pavel86 Postat Martie 18, 2010 Partajează Postat Martie 18, 2010 sper ca am nimerit unde trebuie.povestea mea incepe asa: acum cateva saptamani , am pus mana pe un telefon mobil SE w902.la lumina zilei face poze acceptabile, dar spatii inchise sunt catastrofa pozele.m-am tot uitat pe net , dar nu am gasit tutoriale pt a imbunatatii calitatea pozelor, in sensul de a mdifica putin driverele pe partea de blit , iso , timp de expunere, etc.sincer va spun nu prea sunt familiarizat cu acesti termeni, dar as vrea sa obtin o calitate mai buna(sau cel putin mai luminate) la pozele pe timp de noapte.ce trebuie sa fac? trebuie sa invat vreun limbaj informatic pt a modifica driverele? am atasat driverul original , in speranta ca cineva ma va indruma corect spre a obtina poze mai bune noaptea.M-am gandit sa postez aici, pt ca in fond este vorba despre un aparat foto ce-i drept incorporata intr-un telefon mobil.Daca cumva am gresit locul in care trebuia sa postez va rog sa mutati topicul.va multumescPS:atasamentul se dezariveaza apoi se deschide cu notepad Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 18, 2010 Partajează Postat Martie 18, 2010 Incerci sa sezolvi cu ajutorul soft-ului o problema ca tine de hardware. Cum ai vrea sa se comporte camera aia minuscula? Obiectivul ala de 8mm diametru nu poate avea luminozitate decenta. Link spre comentariu
c_anicai Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Obiectivul ala de 8mm diametru nu poate avea luminozitate decenta.nu conteaza diametrul lentilei, o luminozitate de 2,8 eu zic ca e decenta (ma refer la modelul care il am k800i), sunt multe obiective chiar semipro care nu au aceasta luminozitate, calitatea la camerele foto de pe telefoane e data de folosirii unui senzor cmos de duzina si a unui procesor de imagine mai slab. Link spre comentariu
pavel86 Postat Martie 19, 2010 Autor Partajează Postat Martie 19, 2010 Pai da,incerc sa rezolv aceasta problema din driver.Nu vreau sa jignesc pe nimeni,dar la lumina zile pozele sunt chiar reusite pt categoria din care face parte. Sa nu deviem de la subiect: cum modific acest driver in asa fel incat sa luminez putin pozele sau sa maresc intensitatea blit-ului pe timp de noapte? Este vreun tutorial? Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 Sa clarificam putin cum vine chestia cu luminozitatea, luam ca exemplu chiar telefonul Sony Ericsson K800i. Pe obiectiv scrie: f=5,2mm 1:2,8. Observati ca luminozitatea este un raport, este raportul dintre cantitatea de lumina ce intra si ce iese din obiectiv. Accum sa formulez altfel: printr-un obiectiv cat capatul chibritului intra o cantitate mica de lumina si din ce a intrat iese doar 35%. Una este sa ai lentila de 60-70 mm si sa poti capta o cantitate mare de lumina si alta e ciobul ala de sticla de pe telefoanele mobile. Cel putin jumatate din calitatea fotografiei este data de sistemul optic. Alt exemplu, obiectiv de calitate, de pe vechiul meu aparat Nikon F50 : Sigma Zoom, diametrul 72mm, f:28-200mm 1:3.8-5,6. Deci la distanta focala mica are luminozitatea 3,8 adica din obiectiv iese 26% din cantitatea de lumina. La distanta focala mare adica atunci cand zoom-ul este la maximum luminozitatea scade la 5,6 adica din obiectiv iese doar 18% din ce intra. La zoom maxim obiectivul lucreaza cu 82% ''pierderi'' dar face fata, lentila frontala are 72mm diametru si face fata pierderilor. Camerele foto de pe telefoanele mobile sunt adevarate bijuterii tehnologice, dar au nevoie de muuulta lumina pentru o fotografie decenta. pavel86 daca insisti sa faci fotografii in camera singura ta sansa este un blitz sincron. Link spre comentariu
pavel86 Postat Martie 20, 2010 Autor Partajează Postat Martie 20, 2010 ideea e ca am gasit drivere modificate pe net, care in aceleasi conditii de luminozitate, faceau poze mai luminate,dar deja erau in exces, pozele ieseau sterse si prea mult alb.... s-a atins coarda sensibila in acel driver, dar s-a exagerat cu valorile,presupun...daca as stii ce limbaj informatic sa invat, l-as modifica dupa placul meu, da nu stiu din pacate, iar mie nu imi surade ideea sa folosesc perceptiile altora in materie de poze( in sensul ca sa inghit modificarile altora, mai ales cand vad rezultatele....) am sa revin cu niste poze facute pe timp de zi si cu niste poze facute pe timp de noapte, asta asa ca sa vedeti o diferenta...chiar nu stie nimeni cum se modifica aceste drivere?nu va pare cunoscut ? (vedeti atasamentul la inceputul topicului) Link spre comentariu
mariobe Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 deci sa incepem cu deci ,am avut acum ceva vreme un k750i care facea poze extraordinare pt un telefon(si inca mai face doar ca i-a trecut vremea) si am gasit un tip pe net care se baga sa umble la driverele de care ziceai,asa ca: a schimbat driverul de sunet (se auzea mai tare dupa modificare)si driverul de camera cu care am ajuns sa am manual focus,o minunatie faceam poze in mod macro de o excepionala calitate,pacat ca sa dus naibii hardul pe care aveam poze ca as fi demonstrat ce poate face un driver modificat Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 28, 2010 Partajează Postat Martie 28, 2010 Aveam eu niste drivere modificate, le'am incercat pe un K800i modat in K810i si facea treaba foarte buna. Din pacate calculatorul principal are placa de baza dusa si nu am in ce altceva sa pun hardul (stau pe laptop acum). Oricum in principiu se poate imbunatati, nu la nivelul unei camere foto "adevarate" dar se poate. Trebuie insa sa cauti o gramada. Din cate stiu modificarile se fac direct in assembler, nu e tocmai usor de priceput (telefonul are procesor ARM).Zi mersi ca macar la al tau gasesti drivere modate, cum ar fi ele. La mine la Nokia N93i nu gasesti nimic. Camera e superioara celei de pe N73 si totusi pozele ies mai bine pe N93i doar la lumina zilei. Link spre comentariu
pavel86 Postat Martie 30, 2010 Autor Partajează Postat Martie 30, 2010 toate aceste lucruri sunt adevarate dar din pacate , nici acum nu am gasit un tutorial sau ceva de genul astaam gasit si drivere pt telu meu, dar nu imi prea plac unele caracteristici.modelele k750 si cu drivere originale faceau niste poze demne de tot respectul pt acea camera se tot barfeste si pe net ca SE w902 are modulul de camera luat de pe SE c902....acum am instalate in telefon drivere de camera de pe c902..., dar nu prea vad diferenta in poze, intre aceste 2 drivere...sa nu uitam ca scopul acestui topic este de a obtine poze mai luminate pe timp de noapte Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum