Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

P-CAD

Vizitator Paul.B

Postări Recomandate

Vizitator Paul.B

Salut!Daca a folosit cineva programul PCAD, il rog sa ma ajute si pe mine intr-o problema. Vreau sa import o schema din OrCAD capture in Schematicul de la P-CAd si nu prea reusesc.Cum pot face mutarea asta?Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cristiano

1

• aghora17

1

Vizitator lpopovici

Eu folosesc PCAD-ul de ceva timp.Nu am auzit de un program de conversie de genul acesta. Asta nu înseamna ca nu exista.Altfel este destul de complicat.Schematic-ul din PCAD nu importa decât niste fisiere "*.eco". Sunt specifice PCAD-ului.Un exemplu dintr-un astfel de fisier "eco"://-----------------------NetAdd "REQ64"NetAdd "ACK64"NetAdd "S_REQ64"NetAdd "S_AD3"NetAdd "S_ACK64"NetNodeAdd "AD26_BR" "PCI_BRIDGE-60"NetNodeAdd "AD26_BR" "RN25-5"NetNodeAdd "VDD" "PCI_BRIDGE-114"NetNodeAdd "VDD" "PCI_BRIDGE-108"//----------------------Ai putea din ORCAD sa generezi un fisier netlist, pe care sa-l convertesti in acest format "eco".Apoi trebuie sa-ti creezi in PCAD o librarie de componente care au definit simbolul pentru sch. Numele componentelor din librarie trebuie sa fie identic cu numele componentelor din schematicul ORCAD.Apoi, in schematicul din PCAD dai comanda "Utils\Import ECOs...".Aceasta comanda, daca va fi executata cu succes, va plasa in spatiul de lucru toate simbolurile componentelor, denumite corespunzator, precum si conexiunile aferente.Dupa parerea mea, este cam aceeasi munca ca si in cazul creerii schemei din nou. Singurul avantaj ar fi ca vei putea fi sigur ca nu "uiti" niste conexiuni. Daca schema ta este mica (nu prea complicata), te sfatuiesc sa o faci din nou in PCAD.Bafta!

Link spre comentariu

nu prea merge. orcadul este destul de scarbos iar pcad-ul nu prea sta bine cu colaborarile externe. daca nu ai ceva care sa importe diect schema, nu cred sa ai vre-o sansa. eu m-am luptat pe partea de pcb. am lasat-o balta.

Link spre comentariu

Nu stiu daca ar ajuta, in Protel pot importa fisiere OrCAD. Daca ai cumva posibilitatea de a importa fisiere Protel in P-CAD (banuiesc ca ar trebui sa fie, P-CAD e tot Altium acum), ar exista o sansa.

Link spre comentariu
Vizitator Paul.B

Multumesc!Da, firma Altium a preluat si Protel si P-CAD si ce-o mai fi, dar, din pacate nu am reusit importarea schemei din Orcad in P-CAD. DIn Schematic Capture (ORCAD) in Protel merge destul de bine si chiar se importa cu numele librariilor cu tot, nici o problema, dar in P-CAD nu merge, asa ca am lasat-o si eu balta.Am o schema destul de stufoasa in ORCAD, asa ca am sa fac cablajul tot in ORCAD, iar care vor P-CAD ori sa si-l faca singuri, ori sa-si mai puna pofta in cui :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări