Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa reglabila cu tranzistoare

Valy86_86

Postări Recomandate

• Răspunsuri 65
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marik2500

18

• radusa

14

• miron1947

8

• mistretzul

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Linkul e excelent. Nu-l aveam. MersiSursa RIM de 5A e NTM 305R, dar nu apare pe site.Dl Miron are "Baumappe", adica documentatia tehnica de constructie. Poate e amabil si o trece in format digital si ne-o da si noua, pt ca acolo sunt explicate toate reglajele in amanunt.

Link spre comentariu
Vizitator BennyKA

Aveti idee cam cat costa piesele? Cu aproximatie. As vrea sa imi construiesc una si vreau sa stiu daca dispun de fonduri.M-ar interesa cea de 1A. Bineinteles ca nu ma supar daca ati putea sa imi spuneti si pentru celalalta :da

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Pretul este ala de pe site adica 12,26 RON dar numai pentru PCB. Emai scump daca vrei si cu componente. Eu am dat cucomponente si cu posta cu tot undeva la 50 RON. Schema se comporta bine, mai ales imi place ca e stabila indiferent de sarcina. Daca sarcina e prea mare intra automat in protectie. Iata si schema acesteia.

Link spre comentariu

Am gasit pe net o cutie care mi-a placut, butoane de potentiometre, borne, panelmetre(A si V), etc tot ce trebuie pentru a iesi un proiect ,,misto,,.Am folosit de la vechea sursa, pe care am dezmembrat-o, transformatorul 2x12V/4A. Panoul frontal l-am proiectat cu programul de desenat Open Office Draw (free) il printez pe carton, il infoliez si il lipesc peste placa frontala din plastic. Iata aici cutia si ...cum va arata!

Link spre comentariu

Nu te chinui cu cartoane,printeaza pe ethicheta autoadeziva A4 si acopera-o dupa ce e la locul ei cu autocolant transparent.[attachment=0]Graphic1.jpg[/attachment]Ordinea e:1.se printeaza eticheta2.se decupeaza ferestre pt afisoare3.se se aplica pe panou si se lipeste bine4.se taie o bucata de autocolant transparent usor mai mare decat panoul5.se aplica autocolantul,iar marginile se taie cu o lama de cutter NOUA,nefolosita, muchia taietoare fiind inclinata(~45grade) si aplicand o forta minimala ca odata intra in panou .Daca exista posibilitatea e bine ca marginile sa fie lasate mai mari si sa se rasfranga in spatele panoului.

Link spre comentariu

Da, sa sti ca-i fain, dar nu stiu unde gasesc asa ceva. Eventual un link, pentru ca pe la mine prin zona nu prea am vazut. Oricum eu am facut deja fata si spatele cutiei. Vreau sa incerc la un viitor proiect varianta ta. Atasez fisierul care l-am facut spre a putea fi reeditat de cei dornici. Fisierul de tip .odg se deschide cu Open Office Draw. voi reveni cu probleme intampinate si cu imagini din timpul constructiei.

Link spre comentariu
:aplauze Dupa cum a prevazut ,,lorik,, am pus sursa la teste. am conectat transformatorul si ca sarcina am pus un bec 12V/21W care teoretic consuma cam 1,7-1,8 A. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca dupa 10 secunde becul,, ardea de-l lua dreacu,,. Finalul s-a dus pentru ca nu avea racire suficienta. Am decis sa-i ofer o ,,racire faina,, si am montat asa cum se vede in foto, tranzistorul final 2N3055 pe radiatorul procesorului de la un PC dezafectat. Acesta impreuna cu ,,cooler-ul,, va oferi racirea de care va avea nevoie sursa. Am testat-o cu 2 becuri de 12v/21W adica la 3,5 Amperi. Temperatura radiatorului nu depășește 44-45 de grade.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări