greenhorn Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 salut..vreau sa aflu si eu raspunsul la o intrebare pusa de un prof. de-al meu, la care ma gandesc de cateva zile si caut informatii dar fara succes.De ce nu poate sa fie echilibrata o punte de masurare(ex. Puntea Sauty) in curent alternativ sper sa ma poate ajuta cineva cu vreun site sau direct cu raspunsulMultumesc anticipat Link spre comentariu
cirip Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 De ce nu poate sa fie echilibrata o punte de masurare(ex. Puntea Sauty) in curent alternativ E corecta intrebarea? Puntea De Sauty poate sa fie echilibrata in CA, nu si in CC. Deci? Care e intrebarea de fapt? Link spre comentariu
Mikrosha Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Pai pentru ca in laturile unde ai R si C in serie, ai o capacitate care-ti introduce un defazaj constant.Capacitatea de test iti baga un defazaj variabil. Atunci cand aduci potentiometrul asa incat raportul modulului impedantelor de pe laturi sa fie egale, intr-adevar ai aceeasi amplitudine, dar fazele difera. Diferenta asta de defazaj la echilibru se regaseste pe acometru. Se poate echilibra, dar la echilibru nu poti obtine 0 pe acometru, ca la puntile de cc. Cred ca la asta se refera intrebarea. Cred ca iese repede si din calcul daca aplici niste Kirchoff pe laturile opuse.Are logica? :jytuiyuVorba lu' Cirip, in cc oricum nu se poate echilibra. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum