spre comentariu
zal Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Totuşi, nişte moşi adevăraţi ptr audio sînt scumpi. Ptr a tranşa mai uşor problema, ar trebui să ne spună de ce buget dispune autorul subiectului. Link spre comentariu
aly4quad Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 ...si ce sursa de alimentare detine...ce traf, ce filtraj... Link spre comentariu
yonutzu Postat Martie 24, 2010 Autor Partajează Postat Martie 24, 2010 Bugetul ar fi cam de 200ron si am un traf toroidal cu 2x45v 500w , punte 25A 250v si conzi de 100V/22000uF Link spre comentariu
Mihai85 Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 la tensiunea aia de alimentare excludem varianta cu integrate. poti obtine cam 125w/canal max. cu acel transformator in clasa AB. Link spre comentariu
ratza Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Chiar deloc. Poate folosi LME49810 sau LME49830 şi finali biploari, respectiv MOSFET. Link spre comentariu
radusa Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Cred ca mihaitza1985 se referea la IC audio monobloc. Ar fi unu de care stiu eu care rezista la tensiunea aia si anume STK4048 cu alimentare recomandate +/-59Vcc, si 150W. Trebuie sa insa sa vezi ce curent iti duce trafo, cu 500W esti cam la limita.La TME am vazut ca au varianta cu V la coada care inseamna distorsiune de 0.08%, la 62ron+TVA.La vitacom este in catalog dar nu au pe stoc. Oricum pretul e mai rezonabil = 49ron (TVA inclus).Sincer e mult mai indicat ceva pe Tz. Link spre comentariu
geordy Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Cu 500W la traf nu prea poti scoate 200W pe canal fara distorsiuni mari;asta presupune circuite integrate deci mai putina calitate audio...Ah mi-am amintit sa intreb pe cati ohmi ai boxele? Teoretic se poate obtine mai mult de 120W la boxe de 4 Ohmi pentru acest transformator. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum