Jamaicanu Postat Martie 18, 2010 Partajează Postat Martie 18, 2010 ma intereseaza daca aceste difuzoare sal AHX 2030 s-ar preta bine pentru niste incinte vtp. Am ales difuzoare pe 4 ohm deoarece vreau sa folosesc un casetofon de masina. Este vre-o problema legata de calitatea sunetului avand in vedere ca difuzoarele sunt pe 4 ohm ?Si a-s avea si eu nevoie de o schema de filtru pentru aceste difuzoare Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Martie 19, 2010 Autor Partajează Postat Martie 19, 2010 chiar nu poate nimeni sa ma ajute ? Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Martie 22, 2010 Autor Partajează Postat Martie 22, 2010 am rezolvat problema am cumparat niste filtre de merg si pe 4-8 ohm si pana la 300 w, am realizat si o incinta VTP, mai am una si am terminat.....o sa pun si poze cat de curand. Ramane insa intrebarea daca influenteaza cu ceva calitatea sunetului faptul ca difuzoarele sunt pe 4 ohm Link spre comentariu
rares01 Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 impedanta o respecti la conectarea lor la amplificator nu te speria un difuzor de calitate suna bine si pe 4 si pe 8 ohmipoze..... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 24, 2010 Partajează Postat Martie 24, 2010 am rezolvat problema am cumparat niste filtre de merg si pe 4-8 ohm si pana la 300 w, am realizat si o incinta VTP, mai am una si am terminat.....o sa pun si poze cat de curand. Ramane insa intrebarea daca influenteaza cu ceva calitatea sunetului faptul ca difuzoarele sunt pe 4 ohmnu exista filtre care merg si pe 4 si pe 8 ohmi! cu valorile componentelor de pe filtre vor fi diferite frecventele de taierela 4 ohmi vei avea alte frecvente fata de 8 ohmivorbind de impedantele difuzoarelordaca ai difuzoare de 4 ohmi filtrul trebuie calculat pentru acele difuzoareciteste si invata ce este scris la aceasta sectiune-difuzoare boxe,dupa ce pricepi ceva poti sa te apuci de facut boxepina atunci incearca sa nu mai scrii aberatii sau abtine te sa ne citesti timpenii de pe filtrul cumparat din magazin Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 Fac negustorii astia la bani dupa prostia oamenilor....ceva de groaza..... Toate filtrele gata facute sunt niste porcarii. Un filtru pentru boxe se proiecteaza pentru fiecare incinta in parte. Sunt sanse ca acele filtre generice sa faca mai mult rau decat bine. Spre ex. poate sa coboare nepermis de mult impedanta boxei si atunci.......adio amplificator. De raspuns in frecventa linear nici nu amintesc........ Link spre comentariu
VTP Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 ahegyes dixit: Sunt sanse ca acele filtre generice sa faca mai mult rau decat bine. Spre ex. poate sa coboare nepermis de mult impedanta boxei si atunci.......adio amplificator. De raspuns in frecventa linear nici nu amintesc........Cum pot cobori impedanta incintei? Lamureste-ne! Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 Fara suparare VTP, dar parca spuneai ca lucrezi in domeniu de 40 de ani. Ma mir ca trebuie sa-ti dau tie explicatii de genul asta, dar daca e nevoie, nu e nicio problema.Hai sa vedem. Cum stim, un filtru este facut din componente RLC - adica rezistente, bobine si condensatoare. Impedanta sistemului este data de suma impedantelor componentelor din circuit inclusiv difuzoarele SI influenta incintei asupra difuzoarelor. Daca aceste componente sunt puse generic, adica asa la intamplare, e posibil ca in combinatie cu anumite difuzoare si incintele aferente, impedanta totala sa scada mult sub impedanta originala a difuzorului.Acum vine un exemplu:Incinta cu 2 cai, 2 difuzoare. In prima imagine impedanta incintei si schema filtrului la difuzorul de inalte. Dupa cum se observa, totul normal.In a doua imagine, aceeasi incinta dar am modificat valorile condensatoarelor. A se observa impedanta. A scazut sub 2.5 ohmi la aprox 3.2 Khz.Asta la diful de inalte unde incinta nu are nici un efect. Sa vezi la medii si la basi ce se poate intampla..... Link spre comentariu
VTP Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 @ahegyes,multumesc pentru faptul ca ai dat un exemplu (chiar daca nu asa bine ales) pentru tweetere. Da unul si pentru woofere! Sunt multi la care le-am spus ca filtrele din comert rareori cad pe necesitatile practice, ca sunt facute doar pentru cei care pot monta difuzoarele in cutii de carton reciclabil pentru ambalarea pantofilor. Graficele si simularile poate ii ajuta sa se lamuresca si mai ales sa se convinga!Si un pic de munca voluntara nu strica, eu am facut destula dupa lovilutzie!Multumesc si pentru aprecierea ca as fi dus cu capu'! Poate pentru ca am intrat in randul pensionarilor! Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 Scuze daca te-am jignit.Daca chiar se insista am sa dau maine exemplu si la difuzorul de bas pe acelasi proiect. Acum nu pot pentru ca sunt la un alt calculator si nu am aplicatiile necesare. Dar ma poti crede pe cuvant ca situatia e identica, ba chiar mai acuta. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 Revin cu exemplele pentru bass, acelasi proiect:Dupa cum se observa din imagini, si de aceasta data s-a modificat valoarea condensatorului. Aceasta este o gresala foarte frecventa. Incercand sa se taie cat mai jos un dif de bass se pune in paralel un condensator cat mai mare. Greseala e frecventa deoarece un condensator de capacitate mare e mult mai usor de procurat decat o bobina cu inductanta mare.Priviti rezultatul. Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 nu exista filtre care merg si pe 4 si pe 8 ohmi! cu valorile componentelor de pe filtre vor fi diferite frecventele de taierela 4 ohmi vei avea alte frecvente fata de 8 ohmivorbind de impedantele difuzoarelordaca ai difuzoare de 4 ohmi filtrul trebuie calculat pentru acele difuzoareciteste si invata ce este scris la aceasta sectiune-difuzoare boxe,dupa ce pricepi ceva poti sa te apuci de facut boxepina atunci incearca sa nu mai scrii aberatii sau abtine te sa ne citesti timpenii de pe filtrul cumparat din magazin tati eu cand am scris pe cati ohmi merg filtrele am spus exact ceea ce scrie pe el, poti sa o spui mai civilizat nu trebuie sa sari in capul omului si sa il jignesti si sa ii spui ca spune aberatii. E postul asta de 1 saptamana si nimeni su s-a straduit sa imi raspunda si sa ma ajute si pe mine cu o schema de filtre, dar vad ca imediat cum omul greseste se sare la gatul luiparca forumul asta isi avea menirea sa ajute oamenii nu sa ii traga inapoi....si inca ceva nu imi trebuie documentatie atat de avansata ca sa pot face niste incinte VTP, iar unde nu am stiut am cerut ajutorul (filtre) dar nimeni nu a postat vre-o schema Link spre comentariu
Jamaicanu Postat Martie 27, 2010 Autor Partajează Postat Martie 27, 2010 http://img180.imageshack.us/img180/8031/img0279b.jpg http://img535.imageshack.us/img535/378/img0280d.jpg http://img189.imageshack.us/img189/1016/img0281lg.jpg http://img522.imageshack.us/img522/2941/img0287uf.jpg http://img35.imageshack.us/img35/7462/img0265td.jpg http://img62.imageshack.us/img62/7629/img0288wj.jpg Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 din pozele postate se observa ca veti folosi un singur difuzornu vad decupajul pentru inalteAHX2030 este difuzor de bas ,40hz-4000hzfiltrul din cutie este de bas,dupa cum arata ,cred ca taie pe la 200-250hzdaca puneti si difuzor de inalte trebuie sa schimbati si filtrul de pe bas,eu nu stiu sa existe un difuzor de inalte care sa redea de la 250hz-20000hzdaca nu puneti si un difuzor de inalte veti avea o incinta VTP de bascu acel difuzor nu puteti face un full range!schimbati condensatorul electrolitic din filtru! cautati la sectiunea boxe/difuzoare ,date despre incintele VTPam incercat sa nu mai sar calul Link spre comentariu
CBI Postat Martie 27, 2010 Partajează Postat Martie 27, 2010 jamaicanuahx 2030 la fel ca si sbx2030 sunt difuri de subwofere(cam mediocre,si nu neaprat ca sunt ieftine sau chinezesti ci din cauza ca nu seama de la lot la lot si manopera mai lasa de dorit la anumite exemplare) care nu merg bine pe 2 cai !! (bine,suna ceva acolo sters si mort ,dar 2-3khz este mult)de asemenea nici in incinte care nu amortizeaza bine miscarile conului nu sunt potrivite,ca sunt sanse sa il strici,bobina loveste in backplate la volum mai mare.Aceste difuri nu au nici cursa prea mare si nici 'motor' bun.Vad ca deschiderea este destul de mare la incinta taNici incinta vtp nu pare a fi cea de 110cm inaltime,daca ai facut-o mai mica nu o sa coboare jos prea bine.Frecv maxima pana la care inca suna bine este cel mult 7-800hz,eu l-am folosit pana la 400 pt ca aici inca nu necesita valori mari ale pieselorAs zice sa faci cutie bas reflex pt el,25-30L acordata la ~40hz cu tub de diam 60-66mm,lungime afla din winisd in fctie de ce obtiiAtentie deci,nu sunt nici f slabe sau f proste,comparativ cu cele din boxele din magazine de ex,dar trebuie ajutate si potrivite in acel ansamblu cutie medii inalte filtre etc ca sa sune bine si pe muzica. F. multi pasi distanta fata de ce ai acumSi in nici un caz folosite pe playere auto Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum