Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor modificare amplif

UNIX

Postări Recomandate

EmyRulz eu ma refer la tensiunea din emitor a VAS-ului . Cand avea rezistenta acolo aceasta tensiune din emitorul VAS-ului era fixa si data de produsul curent rezistenta din diferential. Asa se intampla la VAS de tip push-pull. In cazul cand se pune oglinda de curent nu vei mai avea o valoare fixa data de oglinda de curent, deci nu vei mai avea o tensiune fixa in oglinda de curent si implicit in emitorul VAS-ului, ceea ce va duce la crestere curentului prin VAS.Fi mai atent ! Varianta care iti place tie de VAS se mai numenste si Sziklai ! si este de fapt un Darlington , un beta-enhancer. Din nou fii mai atent ! Mai departe referitor la oglinda de curent. Daca se transforma semnalul diferential intr-unul single-ended atunci e foarte rau. Se pierde efectul diferentialului. Ideal ar fi ca prin ramurile curentului sa curcule curenti foarte mari astfel incat cand una din ramururi alimenteaza VAS-ul sa nu existe dezechilibre de curenti mai mare de 1% si asta nu la oglinda de curent, ci in colectorii tranzistorilor diferentialului !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 79
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• EmyRulz

19

• scormonel

15

• UNIX

14

• sk24bpo

9

Top autori în acest subiect

EmyRulz eu ma refer la tensiunea din emitor a VAS-ului . Cand avea rezistenta acolo aceasta tensiune din emitorul VAS-ului era fixa si data de produsul curent rezistenta din diferential. Asa se intampla la VAS de tip push-pull. In cazul cand se pune oglinda de curent nu vei mai avea o valoare fixa data de oglinda de curent, deci nu vei mai avea o tensiune fixa in oglinda de curent si implicit in emitorul VAS-ului, ceea ce va duce la crestere curentului prin VAS.Fi mai atent !

Ba este fixata, doar ca ecuatia prin care se deduce nu mai este asa de simpla, am scris-o pe pagina 3 a acestui thread. Poate ca am gresit(chiar nu sunt sigur daca e buna), iar daca asa este cazul as vrea sa ma lamuriti si pe mine.

Varianta care iti place tie de VAS se mai numenste si Sziklai ! si este de fapt un Darlington , un beta-enhancer. Din nou fii mai atent !

Nu este Sziklai!(trebuia sa pun o schema). Configuratia de care vorbesc eu este formata din etaj repetor cu sarcina in emitor urmat de etaj emitor comun, doar ca colectorul etajului emitor comun nu se leaga la emitorul repetorului(ca la sziklai) deci nu e sziklai(sau complementary feedbak pair). Poti sa zici ca este un soi de CFP(sziklai) decuplat.

Mai departe referitor la oglinda de curent. Daca se transforma semnalul diferential intr-unul single-ended atunci e foarte rau. Se pierde efectul diferentialului. Ideal ar fi ca prin ramurile curentului sa curcule curenti foarte mari astfel incat cand una din ramururi alimenteaza VAS-ul sa nu existe dezechilibre de curenti mai mare de 1% si asta nu la oglinda de curent, ci in colectorii tranzistorilor diferentialului !

De ce sa fie foarte rau, e chiar foarte bine deoarece asta dorim, etajul VAS aici este single-ended nu este diferential! Atunci cand ai sarcina rezistiva folosesti tot semnalul de pe o singura parte, adica single-ended. Efectul diferentialului nu se pierde deloc, deoarece rejectia sa de mod comun nu e afectata(chiar imbunatatita un pic) si acea oglinda imbuantateste si PSRR.

Da legat de variatia curentilor, ceea ce spui tu e corect in sensul minimizarii distoriunilor in etajul de intrare, dar conditia impusa de tine e cam drastica. Oricum in functionare normala, dezechilibrul nu e foarte mare, e proportional cu semanlul de eroare care e cu atat mai mic cu cat amplificarea in bucla deschisa e mai mare.

Link spre comentariu

Cam asta vroiam sa spun , este un extras din schema YAMAHA CP 2000 , sper ca nu vor fi probleme in a intelege modul de functionare , e chiar simplu , trebuie dublata schema pentru cel de al doilea diferential ( NPN ) conform cu cerinta autorului subiectului...... Mult succes !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări