mely17 Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Buna seara,Am nevoie de o schema de microAmpermetru care sa fie capabil sa masoare o intensitate maxima de 250-500uA dar sa poata indica si curenti negativ cat si pozitiv!Imi cer scuze daca mam exprimat gresit!Va multumesc, Link spre comentariu
blue Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Ai nevoie de un microampermetru cu pozitia acului pe mijlocul scalei, sau un DVM banal cere indica doar polaritatea tensiunii Link spre comentariu
mely17 Postat Martie 19, 2010 Autor Partajează Postat Martie 19, 2010 Si mai putea ajuta cu asa ceva? Link spre comentariu
blue Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Un DVM ieftin se gaseste usor, cum doresti sa te ajut ? Link spre comentariu
mely17 Postat Martie 19, 2010 Autor Partajează Postat Martie 19, 2010 DVM ce inseamna? Link spre comentariu
blue Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Digital Volt Meter, un instrument ce poate avea usor o scala de microampermetru la care indicatia polaritatii se face prin +/_ Link spre comentariu
mely17 Postat Martie 19, 2010 Autor Partajează Postat Martie 19, 2010 Adica il leg ca pe un ampermetru in serie! El imi va indica si tensiune nu in functie de tipul curentului ( poz sa negativ)? Link spre comentariu
blue Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Fiiind ampermetru, vei avea citirea in A (mA, microamperi) aparatul in sine afiseaza suplimentar pe displey +/_ functie de sensul curentului Link spre comentariu
mely17 Postat Martie 20, 2010 Autor Partajează Postat Martie 20, 2010 In locul uA metrului ( sageata mare ) in schema pun un voltmetru digital care sa aiba tensiunea de lucru de......V sau mV? ? Link spre comentariu
blue Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 nu poti folosi nici un microampermetru indiferent ca este analogic sau digital fiindca cea ce vrei sa masori este un semnal nesinusoidal care practic se poate doar vizualiza cu osciloscopul. Aceasta schema este un dedector de metale pulse-impulse si probabil doresti sa reglezi timpii monostabililor pt perioadele de emisie-receptie... Link spre comentariu
mely17 Postat Martie 20, 2010 Autor Partajează Postat Martie 20, 2010 Cum nu pot folosi ? Acel microampermetru este pentru discriminare intre feros si neferos! Sigur teai uitat la ce trebe? Link spre comentariu
blue Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Scuze ,nu m-am uitat in josul schemei, bineinteles este nevoie de un microampermetru cu acul indicator pe mijloc si este pt acest caz voltmetru, masoara tensiunea de decalaj data de demodulatorul aparatului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum