Vizitator empion Postat Iulie 25, 2010 Partajează Postat Iulie 25, 2010 Schemele din Rim le puteti vedea in original aici http://www.rainers-elektronikpage.de/ht ... o_rim.html In poza cu sursa rim_5A nu vad numele sursei.Daca mai intrii pe aici precizeaza numele sursei.Tnx Link spre comentariu
radusa Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Linkul e excelent. Nu-l aveam. MersiSursa RIM de 5A e NTM 305R, dar nu apare pe site.Dl Miron are "Baumappe", adica documentatia tehnica de constructie. Poate e amabil si o trece in format digital si ne-o da si noua, pt ca acolo sunt explicate toate reglajele in amanunt. Link spre comentariu
miron1947 Postat Iulie 29, 2010 Partajează Postat Iulie 29, 2010 Sursa RIM de 5A e NTM 305R "Baumappe"Cu placere. Link spre comentariu
Vizitator BennyKA Postat Iulie 31, 2010 Partajează Postat Iulie 31, 2010 Aveti idee cam cat costa piesele? Cu aproximatie. As vrea sa imi construiesc una si vreau sa stiu daca dispun de fonduri.M-ar interesa cea de 1A. Bineinteles ca nu ma supar daca ati putea sa imi spuneti si pentru celalalta Link spre comentariu
marik2500 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Mai acum o luna, dandu-ma pe net am dat peste un site cu kit-uri educationale http://www.epsicom.com/produse.php?IDca ... ws_base=45 si mi-am zis ia sa iau si io o ,,Sursa stabilizata 0-30V/3A,, - EP0044. Dupa ce am facut-o si am vazut cat e de stabila am zis ca sa-i caut si o cutie faina sa o pun in valoare pentru ca merita. Iata cateva poze din timpul constructiei. Link spre comentariu
marik2500 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Pretul este ala de pe site adica 12,26 RON dar numai pentru PCB. Emai scump daca vrei si cu componente. Eu am dat cucomponente si cu posta cu tot undeva la 50 RON. Schema se comporta bine, mai ales imi place ca e stabila indiferent de sarcina. Daca sarcina e prea mare intra automat in protectie. Iata si schema acesteia. Link spre comentariu
marik2500 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Am gasit pe net o cutie care mi-a placut, butoane de potentiometre, borne, panelmetre(A si V), etc tot ce trebuie pentru a iesi un proiect ,,misto,,.Am folosit de la vechea sursa, pe care am dezmembrat-o, transformatorul 2x12V/4A. Panoul frontal l-am proiectat cu programul de desenat Open Office Draw (free) il printez pe carton, il infoliez si il lipesc peste placa frontala din plastic. Iata aici cutia si ...cum va arata! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Nu te chinui cu cartoane,printeaza pe ethicheta autoadeziva A4 si acopera-o dupa ce e la locul ei cu autocolant transparent.[attachment=0]Graphic1.jpg[/attachment]Ordinea e:1.se printeaza eticheta2.se decupeaza ferestre pt afisoare3.se se aplica pe panou si se lipeste bine4.se taie o bucata de autocolant transparent usor mai mare decat panoul5.se aplica autocolantul,iar marginile se taie cu o lama de cutter NOUA,nefolosita, muchia taietoare fiind inclinata(~45grade) si aplicand o forta minimala ca odata intra in panou .Daca exista posibilitatea e bine ca marginile sa fie lasate mai mari si sa se rasfranga in spatele panoului. Link spre comentariu
marik2500 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Da, sa sti ca-i fain, dar nu stiu unde gasesc asa ceva. Eventual un link, pentru ca pe la mine prin zona nu prea am vazut. Oricum eu am facut deja fata si spatele cutiei. Vreau sa incerc la un viitor proiect varianta ta. Atasez fisierul care l-am facut spre a putea fi reeditat de cei dornici. Fisierul de tip .odg se deschide cu Open Office Draw. voi reveni cu probleme intampinate si cu imagini din timpul constructiei. Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 vezi ca radiatorul acela e mult prea mic, nici 10 W nu poate disipa asta inseamna ca poti lua din sursa 20V la max 1A sau 10 V la 0,5A Link spre comentariu
marik2500 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Dupa cum a prevazut ,,lorik,, am pus sursa la teste. am conectat transformatorul si ca sarcina am pus un bec 12V/21W care teoretic consuma cam 1,7-1,8 A. Nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut ca dupa 10 secunde becul,, ardea de-l lua dreacu,,. Finalul s-a dus pentru ca nu avea racire suficienta. Am decis sa-i ofer o ,,racire faina,, si am montat asa cum se vede in foto, tranzistorul final 2N3055 pe radiatorul procesorului de la un PC dezafectat. Acesta impreuna cu ,,cooler-ul,, va oferi racirea de care va avea nevoie sursa. Am testat-o cu 2 becuri de 12v/21W adica la 3,5 Amperi. Temperatura radiatorului nu depășește 44-45 de grade. Link spre comentariu
marik2500 Postat Octombrie 19, 2010 Partajează Postat Octombrie 19, 2010 Dupa aceste teste am procedat la realizarea panoului frontal si a celui din spate. Mai am inca mult de munca dar stiu ca din punct de vedere electric treaba e rezolvata. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 Etichete autocolante gasesti pe la papetarie;autocolant transparent la Verla.ro .Eventual le trimiti fisierul.(formatul convenit anterior) si primesti fata prin posta. Link spre comentariu
lorik199 Postat Octombrie 20, 2010 Partajează Postat Octombrie 20, 2010 era logic ca se va ardedaca la intrare aveai 30 V si la iesire ai reglat 12V, la un curent de 1,8A disipai pe radiatorul ala minuscul 32,4 W Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum