Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Zenner 2,2V

Vizitator feldan

Postări Recomandate

Vizitator feldan

Salut ! Poate sa-mi spuna cineva de unde pot sa iau un zenner de 2,2V /0,5W ca am cautat de am innebunit si nu am gasit la nimeni! Exista vreun echivalent la aceasta componenta? Va multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• miron1947

3

• Spitfire

2

• soi

2

• Blind

1

Top autori în acest subiect

Salut ! Poate sa-mi spuna cineva de unde pot sa iau un zenner de 2,2V /0,5W ca am cautat de am innebunit si nu am gasit la nimeni! Exista vreun echivalent la aceasta componenta? Va multumesc anticipat !

Trei diode cu Siliciu legate in serie ex.1N4148
Link spre comentariu

Cred ca trebuie patru...de fapt 3,5 :rade: Oricum, cel mai bun raspuns din acest topic. Felicitari, dl. "soi".Sau ar merge si un LM317, "pleaca" de la 1,25V.

Link spre comentariu

Care informatie? Soi a spus o aberatie, Spitfire nu s-a putut abtine sa nu faca caterinca (la asemenea gogomanii, cred si eu). 1N4148 NU e zenner, nu o poti folosi pe post de zenner. Ai grija ce strici :)

Link spre comentariu

1N4148 NU e zenner, nu o poti folosi pe post de zenner.

Poate fi folosita ca referinta, in conductie directa(inseriate se pot obtine multiplii de 0,69V), este posibil cu oricare dioda si led.
Link spre comentariu

Principala limitare a metodei e data de faptul ca in conductie directa caracteristica U-I a diodei nu e la fel de abrupta ca si caracteristica din zona de strapungere zenner. Deci se poate folosi dar aia nu e stabilizare, nu se poate folosi ca o referinta de precizie. Bineinteles ca daca am un montaj cu o baterie de 1,5v pot s-o inlocuiesc cu 3 diode in conductie directa.

Link spre comentariu

Sigur ca o simpla dioda nu are caracteristicile cotului diodei zenner, dar se poate folosi, exista si aparate industriale cu asemenea alimentare, cea mai buna solutie este insa cea cu LM317, permite reglarea tensiunii, si ofera functie de stabilizare reala.

Link spre comentariu

Care informatie? Soi a spus o aberatie, Spitfire nu s-a putut abtine sa nu faca caterinca (la asemenea gogomanii, cred si eu). 1N4148 NU e zenner, nu o poti folosi pe post de zenner. Ai grija ce strici :)

D-le ,,Blind" aveam pretentie din partea dvs. mai ales ca sunteti si ELFORUM STAFF. Faptul ca sunt mai nou pe forum nu inseamna ca am si mai putina experienta. Dupa mai bine de 30 de ani de serviciu in domeniul electronicii cred ca stiu ce spun. Gogoman nu sunt si nici nu am de gand! Daca nu ma pricep la un lucru evit sa dau sfaturi sau sa jignesc pe cineva. Cu stima!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări