mihai2000 Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Dupa cum zice titlul caut o solutie cu care sa decapez lacul de pe sarma de bobinaj, sarma fiind dublu emailata si pusa in paralel, cam 50 de fire.Astfel se obtine un manunchi destul de gros si greu de dezizolat pe fiecare in parte.Am incercat cu ceva care se gaseste in comertz, o tavitza care face o baie de cositor...dar nu merge bine, adica nu arde bine lacul de pe sarma...iar daca insisti risti sa arzi si firul dar in acelas timp alte fire sa nu se fi dezizolat.Poate cineva stie vreo solutie Magica care sa dizolve lacul de pe sarma de bobinaj.Multuesc anticipat! Link spre comentariu
boederyakumo Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Nu sunt sigur dar poate merge cu acid clorhidric sau sulfuric nediluat (atentie) Link spre comentariu
mihai2000 Postat Martie 16, 2010 Autor Partajează Postat Martie 16, 2010 am incercar cu acid clorhidric diluat (apa tare) si nu a mers ! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Firmele care produc transformatoare folosesc un fel de CEVA....care arata ca o mini-bormasina, cu o mica mandrina gen penseta. In ea intra firul gros care apoi este "frezat" de mandrina.Imagineaza-ti ceva in genul unor cutite infipte intr-o mandrina....sau , daca ma pot exprima asa, "inversul" unui ax de abric. Link spre comentariu
mihai2000 Postat Martie 16, 2010 Autor Partajează Postat Martie 16, 2010 interesant dar firele sunt de max 1 mm diametru Link spre comentariu
alexmirica Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Eu folosesc vechiul acid acetilsalicilic (aspirina). Pe pastila pun sarma si cu letconul fierbinte + cositor aplicat pe sarma se dezizoneaza instant de email si se acopera frumos cu cositor. Link spre comentariu
mihai2000 Postat Martie 16, 2010 Autor Partajează Postat Martie 16, 2010 Dar ce ma fac daca sunt 50 de sarme in parale...le iau pe fiecare in parte si le pun pe aspirina? e putin cam incomod.Ma gandeam sa foloesc un decapant de vopseluri...are cineva experienta cu asa ceva ...sau vreo solutie in care sa introduc manunchiul de fire si sa le dezizoleze! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Diluantul 509 ataca emailul dar actiunea sa este lenta, daca spui ca ai manunchi de 50 fire ai grija la fenomenul de capilaritate. Link spre comentariu
mihai2000 Postat Martie 16, 2010 Autor Partajează Postat Martie 16, 2010 da buna remarca ...sa nu urce prea mult!Diluantul 509 nu este mai slab decit nitrodilunatul 209? Link spre comentariu
alexmirica Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Cat de gros e manunchiul ala? Eu am reusit cu succes sa decapez cu aspirina un manunchi de 7 fire x 0.4mm, fara sa ma chiunui (~10 secunde a durat), letcon 60W. Merge si mai mult, si daca nu iti iese iei un letcon >100W sau unul tiganesc (asa am facut pentru un secundar de traf de sudura a carui conexiune a oxidat, cu ceva vreme in urma). Eu folosesc aspirina nu numai pentru a decapa de email, ci si pentru a cositori fire Cu oxidate, murdare sau diverse metale. Sau folosesti un brener.LE: Eu ma feresc generalmente de diluanti. Ataca al dreacu pe unde nu trebuie daca nu esti foarte atent cu el. Cu aspirina scap de orice dureri de cap. Link spre comentariu
mihai2000 Postat Martie 16, 2010 Autor Partajează Postat Martie 16, 2010 50 fire diametru exact 0.7 dublu emailat Link spre comentariu
alexmirica Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Cam gros... poti incerca cu acizi sau diluanti puternici, incercand sa izolezi in prealabil partea ce nu se doreste a se decapa (acoperire cu ceva rezistent la acid, diluant sau ce folosesi, apoi la final sa poti sa o si scoti fara sa ataci emailul). Dificila problema. Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 Aspirina recomand si eu. Sunt 50 de fire , nu 500. Nu e chiar asa mare lucru. Link spre comentariu
alexmirica Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 Da, asa e. Incearca sa incalzesti cu brenerul daca nu merge cu letconul. Eventual imparti manunchiul in 3-4, dezizolezi separat apoi le unesti pe toate dupa decapare. Link spre comentariu
Myhayxx Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 daca nu reusesti prin nici o metoda incearca cu flacara de la bricheta sau ceva mai puternic lampa cu gaz,cureti apoi cu smirghel si cositoresti. este doar o parere nu trebuie sa pui in practica, dar la mine a functionat. LE: scuze n-am fost atent la ce ai scris am crezut ca este vorba doar de capetele sarmelor......... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum