Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistor P701A

Vizitator marinike

Postări Recomandate

Vizitator marinike

Buna ziua!Am gasit intr-un circuit un tranzistor rusesc de tip P701i si am constatat in momentul in care l-am masurat ca rezistenta dintre emitor si colector nu este infinita cum ma asteptam...Prima mea concluzie a fost ca tranzistorul este defect insa un coleg mai in varsta, care a exploatat peste 20 de ani tehnica ruseasca, mi-a spus ca asa se comporta acest tranzistor. Pentru a-mi demonstra mi-a dat alti 4 tranzistori de acelasi tip, noi, sa ii masor. Rezultatul a fost acelasi: intre emitor si colector conduc.Imi puteti explica motivul pentru care se intampla acest fenomen?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• +_Florin_+

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Orice tranzistor are un curent rezidual de colector - se da si in cataloage. Acest curent este inevitabil, este destul de mic dar apare cand jonctiunea este polarizata invers.La trz cu germaniu acest curent este mai mare decat la trz cu siliciu. De aceea multimetrul simte o rezistenta mai mica, daca esti pe o scala pt masurat valori mari ale rezistentei ai impresia ca tranzistorul este defect.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări