Vizitator Pantea Corneliu Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Îmi trebuie o schemă dacă se poate şi testată a unui emiţător AM cu cristal sau fără crisrtal şi cu o bună modulare.Am încercat multe scheme şi variante proprii dar nici un a nu a dat rezultate bune, altele oscilau dar nu se modula semnalul, altele nu mergeau deloc sau mergeau, dar prost şi pe distanţe mici.Recent am găsit o schemă care funcţionează bine ( http://www.qsl.net/yo5qcd/xtal_osc.htm ) şi am "adaptat-o" , era doar un tester pentru cristale dar e singurul care funcţiona cât de cât acceptabil, deşi e ridicol de simplă, mă aşteptam la ceva mai complicat.Nu se aude tocmai bine şi cred ca e modularea de vină doarece am făcut-o "la secundă", adică am pus semnalul de audiofrecvenţă între emitorul şi baza ultimului tranzistor!Ajutaţi-mă dacă puteţi! Link spre comentariu
cirip Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Inseriaza secundarul unui traf de audio cu sursa de alimentare a montajului oscilator. Aplica modulatia in primarul trafului. Se aude mai bine? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum