Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentator extern laptop

Vizitator al3xunder

Postări Recomandate

Vizitator al3xunder

Salut, Tocmai mi s-a stricat laptopul, placa de baza mai exact, l-am demontat si am ramas cu piesele functionale, gen procesor, ram etc... printre care si acumulatorul acestuia care este destul de nou si pe care l-am folosit in alt scop mai exact o masinuta RC. L-am desfacut si i-am scos cele 6 celule pe care le-am inseriat 2 cate 2. Totul a mers bine pana s-a consumat de tot... si acum nu prea stiu cum sa le incarc avand in vedere k laptopul nu mai e functional.Stiu ca bateriile LI-ION sun destul de pretentioase si periculoase in ceea ce priveste reincarcatul, am tot citit pe internet si am gasit o schema cu un microcontroler HT46R47 , dar nu stiu cat ma poate ajuta. Cand am desfacut bateria pe langa cele 6 celule am mai gasit si un controler cu senzor de temperatura pus pe baterii. La pini de intreare/iesire ai acumulatorului sunt urmatoarele notatii | + | D | C | B/I | T | - | Intrebarea mea in fond este cum pot sa reincarc acumulatorii folosind acel microcontroler si incarcatorul laptopului ? Stiti vreo schema ? am gasit la unele magazine online unele incarcatoare externe dar sunt destul d scumpe si caut ceva mai ieftin.oh... and by the way bateria este model HSTNN-UB05 Grupa : HAN Date : Tensiune : 10,8VCapacitate : 4800mAh/52Wh Tip : Li-IonDimensiune: 204mm x52mm x20mmiar incarcatorul PA-1650-02HCInput: 100-240V, 1.6A(1,6A), 50-60Hz. Output: 18.5V(18,5V), 3.5A(3,5A). Power: 65 Watt.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări