elcomar Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 dupa chinuri si munca multa am reusit sa realizez un programator pentru pic 16f84 urmand toate instructiunile numai ca nu merge. Schema nu aveam cum sa o gresesc pentru ca am facut cablajul cu imprimanta (p&p) si a iesit super numai ca degeaba. Am incercat toate programele posibile incepand cu cel indicat de ei dar nu merge sa programez nimic. Poate ma puteti ajuta cu ceva, am atasat schema Link spre comentariu
elcomar Postat Martie 20, 2010 Autor Partajează Postat Martie 20, 2010 va rog daca se poate sa fiti mai atenti la conectarea condensatorilor care mi se pare cam ciudata (pe invers) si sa-mi spuneti daca asa trebuie sa fie... Link spre comentariu
elcomar Postat Martie 20, 2010 Autor Partajează Postat Martie 20, 2010 intregul proiect il gasiti aici: http://sfprime.net/pic16f84/index.htm Link spre comentariu
Spitfire Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Cel de 470uF nu pare normal polarizat... Link spre comentariu
elcomar Postat Martie 20, 2010 Autor Partajează Postat Martie 20, 2010 la fel ziceam si eu dar daca te uiti pe pagina de unde l-am luat la fel il dau si pe montajul cu piesele montate ....stie cineva ce tensiuni ar trebui sa am pe diode? Link spre comentariu
junior Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 Pai pe Zennerele de 5.6 ar tb sa ai 5.6V iar pe aia de 12V sa ai 12V iar pe 1N4148 circa 0.6V .Eu as mai inseria o dioda 1N4148 (polarizata direct) cu zennerul de 12V a.i sa ai o tensiune de 12.6V la Vpp. Link spre comentariu
elcomar Postat Martie 21, 2010 Autor Partajează Postat Martie 21, 2010 eu stiam ca pe portul serial sunt 8,4V si am masurat si atat am Link spre comentariu
Ashky Postat Martie 23, 2010 Partajează Postat Martie 23, 2010 Da, nu e buna schema, in primul rand ptr ca este nevoie de 13V pentru programare.Cel mai bun programator este cu alimentare separata, sunt ceva scheme chiar aici pe forum. Link spre comentariu
elcomar Postat Martie 23, 2010 Autor Partajează Postat Martie 23, 2010 si nu as putea sa fac ceva ca sa fie functionala schema? eu nu inteleg de ce exista asemenea scheme... Link spre comentariu
Ashky Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 Pai poti incerca intai sa pui un zener de 13V in locul celui de 12, dar daca serialul calculatorului tau nu da mai mult de 8,4... nu ai ce face, nu o sa mearga niciodata, din acest motiv am recomandat un programator cu alimentare separata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum