Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

utilizarea afisoarelor led

mikella

Postări Recomandate

buna seara!vreau sa imi construiesc o sursa reglabila pentru alimentarea diferitelor montaje cu care ma joc.aceste afisoare din poze se pot folosi pentru a imi indica tensiune si curentul fara sa folosesc microcontroler?daca se poate puteti da o schema sau un linc ceva de unde sa ma inspir?va multumesc!

Posted Image Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mikella

6

• vio2007

2

• lorik199

2

• srdjan

1

Top autori în acest subiect

am cautat la toate magazinele de prin zona si nu au nenorocitul asta de integrat.unul din afisoarele mele era controlat de un integrat ix0245ce si nu ii gasesc datashetul.mai sunt si alte integrate care fac treaba asta?va multumescPS:cu tranzistori nu se poate face?

Link spre comentariu

foloseste ICL7107, scheme se gasescpoti face voltmetru si ampermetru

deie-ţi Dumnezeu sănătate, putere şi multe primăveri!!! nu ştiam că există aşa ceva şi e singura mea soluţie la o problemă didactică
Link spre comentariu

foloseste ICL7107, scheme se gasescpoti face voltmetru si ampermetru

deie-ţi Dumnezeu sănătate, putere şi multe primăveri!!! nu ştiam că există aşa ceva şi e singura mea soluţie la o problemă didactică
multumesc de urari, se potrivesc numai bine, chiar astazi e ziua mea (a 16-a primavara)chinezii v-au luat-o de mult inainte, toate aparatele de 10 lei din piata sunt facute cu un var de-a lui ICL7107, mai exact ICL7106, diferenta fiind ca primul controleaza afisoare led, si al doilea lcd scheme cred c-ati gasit
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

salutare!am realizat un voltmetru cu icl7107 si arata 999 pe displai(de ala cu 7 segmente cu led),si nu se aprinde destul de tare, deabia se vede.aveti vreo ideie cam ce ar putea fi?schema folosita este cea din foaia de catalog.multumesc

Link spre comentariu

Salut !1. Verifica tensiunile fata de masa ( pin 21 ) +5V pe pinul 1 si -5V pe pinul 262. tensiunea de referinta Vref pinul 36 100mV sau 1.000mV 3. +5v pe anozii afisajelorDaca sunt toate si nu se intampla nimic pe afisaj cand atingi intrarea pinul 31 atunci posibil sa fi gresit ceva si sa fi ars integratul.

Link spre comentariu

am masurat tensiunile acestea inainte sa postez si sunt asa cum trebuie.inseamna ca am bulit integratul si cred ca stiu si din ce cauza.o sursa nasoala care nu sta masa fix la mijloc,se duce spre plus sau spre minus ,depinde de cum are pofta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări