Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tub subwoofer - fantana adanca de 22m

Paollo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Paollo

7

• Mircea Bartic

4

• radue

4

• FIXVID

3

Top autori în acest subiect

Daca ai bani k-lumea poti sa iti iei 4,5,6 sau oricate vrei tu sunwoofere Turbosound TSW124 ( 1*24" LF driver, 125kg, fr 37-300 +- 3dB , zic ei useful to 17 Hz ), deci ai avea cam ce vrei tu ( sa zboare termopanele pe o raza de 100 m, si cred ca poti sa simulezi un mic cutrebur )Succes :d

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...

1. Ma bucur tare de tot ca exista in tzara SD21-EL 2. Nush cum, da fac rost de bani (sper sa nu fie nevoie sa sparg vreo banca) si macar o bucata tot achizitionez.3. Cat 1000 euro costa?? :d

Link spre comentariu

apropo de difuzor in fantana, am achizitionat o data un rcf pe 15 si trebuia sa fac un woofer din el. banii de pal i-am baut in seara aia si nu mai aveam bani de pal. si m-am gandit ce sa fac... si l-am pus intr-un butoi pt varza (gol) si asa am ascultat eu 2 SAPTAMANI cu rcf-u "Butoi loaded" pana am avut bani de pal. tata a vrut sa ma duca la un doctor dupa ce a vazut butoiu la mine in camera. inca pe butoiul albastru mai scrie cu alb RCF.. lol

Link spre comentariu

1. Ma bucur tare de tot ca exista in tzara SD21-EL 2. Nush cum, da fac rost de bani (sper sa nu fie nevoie sa sparg vreo banca) si macar o bucata tot achizitionez.3. Cat 1000 euro costa?? :d

1. Si eu :snakeman: 2. Te descurci tu.3. Nu cred ca trece de 500 eur bucata (sapt asta care vine iti dau pretul dupa ce se calculeaza)
Link spre comentariu

Revenind in topic propun ca din aceasta fantana de 22 metri sa se realizeze o incinta transmission line in lamda/2 cu frecventa de rezonanta 345/(22x2)~4Hz. Mai greu de gasit un driver potrivit dar se poate incerca unul cat mai mare si cu membrana ingreunata suplimentar.In caz ca fantana este partial plina cu apa atunci linia se calculeaza folosind adancimea pana la nivelul apei si atunci frecventa de rezonanta va fi mai omeneasca.Reamintesc celor ce-au uitat ca faimoasele Nautilus de la B&W folosesc de asemenea linia de transmisie in lamda/2 pt. calea de joase :yawinkle:

Link spre comentariu

eu cred ca un calcul mai apropiat de realitate ar fi daca iei in considerare si partea fantanii unde este apa si calculezi luand in considerare viteza de propagare in apa

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări