Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modificare hex.

maxxim33

Postări Recomandate

As vrea sa va intreb un lucru destul ce complicat. Cum as putea sa modific un fisier hex? Mai mult as fii interesat de partea afisata (inlocuirea de text din fisier). Deci in loc de afisarea in germana sau italiana sa pot sa scriu in romaneste fara alte complicari in soft. E destul de greu de explicat ,cred ...dar as dorii o detaliere a metodei de modificare a hexu-lui.Multumesc pentru ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fratello

4

• maxxim33

3

• Liviu M

2

• gr1ph0n

2

Top autori în acest subiect

1. De obicei nu se modifica hex ci sursa care este in ASM sau C. Modificarea hex e dificila, deoarece este un fisier in binar si nu prea sti pe unde esti. Daca ai fisierul sursa poti sa modifici limba in care apare scris pe afisaj.

Link spre comentariu

Am cautat ceva hex-editoare dar nu prea am gasit unde se afla partea scrisa a programului

Pai ti-am zis eu unul unde se vede - notepad++.La plugins, ai o optiune HEX-Editor->vie in hex.LE - m-am uitat acum in hex-ul de mai sus si, din pacate, nu m-am prins care ar fi partea cu meniurile. :( Da' poti sa te mai joci, poate te prinzi singur (sau poate asta pe care l-ai pus n-are si meniuri? :nas: ).
Link spre comentariu

Cu PICDisasm am identificat ca ar fi folosit in montaj un 16F628(A). A rezultat urmatorul asm, unde se poate vedea ce anume se afiseaza pe display. Se modifica codul pentru fiecare litera, in functie de necesitati, apoi se recompileaza asm-ul, obtinandu-se un nou hex.De exemplu, in secventa : MOVLW 0x4D ; b'01001101' d'077' "M" CALL LADR_0x04D7 MOVLW 0x45 ; b'01000101' d'069' "E" CALL LADR_0x04D7 MOVLW 0x54 ; b'01010100' d'084' "T" CALL LADR_0x04D7 MOVLW 0x45 ; b'01000101' d'069' "E" CALL LADR_0x04D7 MOVLW 0x52 ; b'01010010' d'082' "R"se modifica : MOVLW 0x52 in loc de 0x45 (se inlocuieste "E" cu "R").... MOVWL 0x55 in loc de 0x52 ( se inlocuieste "R" cu "U")....Asa se obtine pe display "METRU" in loc de "METER".

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator electrosv

Fratello, ajuta-ma si pe mine sa modific un .hex de al tau, Termometru cu afisaj Nokia. Vreau sa iti scot numele de acolo si sa scriu eu ceva. Unde trebuie sa modific in asm ca nu gasesc:) Pun Hex-ul aici.Merci

Link spre comentariu

pentru a modifica un hex cred ca se poate folosi MPlab;se da import la hex (File->Import), apoi se vizualizeaza memoria program (View->Program Memory).o sa apara hexul dezasamblat, in coloana a 4-a a ferestrei. modificarile se fac cu dublu-click pe coloana a 3-a (opcode). eepromul se modifica din View->EEPROM, tot cu dublu-click. salvarea se face cu export. n-am incercat niciodata chestia asta, dar zic eu ca ar merge si asa.

Link spre comentariu

Nu este suficient sa obtineti ASM-ul. Fara sursa originala a fisierului este greu (NU imposibil) de modificat ce apare pe display. Ca sa va faceti idee : trebuie scrise 83 de serii consecutive de 8 biti, unde 1 inseamna punct vizibil pe afisor, iar 0 punct stins (nimic). Ca sa apara linie verticala trebuie codificat in hexa numarul binar 01111111 (deci 7F). Mi-a luat multe ore pana am codificat CE sa apara pe display (ma refer la elementele grafice).

Ultimul rand, cel de jos, cu numele meu, in fisierul sursa arata astfel :

LcdReg  =  %10000000            ' cursor  X                               call    PrintCtrlLcd                            LcdReg  =  %01000101            ' cursor  Y                            call    PrintCtrlLcd                                for y = 0 to 83                   LOokup y, [$FF,$80,$80,$80,$80,$80,$FE,$CA,$CA,$B4,$80,$8E,$D0,$D0,$BE,_               'BY   	          $80,$80,$80,$80,$FE,$88,$90,$FE,$80,$FE,$80,$BC,$C2,$C2,$A4,$80,_        'NIC                  $BE,$C0,$C0,$BE,$80,$FE,$C0,$C0,$C0,$80,$FE,$CA,$CA,$C2,$80,_              'ULE	          $A4,$CA,$CA,$B0,$80,$BC,$C2,$C2,$A4,$80,$BE,$C0,$C0,$BE,$80,_              'SCU                  $80,$80,$80,$FE,$C2,$C2,$BC,$80,$FC,$92,$92,$FC,$80,$FE,$88,$90,$FE,_  'DAN                  $80,$80,$80,$80,$80,$FF] ,LcdReg                                          call    PrintDataLcd                                 next y
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări