Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Determinarea pozitiei relative!

78ATI

Postări Recomandate

Buna seara!In urmatoarea perioada doresc sa incerc constructia unui mic robotel (AGV) care cauta intr-un anumit perimetru un obiect (sa presupunem cub).Doresc sa va intreb daca cunoasteti sau daca puteti sa imi recomandati un sistem sau o metoda de a face determinarea reativa a pozitiei respectivului robot fata de un colt al perimetrului sau fata de un anumit punct? Sunt in etapa de adunare de informatii si sper sa iasa ceva dragut!Va multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• puiu

5

• 78ATI

3

1. Determinarea pozitiei prin tinerea cont a spatiului parcurs pana atunci. Acest lucru presupune ca pleaca in totdeauna din acelasi punct.2. Cu ajutorul unor sensori daca nu ma insel IR speciali, (s-a mai discutat acest aspect pe acest forum).3. Teoria cu GPS, este buna la nivel teoretic, dar sistemul actual GPS nu merge in interior(se pare ca doar sistemul Galilei va merge in interior) si nici nu are precizia ceruta.

Link spre comentariu

1. Vezi ca in pagina 6 a acestei sectiuni sunt doua topice si anume:'Ajutor Proiect Determinarea pozitiei cu pic si accelometru' si 'distanta de la mina la obiectul din fata etc.' care trateaza cam acelasi lucru.

Link spre comentariu
Multumesc pentru Link, foarte bun exemplul.Am studiat cu atentie filmuletul si prezentarea de pe pagina autorului. Cred ca ceva de acest gen ar fi potrivit viitoarei mele aplicatii. In momentul de fata asa cum spuneam sunt le etapa documentare. O posibila problema in cazul encoderelor mecanice ar fi "pierderea" pozitiei odata cu pierderea aderentei. Partea cu accelerometrul nu am apucat sa o studiez. Cred ca pentru inceput ceea ce am nevoie este un punct de start si unul de finish. Ce posibilitati ar fi de a recunoaste anumite marcaje sau semne aflate pe traseul parcurs (ma gandesc sa pun in calea vehiculuilui cateva puncte de control distincte ce pot fi identificate pe o asa numite harta). As fi interesat de recunoastrea unor timbre metalice (gen antifurturile de la CD-uri sau alte astfel de marcaje). Eventual prin metoda inductiva sau ceva conex?Este cineva care are experienta sau a experimentat conecatarea unei busole electronice (senzor) altaturi de PIC? Cred ca o reteta a succesului ar fi si acest senzor (este cumva influentat de obiectele inconjuratoare ca o busola clasica?)Inca o data multumiri.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări