Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recunoaste cineva asta>>>>>>>>>?

buzea

Postări Recomandate

Am un afisaj dar nu stiu de la ce este si cum se pune in functiune am luat ohm metru si am pus pe fiecare pin in parte ....se aprindea ptr 1 sec si dupaia nu se mai vedea pare a fi de la un dvd cd are afisate :play ,record db.........si alte chesti printre care si un afisaj dublu de 7 segmentedaca va ajuta cu ceva pe el scrie LPH5 018-1 QJ K102 nu cred ca va ajuta cu ceva da.........scuzati calitatea proasta da atata poate webu meu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• buzea

5

• yo9hnf

3

• danb1974

1

• ghimpe--

1

Top autori în acest subiect

Este LCD. Nu am vazut asa ceva pe la CD/DVDuri. Nu cred ca ai ce face cu el....depinde si cum este multiplexat.

nu stiu ce este lam primit cu o comanda am comandat afisaje led cu 7 segmente ...........da ce este asta nu stiu......macar cum se alimenteaza sa imi spuneti ca vad ca cu curent continu nu merge
Link spre comentariu

Din primele 2 poze se vede ca-i spart...sau poate mi se pare.

nu este spart am indepartat folia si am puso inapoi si deaceea se vede asa si ecranu este negru doar cand aplic tensiune se pe pini(cu ohm metru) se albeste simbolul respectiv.sau daca nu spunetimi in general cum se alimenteaza lcd-ul cu tensiune continua..3-5 v (am incercat cu ohm metru si ramanea aprins cateva fractiuni de secunda)
Link spre comentariu

LCD-ul nu se alimenteaza cu tensiune continua, are nevoie de tensiune alternativa.

Uite un mic montaj cu care poti testa display-ul:

Posted Image

mersi de raspuns da oare cu un ne555 nu merge nu stiu daca gasesc acest intregrat

o sa caut maine multumesc ori cum

Link spre comentariu

Mai incearca totusi sa-l cauti pe net.Eventual intreaba la cei care ti l-au trimis mai multe informatii despre provenienta lui.Poti face un voltmetru cu ICL7106 cu el.

Link spre comentariu

Mai incearca totusi sa-l cauti pe net.Eventual intreaba la cei care ti l-au trimis mai multe informatii despre provenienta lui.Poti face un voltmetru cu ICL7106 cu el.

i-am intrebat dar nu stiau ce este...... si lam probat cu un montaj mai vechi de al meu cu ne555 si sa aprins da dupa o vreme se stingea nu stiu poate am gresit eu cu ceva......... in sfarsit trebuie sa fac montaju de sus ..........si aparea in partea de jos un wu metru in mijloc un ceas si mai multe indicatoare stop play record duble........
Link spre comentariu

In functie de complexitate ai unul sau mai multe substraturi sau cum le zice (legaturi comune pt. o parte din chestiile afisabile)Dupa ce ai un tester cauti pina aprinzi ceva, dupa care vezi care din pini e substrat si il tot schimbi pe alalalt sa vezi ce pe cine aprinde, daca dai de unul care nu reactioneaza vezi daca e alt substrat si tot asa pina ai hartaSau mai simplu uneori daca le tii intr-un anumit unghi in lumina o sa vezi traseele

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări