Vizitator viobio Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 multumesc frumos VTP, membrana este din kelvar (sper ca am scris corect), in legatura cu difuzoarele de medii si inalte, am niste boxe de combina pe care le folosesc pentru asa ceva si zic eu se aud destul de bine.in legatura cu incintele, a-s vrea sa le schimb coltarele si sa pun unele din metal si de forma patrata, cele existente nu prea imi plac cum vin si in plus cred ca sunt speciale pentru boxele pe care se pune mocheta deoarece pe lateral ramane o margine destul de mare iesita inafaraam facut si un test cu incinta, am conectat-o pe un casetofon de masina 45W/canal, se aude destul de bine dar am impresia ca nu suficient de tare. Pe difuzor scrie ca are 120W si RMS 80W. acei 80 wati RMS chiar or fi reali? sa nu duca suficient casetofonul de masina? mentionez ca si difuzorul e pe 4 ohm.am obervat ca atunci cand ma apropii cu urechea de membrana se aude incet de tot ca un fel de vibraj al ei, ca si cum as pune difuzorul cu fata lipita de un perete si ar atinge membrana, dar se aude foarte incet, precizez ca nu influenteaza calitatea sunetului. de la ce sa fie oare? sa nu duca casetofonul suficient si sa bage cumva distorsiuni ?casetofonul de masina nu scoate 45w pe canal!acei wati sunt muzicali ,nu RMSca sa scoata 45w pe canal ,trebuie sa aibe convertizoare de tensiune,din 12..14v tensiune de alimentare nu se pot obtine niciodata 45w putereconvertizoare nu are ,garantez!convertizoare in comutatie au doar amplificatoarele auto care se monteaza in porbagajul masiniicasetorunul probabil are patru canaleintegratele de putere din casetofoanele si cd-radio care se fabrica azi ,au structura interna a unui amplificator in punteaceste integrate alimentate la 12..14v scot cam 20w,si aceia cu destule distorsiuniprobeaza incintele pe un amplificator adevarat 2x50w ,ca sa ti dai seama daca si amplificatorul este "mincinos",citeste pe spatele lui cit consuma !trebuie sa aibe un consum de peste 175..200wdaca alimentezi casetofonul din redresor ,acel '"vibraj" este brum de 50hz,ai filtrajul tensiunii de alimentare,insuficientcu cit consumul este mai mare cu atit valoarea condensatorilor de filtraj trebuie sa fie mai mareacum intreb si eu cevade ce atita osteneala sa faci niste incinte cit mai performante?sa asculti pe un casetofon de masina?SUCCESURI! Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Felicitari!Da-i inainte si cu urmatoarea incinta.A face probe numai pe una nu este concludent.De asemenea varianta de a asocia aceste incinte cu unele de combina nu mi se pare o solutie inspirata.Mai bine stringe un banut si acchizitioneaza doua midtweetwre (DT 300coboara destul de bine pentru a-l cupla cu wooferul)Pe acestea ori le montezi in incinta separata deasupra boxelor existente ori sub woofer si decalat de axa de simetrie (stinga -dreapta)Daca te-ai hotarit pentru incinta separata aceasta trebuie asezata mai inapoi astfel incat sa obtii acel 0 delay plane adica piesele polare ale celor doua traductoare sa fie in acelasi plan.Roaga un prieten care are un amplificator si un CDplayer mai de calitate sa ti le imprumute si numai dupa aceea fa determinarile si corectiile care se impun.Subscriu la ceea ce spunea VIOBIO : este pacat sa tragi niste concluzii pripite atunci cand un element din tot acest lant nu este in regula.Pacat de munca depusa.Succes in continuare si nu te da batut. Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Aprilie 1, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2010 viobio in legatura cu intrebarea, difuzoarele folosite de mine sunt pe 4 ohmi, din ce am inteles eu daca a-s folosi un amplificator pe 8 ohmi, a-s putea arde si difuzorul dar si amplificatorul (nu stiu cat de corect este ceea ce am spus, si nici nu am cunostinte asa avansate). Cam acesta este motivul pentru care vroiam sa folosesc un casetofon de masinasandugeorge316 o sa construiesc si a doua incinta si o sa vad rezultatul, si nu am nici cea mai mica idee sa ma dau batut Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 viobio in legatura cu intrebarea, difuzoarele folosite de mine sunt pe 4 ohmi, din ce am inteles eu daca a-s folosi un amplificator pe 8 ohmi, a-s putea arde si difuzorul dar si amplificatorul (nu stiu cat de corect este ceea ce am spus, si nici nu am cunostinte asa avansate). Cam acesta este motivul pentru care vroiam sa folosesc un casetofon de masinasandugeorge316 o sa construiesc si a doua incinta si o sa vad rezultatul, si nu am nici cea mai mica idee sa ma dau batutdaca folosesti un amplificator care are impedanta de iesire 8 ohmi pe incinte de 4 ohmi va avea de suferitamplificatoarele bune chiar daca sunt fortate sa lucreze pe impedante mai mici 'vad" acest lucru si intra in protectieprotectia lor este astfel reglata ca atunci cind curentul prin incinte depaseste un anumit prag ,sa blocheze functionarea etajului final,modelele mai sofisticate au si un releu care decupleaza incintele de la amplificatorun amplificator care are impedanta de iesire de 8 ohmi si are ca sarcina incinte de 4 ohmi ,va debita o putere mult mai mare pe incinte de 4 ohmi ,deci exista riscul de a defecta incintele,daca aceasta putere depaseste puterea nominala a incintelorpentru a face o proba pe un amplificator care debiteaza pe 8 ohmi poti face urmatorul lucru,fara a avea de suferit amplificatorul sau incinteleinseriaza cu" +" plusul incintei o rezistenta de 4ohmi(sigur gasesti de 3,9ohmi) la o putere de 10...20wasa amplificatorul va vede o incinta de 8 ohmi,mare grija cu puterea rezistentei inseriate cu incinta,nu trebuie sa aplicam o putere care sa depaseasca puterea disipata a rezistentei,se va incalzi,inrosi si apoi se va ardeaceasta metoda destul de empirica ESTE PENTRU PROBE!! Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Aprilie 1, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2010 o sa incerc aceasta varianta sa vad cum se aude, insa pana la urma sunt nevoit sa folosesc un casetofon de masina sau un amplificator mai puternic tot pe 4 ohmi.......nu ? Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Aprilie 9, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2010 am nevoie si eu de ajutor, vreau sa mochetez incinta noua si sa fac o comparatie cu cea vopsita iar apoi sa o modific si pe cea de-a doua. Eu m-am gandit sa incep cu mocheta dindtr-o muchie laterala a incintei si sa ajung cu ea tot in aceeiasi muchie iar apoi sa ii fac capacul de jos si cel de sus insa in partea din fata a incintei unde are aceea gaura nu stiu cum sa ii fac finisajul din mocheta.Aceept sfaturii, sugestii, etc. Link spre comentariu
sandugeorge316 Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Nu inteleg dece ai acoperit cu mocheta si deschiderea de jos?(portul)In felul acesta care mai este rolul lui?Ai transformat VTP-ul in incinta inchisa.In rest arata foarte bine. Link spre comentariu
baga Postat Aprilie 22, 2010 Partajează Postat Aprilie 22, 2010 Taie mocheta din dreptul deschiderii.Oricum,felicitari.Am ras bine pe faza asta, nu te supara. Dar nu ne-am nascut toti invatati Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Aprilie 22, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2010 mocheta am lasat-o intentionat la deschidere, oricum materialul e destul de subtire si foarte multe gaurele prin el, am considerat ca arata mult mai bine decat a-s decupa acolo, cel putin mie imi place mai mult cum arata asa, acum nu stiu in ce masura influenteaza sunetul... Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Mai 2, 2010 Autor Partajează Postat Mai 2, 2010 vreau sa schimb difuzoarele de pe incintele VTP, eu m-am orientat spre niste 8PW3 (Selenium), vreau putere cat mai mare pentru acest tip de incinta, trebuie sa merg la o nunta de vre-o 70 de persoane. Vreau sa se auda cat mai tare si cu un bas impresionant... Astept sfaturi in legatura cu difuzoarele, putere cat mai mare si bas puternic... :nebunrau:Vreau sa stiu daca face fata vre-un difuzor de 8'' (cel mai bun) pentru a sustine o nunta de 70 de persoane Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Mai 2, 2010 Autor Partajează Postat Mai 2, 2010 chiar nimeni nu ma poate ajuta nimeni ??????, cu difuzoarele actuale (ahx 2030) cate persoane pot acoperii ? Link spre comentariu
CBI Postat Mai 2, 2010 Partajează Postat Mai 2, 2010 depinde si cat de mare este locul unde se tine evenimentul,pt ca asa 70 de pers le poti inghesui si in 20mp daca stau calare unii peste altiieu zic ca daca treci de 40-50mp(interior) nu ajunge difuri de 8",alea care se aud si bine si au spl maricel costa ,pe la 80 sau>100E/buc si tot sunt limitate in joaseCu 8pw3 nu faci fata sigur si nu ai nici bas suficient cu sal-urile nu cred ca le vei mai auzi la 10m ...si dac adai cu 100w cat scrie pe ele le vor sari membranele pe pereticred ca nu ai nici buget prea mare si decat sa dai 4 milioane pe un dif mai bun de 8" pro mai bine iti faci alte incinte cu difuri de 12-15" si spl >95db dedicate pt astfel de evenimentear fi bine daca ai taia si mocheta aia la incinta in dreptul deschiderii pt ca o obtureaza ,nu are cum sa fie transparenta acustic,nu sunt nici materialele alea din material elastic special facute pt rame 100%,daramite mocheta... Link spre comentariu
mariobe Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 in legatura cu difuzoarele de medii si inalte, am niste boxe de combina pe care le folosesc pentru asa ceva si zic eu se aud destul de bine.eu zic ca strici toata treaba,pai la ce ai facut dulapurile alea?pe post de subwoofere?pune mana si pune tweetere ,sincer nu am ascultat nici odata asemenea incinte dar sunt mai mult ca sigur ca boxele alea de combina strica toata frumusetea proiectului Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum