Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incepator DIY caut sfaturi in privinta incintelor!!!`

Vizitator crocodilu

Postări Recomandate

Vizitator crocodilu

Salut, sunt incepator in realizatul incintelor si dupa destul de multe cautari pe net si o sumedenie de materiale citite am ajuns la concluzia ca pe net gasesti si prostii ambalate frumos si lucruri bune, problema se pune in diferentierea celor bune de cele rele.

In sufrageria de 20+ mp doresc sa ansamblez 2 incinte pe care le voi amplifica cu amplituner Delia din cate tin minte cam 2x20w, uitandu-ma pe net am ramas intre doua tipuri de incinte si anume VTP si BR la care nu m-am hotarat inca, initial vroiam sa le echipez cu PA 800k dar acuma ma gandesc sa achizitionez 2 difuzoare Monacor SPH 170 http://www.europe-audio.com/Product.asp?Product_ID=5126 care cred ca s-ar preta mai bine pentru statia de 20W. Tweetere am dat comanda de doua monacor DT 300. Intrebarea este ce fel de incinte se preteaza mai bine pentru aceste doua difuzoare ?

Am vazut si difuzoare mai ieftine de la Blue tech pe aici prin oras care aveau toate specificatiile dar inca nu sunt am achizitionat niciunele , poate aveti optiuni mai bune in aceeasi gama de pret, mentionez ca pentru inceput nu vreau sa ma arunc la difuzoare foarte scumpe pentru incinte, aceasta va fi prima incercare de DIY dupa care dupa ce voi vedea rezultatele probabil imi voi da seama daca o sa investesc in ceva mai HI-FI.

Genuri de muzica pe care le ascult sunt variate exclus manele.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

1

• VTP

1

• CBI

1

Top autori în acest subiect

Daca parametrii TS publicati pe site-ul de mai sus sunt reali, difuzorul monacor merge foarte bine intr-o incinta bass-reflex de 35-40 litri, cu cun tuning de 35-40hz. La pretul asta pare un difuzor destul de bun.... :aplauze

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator crocodilu

In cele din urma dupa sfaturile primite aici pe acest forum, ocazie cu care va multumesc, am ales sa incerc sa "copiez" o incinta TQWT dar in ideea de a iesi ceva mai mic ( desi nu sunt deloc mici ) am cautat pe net pe diferite site-uri si citind si pe aici http://www.quarter-wave.com/ gasesti o sumedenie de informatii, pentru unul mai nou ca maine a fost mai greu ca a trebuie sa citesc mult mai multe si inca nu am terminat tot ce am salvat prin bookmarks. Am optat pentru o incinta cu 2 cai cu difuzoare de la Monacor din motive de pret, SPH 179 si DT 300 http://www.monacor.ro/catalogue-product ... SubKtg=512 http://www.monacor.ro/catalogue-product ... SubKtg=514, la unele sfaturi am cautat si ghidul de unda pentru DT 300 si inca astept sa vad daca il gasesc la timp.

Conform formulei Fs = 344/4 * L unde L este inaltimea incintei imi apare ca, incinta care urmeaza sa o construiesc (dupa ce imi sosesc difuzoarele) sa fie acordata la o frecventa de 52 Hz. Am hotarat sa incerc modelul din atasament care este destul de mare, dar in cele din urma am intelesc ca daca cineva doreste TQWT nu cred se mai gandeste la spatiu, probabil ca intr-o incinta BR va ocupa mai putin spatiu si vor iesi standfloor-uri destul de simpatice ( asta daca nu ma vor multumii acestea ).

In orificiul din spate cu diametrul de 122 mm va veni montat un tub de bas, de lungime reglabila intrea 160 - 280. o sa fac o proba cu tubul si eventual o sa ii fac un orificiu dreptunghiular.... inca mai mai gandesc la partea asta..precum si materialul fonoabsorbant, voi folosi minet de 2 cm eventual daca va fi nevoi il voi pune dublu.

Link spre comentariu

Ti-am recomandat sa utilizezi woofer de 200 mm! Ce ai ales nu va fi satisfacator la redarea joaselor.Ghidul de unda TOT Monacor il comercializeaza!Nu stiu de unde ai luat desenul incintei la care te-ai oprit, DAR ..................... am dubii ca va functiona corect sau ca o vei putea pune la punct!Si materialul de amortizare are un rost si tapetarea aiurea ............... e aiurea!

Link spre comentariu
Vizitator crocodilu

Intradevar wooferul de 200 ar fi fost o alegere mai potrivita dar avea membrana din plastic, am ales modelul acesta mai mic pentru membrana de hartie, avand in vedere ca va fi o incinta cu 2 cai (o membrana de plastic nu are va avea naturaletea pe medii a uneia de hartia). Sunt curios sa vad ce poate acest difuzor si in materie de "joase" apoi vad incotro o iau. Experimentand aflu mai multe, astfel am zis sa incerc aceasta varianta si apoi dupa ce voi termina aceste prime incinte, voi avea experienta mai mare in DIY pentru a spera la ceva mai bun pentru urmatoarea incinta. Materialul folosit se ridica din punct de vedere al costurilor undeva la 70-80 ron ( o jumatate de foaie de PAL 18 mm ) o suma care ma pot lipsi de ea in cazul in care mai trebuie sa le fac inca o data la alte dimensiuni. Deocamdata astep difuzoarele si ghidurile de unda care sosesc la mine pe 20 aprilie, pana atunci pauza! O sa am drum in Timisoara saptamana urmatoare si daca sunt persoane care sunt pasionate de DIY si vor sa faca o prezentare a incintelor realizate le-as vizita cu placere.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări