Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mini subwoofer!

Vizitator CJ

Postări Recomandate

• Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• margarit2001

5

• adi_0106

5

• Haralambie

2

• Mircea Bartic

1

Voi avea probleme si cu filtrarea pasiva(sateliti/sub), care va fi montata inainte de amplificatoare.

asta ce zici tu e filtrare activa - cea pasiva se pune dupa amplificatoare (in boxe)

Cum se calculeaza ea daca o montezi inainte de amplificatoare?Apoi cum insumez semnalul(L+R) care se duce la subwoofer?

stai sa inteleg si eu ...... cati sateliti vei folosi ???
Link spre comentariu
Vizitator CJ

DJ_tymy mai sus vorbeam de Altec Lansing ADA890 care are mai putin de 20L la incinta si are F2@50hz F10@27hz!Asa ca...... s-ar putea si un F3 la 40hz in 20L!adi_0106 nu e activa, e tot pasiva numai ca vine inainte de amplificatoare!Am o pereche de boxe la PC(stereo) si vreau sa le adaug subwoofer=>2.1!

Link spre comentariu

DJ_tymy mai sus vorbeam de Altec Lansing ADA890 care are mai putin de 20L la incinta si are F2@50hz F10@27hz!

Asa ca...... s-ar putea si un F3 la 40hz in 20L!

nu cred ca in ala e dif de 60 RON :oops: si nici F-urile date de tine sa fie adevarate ...... dar mai stii :roll:

adi_0106 nu e activa, e tot pasiva numai ca vine inainte de amplificatoare!

Am o pereche de boxe la PC(stereo) si vreau sa le adaug subwoofer=>2.1!

acu am inteles ce vrei tu :idea: foloseste asta

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator CJ

Aia e ce aveam nevoie ca sa nu folosesc operational! Multumesc!Bag mana in foc ca dif-ul ala de la ADA890 nu e mai scump de 60!Si F-urile sunt luate din specs-urile lui!Filtrele cum le calculez daca le bag inainte de amp-uri?PS:Mere schema aia, nu?

Link spre comentariu

parametri la cateva difuzoare de la KON sunt pe FTP

ftp://hosting.cpt.ro/ - asta este ftp-u

username - izatech

parola - admin

si gasesti acolo un folder care se numeste "proiecte cu difuri kon (vasile)" si in folderul asta mai este un folder in care sunt fisere .txt cu parametrii

poze cu difuzoarele gasesti la

http://www.telecomenzi.ro/index.php?categ=4&grup=9

apuca-te de simulat !!!!!

BAFTA !!!

Link spre comentariu
Vizitator CJ

M-am uitat pe ftp si am luat cele 15 fisiere txt cu difuzoarele imediat ce am creat acest topic!Am simulat tot ce era woofer de pe acolo dar nu sunt prea stralucite!In legatura cu schema:La ce foloseste potentiometrul din schema?Balans?Din cate vad acolo insumarea se face doar cu primele 2 rezistente de 100K! Daca pun circuitul asta fix la iesirea placii de sunet nu o sa imi faca si restul semnalului care se duce spre sateliti mono?Multumesc!

Link spre comentariu
M-am uitat pe ftp si am luat cele 15 fisiere txt cu difuzoarele imediat ce am creat acest topic!

Am simulat tot ce era woofer de pe acolo dar nu sunt prea stralucite!

acestea sunt difuzoarele de la noi - cele cu parametri si ai vazut si singur ce poate fiecare :?

In legatura cu schema:

La ce foloseste potentiometrul din schema?

Balans?

cum adica balans ?? :shock: la mono ??? ala regleaza nivelul semnalului cu care vei ataca intrarea amplificatorului de subwoofer

Din cate vad acolo insumarea se face doar cu primele 2 rezistente de 100K!

Daca pun circuitul asta fix la iesirea placii de sunet nu o sa imi

faca si restul semnalului care se duce spre sateliti mono?

montajul il pui la intrarea amplificatorului de subwoofer - boxele pe post de sateliti le lasi asa cum sunt

BAFTA !!!!

Link spre comentariu
Vizitator CJ

Balans, ma refeream la insumarea canalelor, care sa fie mai puternic.....Nu inteleg, pot sa pun doar alea 2 rezistente(100k) si sa scap de pot. si de condensatori, pt insumare?AM NEVOIE NEAPARAT DE DIFUZOR, CA ALTFEL PROIECTUL E SORTIT PIEIRII!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări