Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

YDD 250 LPP + Dibeisi G5002 + TW Hi-03

Vizitator Tavy_Orlando

Postări Recomandate

Vizitator Tavy_Orlando

Salut!

Am cumparat de curand aceste difuzoare YDD 250 LPP 120 pentru woofer, Dibeisi G5002 pe 8 ohmi pentru medii ( http://buy.mikado.ro/product_info.php?m ... ts_id=2298 ) si TW HI-03 (nu am idee ce firma dar mai am o pereche de ceva timp si am fost multumite de ele http://www.valmari93.ro/images/THI-03.jpg )

Difuzoarele cam astea sunt Posted Image

Poze la 3MP: http://www.netdrive.ws/297886.html

In primul rand nu stiu daca ar fi potrivita incinta asta Posted Image bineinteles ca voi inlocui portul de 180mm X 140mm de deasupra difuzorului cu porturi pentru difuzoarele mele de medii + tweeter, mai urat e ca nu incap in linie dreapta unul deasupra celuilalt asa ca o sa incerc sa le pun intr-un fel in diagonala. Nu stiu ce se va intampla daca incerc sa inalt cutiile si le mai subtiez (pastrand acelasi volum).

Doresc sa folosesc viitoarele boxe pentru mici petreceri in aer liber, vor fi ajutate de un subwoofer de 210W RMS (300W muzicali conform descrierii circuitului).

Ce ziceti? Ma ajuta si pe mine cineva?

P.S. Am deschis un nou topic din cauza ca nu am gasit nimic concret despre ele, proiecte, caracteristici tehnice sau date care m-ar putea ajuta macar sa calculez dimensiunile incintelor, pana nici batranul google nu prea stie nimic despre ele. Nu ma incanta ideea de a strica pal-ul incercand mai multe variante de incinte.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

1

• Dj_Dog

1

Top autori în acest subiect

Doresc sa folosesc viitoarele boxe pentru mici petreceri in aer liber, vor fi ajutate de un subwoofer de 210W RMS (300W muzicali conform descrierii circuitului).

din pacate difuzoarele astea se vor auzi f prost in aer liber deoarece au un spl f slab (ydd-urile au undeva la 84db 1w/1m)
Link spre comentariu
Vizitator Tavy_Orlando

Multumesc Dj_Dog pt raspuns.

Totusi nu pot abandona proiectul, asa ca neoprindu-ma din cautari am dat peste aceasta schema : http://aprozar.hyperphp.com/index.php?a ... -fi/Beyma&

Ce zici ar merita incercata? Mai as avea 2 alternative ... sa ii pun BR pe spatele incintei sau sa fac incinta putin mai mare si sa o inchid?

Am ascultat un YDD 250 LPP in incinta inchisa de 45 L dar nu avea difuzor de medii, Tweeter, Filtru, Vata de sticla sau orice altceva, doar o cutie goala cu un difuzor si tin sa spun ca se auzea cat de cat binisor.

Link spre comentariu
Vizitator Tavy_Orlando

Deci mai bine nu dau gauri pentru BR, oricum asta nu e o masura ireversibila, pot face incintele si daca sunt multumit de sunet le pot lasa inchise. Ramane totusi o intrebare: Care dintre incinte sa o aleg sau mai bine spus ce volum sa aiba incinta ?

Link spre comentariu

1. Nu poti sa calculezi o incinta acustica fara sa ii stii parametri T/S.2. Daca nu stii parametrii T/S ii masori.3. Daca cutia nu este adecvata si bine calculata incinta va suna prost. Nu poti folosi o incinta luata de pe net la plezneala, chiar daca a fost conceputa de Beyma.4. Banuiesc ca ai nevoie si de un filtru. Ala de unde il scoti. Pentru proiectarea lui ai nevoie de si mai multe informatii despre difuzoare!!! Un filtru generic, sau unul cumparat din pravalie, sau mai stiu eu ce alt filtru la plezneala va face mai mult rau decat bine!!!

Link spre comentariu
Vizitator shumyfi

eu am lpp-urile in incinte de 30 de litri inchise si suna bine coboara pana in 60hz afara nu cred ca se aud bine deoarece nu sunt difuzore cu spl mare dar daca ai luat difuzoarele eu asta iti recomand incinta inchida de 30 ,40 de litri inchisa in bas reflex nu coboara mai mult ca sa poti spune ca ai vreun avantaj pe joase si nu are rost sa te complici

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări