Vizitator Bogdan3l89 Postat Martie 18, 2010 Partajează Postat Martie 18, 2010 Salut !!!Sunt student in anul 2 la Facultatea de Inginerie Electrica si Electronica in Galati, specializarea Inginerie electronica si telecomunicatii.Ieri am primit un proiect individual pe care trebuie sa-l predau pana la sfarsitul acestui semestru. Este un proirct de circuite digitale care suna cam asa:Sa se proiecteze un circuit care sa realizeze functia de modulare cu salt de frecventa a unui sir binar, cu viteza binara de 160 kbps.Schema trebuie sa fie implementata cu multiplexor (MUX) si/sau demultiplexor (DMUX).Modulatorul are urmatoarea regula de functionare:* imparte sirul binar in 2 siruri de rang impar, respectiv par;* compara cate 2 biti, fiecare bit fiind din sirul de rang par, respectiv de rang impar; daca cei doi biti sunt egali,atunci se selecteaza frecventa sus; daca bitii difera se alege frecventa jos;* daca primul bit este 0, se inverseaza faza; daca primul bit este 1, faza ramane neschimbata. Link spre comentariu
cirip Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Cum e aliniat clockul fata de date? In mijloc sau comuta simultan? Care e frontul activ al clocului? care sunt frecventele "sus" si "jos" ? Sau nu prea conteaza? Link spre comentariu
cirip Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Interesant proiectelul. Am presupus ca pozitia clockului este in mijlocul datelor si e activ pe front crescator. Vezi daca te inspira pozele de mai jos. Nu garantez ca e corect 100%, ca e facut la repezeala, dar sper ca ai prins ideea.Nu e de picuri si probabil ca va fi mutat.Bafta!Cirip[attachment=1]FH_mod_sch.GIF[/attachment][attachment=0]FH_mod_signals.GIF[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Bogdan3l89 Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Multumesc mult pentru informatiile oferite.Un tabel de adevar si o organigrama se poate sa primesc ? Si legat de frecventa sus si frecventa jos, cica ar trebui sa le obtin din acea viteza binara de 160kbps; Link spre comentariu
Vizitator Bogdan3l89 Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 Ai putea sa-mi explici si mie mai detaliat schema??? Link spre comentariu
cirip Postat Martie 21, 2010 Partajează Postat Martie 21, 2010 Intreaba la obiect. Incearca sa intelegi diagramele de timp. Nu pot sa-ti fac tot proiectul. Ai o schema care pare ca functioneaza. E un punct de plecare pentru tine.Pot sa-ti spun atat:-Cele 3 bistabile fac separarea fluxului de biti in biti pari/impari-XNORul face comparatia bitilor-Gramada de porti din dreapta sus e de fapt un multiplexor care selecteaza frecventele/fazele in fct de date si semnalul de comparatie.-Nu am facut nicio organigrama. -"cica ar trebui sa le obtin" nu e data de proiectare. Afla frecventele exacte si picteaza niste divizoare cu ratele corespunzatoare de divizare. Link spre comentariu
Vizitator Bogdan3l89 Postat Martie 22, 2010 Partajează Postat Martie 22, 2010 Ai putea sa-mi lasi si mie ID-ul u de mess sa mai intreb cate ceva daca nu inteleg??? Link spre comentariu
Vizitator Bogdan3l89 Postat Aprilie 21, 2010 Partajează Postat Aprilie 21, 2010 Cum se face inversarea fazei? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum