Adi Florin Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 UPB (Universitatea Politehnica Bucuresti) promotia 2005. Link spre comentariu
Flor Postat Iulie 28, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2005 2005... Inseamna ca trebuie sa te felicit pt munca depusa. Sper ca ai scapat de tot. Eu m-am simtit altfel cand in anul V, DNUL PROF Zvasta ne-a zis Dnilor MPI...Maine Poimaine Ingineri...Si cand dupa examenul de licenta comisia s-a ridicat, ne-a anunta acordarea titlului de inginer si ne-a felicitat si ea .A fost greu?Flor Link spre comentariu
Adi Florin Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 Multumesc! Intrebarea e "A fost vreodata usor la Facultatea de Electronica?" Link spre comentariu
Flor Postat Iulie 28, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2005 Daca Electr o sa fie candva declarata fac usoara, cum o sa arate o fac GREAAA..De fapt vroiam sa scriu cum ti s-a parut? Cat % ti s-a parut interesanta si a rezonat cu preocuparile, dorintele si visele tale? Iti marturisesc ca eu, terminand in '91 am facut si Istorie 1 sem si Filozofie 1an , de 2*pe luna, si Ec politica 1 an, 2*luna ..Cursul de Rezist materialelor am inteles ca a fost scos, chestie discutabila, dar pt noi a fost unul din cuiele anului II.Flor Link spre comentariu
Guest1 Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 Mai preda Dl. Prof. Rulea ? Link spre comentariu
Flor Postat Iulie 28, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2005 Atunci da. Era cuiul anului IV. Si nevasta-mea care a terminat in '93 l-a apucat. Eu am auzit ca a murit acum cativa ani. Nu stiu daca e adevarat.Flor Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 Hai Salut,Zgomotul roz este un zgomot alb modificat in sensul ca densitatea spectrala a zgomotului roz scade in asa fel incat putere debitata intr-un interval de o octava sa fie constanta.Cu alte cuvinte... Zg alb are densitatea spectrala de putere constanta. Puterea debitata intr-o octava depinde de octava in care masori. De ex, daca densitatea spectrala de putere e de 1W/Hz (aberant, dar e un exemplu), puterea integrata de la 10 la 20Hz va fi de 10W. Puterea integrata in octava urmatoare, 20...40Hz va fi de 20W. Asta la zgomotul alb.Zgomotul roz are densitatea spectrala descrescatoare cu frecventa, astfel incat, in orice octava ai face masuratoarea, puterea (rezultata ca urmare a integrarii densitatii spectrale) sa fie acceasi.Da io cu pimpo ala tot nu ma impac. Mi se pare o gogoritza. Cirip Link spre comentariu
Flor Postat Iulie 28, 2005 Autor Partajează Postat Iulie 28, 2005 Salut CiripE prima data cand corespondam direct. Pana acum doar ti-am urmarit posturile. Ma bucur ca nu am gresit cu definitiile, chiar daca nu au fost (prea) complete. Nici eu nu prea stiu cu PMPO-ul ala...Dar mai sap.Flor Link spre comentariu
bolek Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 la unii fabricanti un pic mai seriosi , dar tot "consumer class" se ia puterea RMS , sumata pe cele 2 canale si se inmulteste cu 20( asa era la combina mea). Puterea muzicala maxima este masurabila ( sau macar se poate incerca masurarea ei...) in conditii gen: F=1KHz, timp de 1 secunda, fara distrugerea etajului final, in conditii de distorsiuni....hmmm....aici e partea nasoala...nu prea se precizeaza cat de mari ...La ce foloseste? dincolo de aspectul pur comercial, este o masura interesanta a comportarii amplifului in conditii de "impuls muzical"...un pasaj fortissimo scurt, un bass foarte puternic dar tot scurt...aceasta masuratoare avantajeaza amplificatoarele cu tensiuni de alimentare mari comparativ cu cat le-ar trebui pentru puterea nominala... de ex, la unele STK-uri tensiunea de alimentare e mult mai mare (ex: +/- 70V) decat ar fi necesar pentru obtinerea unei puteri de gen 100W ; amplifurile de genu asta insa nu scot puterea pe care ar putea-o (teoretic ! ) scoate daca aplicam formula puterii de iesire care tine cont doar de tensiunea de alimentare si impedanta sarcinii, fiindca le impiedica disiparea maxima sau capabilitatea de curent a finalilor.PS: Absolvent ELTC 2003 UPB,sectia CMS, singurul (cred!) exemplar in viata care a intrat in examen la Petrescu cu nota 4.3 si a iesit cu 4.4 multumita formulei sale de calcul , diabolice , asemanatoare cu calcului PMPO :shock: :twisted: Link spre comentariu
Vizitator kameleon Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 Octava sau decada? Sincer nu cred ca un ao de putere, poate scoate semanale de 1microsecunda(1Mhz) Link spre comentariu
Vizitator kameleon Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 Dealtfel pmpo este un parametru al raspunsului amplificatorului la regimuri tranzitorii(extrem de important si rar luat in calcul).Adika un amplif poate scoate un puls muzical de 120w, dar muzical continuu doar 80w la acelashi factor de distorsiune, datorita incapacitatzii sursei de alimentare. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 Dealtfel pmpo este un parametru al raspunsului amplificatorului la regimuri tranzitorii(extrem de important si rar luat in calcul).Adika un amplif poate scoate un puls muzical de 120w, dar muzical continuu doar 80w la acelashi factor de distorsiune, datorita incapacitatzii sursei de alimentare.adica daca pe sistemu meu scrie 3600 W PMPO ............ am vreo 3000 muzical continuu ??? saracii 120 W :( Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 eu sunt de parere cu cei care au zis ca PMPO e inventat de bazaristi ca sa le ia ochii la fraieri cu jdemii de W :? Link spre comentariu
Vizitator Shock_4u Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 Si eu sunt de parere cu faptul ca PMPO nu-i altceva decat o "gaselnita" a comerciantilor(producatorilor) cu ochii alungiti... De altfel nu cred ca a intalnit cineva asa ceva la vreo firma care are cat de cat respect fata de numele care-l promoveaza... Numai bine! Link spre comentariu
cirip Postat Iulie 28, 2005 Partajează Postat Iulie 28, 2005 Puterea muzicala maxima este masurabila Care este definitia puterii muzicale? Muzica e un semnal aleator caracterizat prin parametri statistici. Mi se dezvarte buricul cand aud de masuratori "pe muzica" . Dupa parerea mea, singura masuratoare de putere valida pe care o poti face asupra unui amplif este cea in regim sinusoidal, stationar, asa zisul "RMS" (un abuz de limbaj de altfel). Masuratorile "pe muzica" dau rezultate inconsistente; sunt jde feluri de muzica si tot atatea rezultate. Care e cel corect? Esenta valorii unui experiment, fie el si masurarea unei puteri audio, este reproductibilitatea. Orice om de pe fata pamantului masoara aceleasi valori daca experimentul e facut in aceleasi conditii. Cum muzici sunt multe, iar sinusul e unul singur, s-a convenit ca sinusul e cel mai potrivit. Ar mai fi un motiv, dar e mai complicat. Este legat de notiunea de functii proprii ale unui sistem. Domnii absolventi, mai tineti minte valorile si vectorii proprii unei aplicatii liniare? Chineza aia de la Speciale, care zicea ca exista un vector si un scalar complex "lambada" cu proprietatea ca (matricea*vectorul)=(lambada*vectorul). Vectorul era vector propriu, iar lambada era valoare proprie. La amplifuri, sinusul e vectorul, caract de transfer e matricea, iar lambada e castigul amplifului. Adica bagi sinus si iese tot sinus, putin amplificat si defazat (lambada e complex, adica modul si faza), ca sa compari mere cu mere nu cai cu dovleci. E cam din aceeasi oala. Sinusul este functie proprie caracteristicii de transfer a amplifului. in conditii gen: F=1KHz, timp de 1 secunda, Asta nu mai e muzica. E sinus toata ziua, cu anvelopa de tip salt treapta. in conditii de distorsiuni....hmmm....aici e partea nasoala A da puterea limitata de un procent maxim de distorsiuni e rezonabil, dupa mine, dar rezultatul va fi mai mic decat Uef^2/R. Deci 20*RMS nu are de unde sa apara. Poate (1/20)*RMS. :wink: Si ca suntem la capitolul distorsiuni... Bagand un sinus intr-un amplif si impingand apliful la blana (scoate dreptunghiuri), puterea maxima va fi (Ualim-Usaturatie)^2/R. Mai sus de puterea asta (presupunand ca il tin finalii) nu o sa scoata nici cand oi fi io popa de tzara. In aceste conditii distorsiunile sunt de 43%. Nenegociabil! :shock: Poti sa-i faci ce vrei. Daca bagi un sinus la intrare si bagi ampliful in limitare sa planga, peste 43% nu cresc. Prietenii stiu de ce . Latura buna e ca tot raul (sau distorsiunea) pe lumea asta are o limita Stima, Cirip Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum