Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LA 3607

Vizitator aditzus

Postări Recomandate

Vizitator aditzus

Salutare vreau sa imi construiesc un egalizor cu LA 3607. Am laut schema din datasheet. Ma intereseaza, daca cineva a construit-o, cat de exact a pus valorile condensatoarelor ce repatizeaza fregventele. Mai precis, de exemplu in loc de 50 nF un 47 nF. Cum merge e OK?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• thefirstdj

1

• miron1947

1

• __farad__

1

daca in loc de 50 nF pui 47nF vei obtine o usoara diferenta intre frecventa de taiere obtinuta cu 50 si cea obtinuta cu 47.Auditiv nu e nici o problema asa ca poti folosi 47 in loc de 50.Sau si mai bine poti folosi conzi in paralel ca sa fii cat mai aproape de 50(ex 47nF+3,3nF=50,3nF mult mai aproape decat un 47 singur).Asta daca tii neaparat sa respecti cu sfintenie benzile date in datasheet.Alta varianta este inserierea a doua condensatoare de 100nF(100nF/2=50nF)Eu insa nu m-as complica atat si as folosi valorile standardizate(22 47 56 etc.)A treia varianta este sa folosesti formula de calcul a frecventei de taiere si sa ajustezi rezistentele (eventual semireglabili)data in datasheet.

Link spre comentariu
Vizitator aditzus

varianta 50 to 47 era un exemplu, valorile sunt ciudate majoritatea pentru ca asa rezulta din aplicarea formulei.

Am "sapat" mai adanc si am descoperit ca egalizorul cu pricina a fost ralizat si comercializat de conex. Am facut rost de numarul revistei cu pricina azi si oamenii au publicat un tabel cu valori standard. Mai precis cate doua valori standard in paralel obtii exact ce trebuie. Exat asa cum spuneti mai sus (app. merci). La asta m-am gandit si eu dar imi era greu sa imi bat capul pana ii gaseam pe toti :speriat .

Prin urmare o sa editez o amprenta cu 4 pad-uri :freaza: si gata.

Revin cu datele din tabel poate vrea cineva sa il faca. Nu e asa expensiv doar ca e mono, tr facute doua.

Posted Image

Uite si tabelul

Posted Image

Numerotarea nu coincide cu cea din schema valorile da.

Link spre comentariu

Ai grija ca integratele sa fie din acelasi lot, altfel te trezesti ca sunt diferente intre ele (ca sunet). Iti spun din experienta pentru ca s-a intamplat mai demult sa fie nevoie sa schimb integratul pe un canal deoarece s-a ars.

Link spre comentariu
Vizitator aditzus

da corecta observatia se pare ca nu sunt din acelasi lot.Vom vedea daca o sa crape vreunu sau nu, asta peste o saptaman jumate cand va veni cablajul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări