Vizitator AlexClaudiu Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 am 4 boxe microlab solo 6 si vreau sa schimb toate cablurile audio cu cabluri de antena coaxial . intrebarea mea este : se diminueaza , creste s-au ramane la fel puterea/claritatea ? ms anticipat ! :bere: Link spre comentariu
ari_panterra Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 poate fi un atuu la puteri mici(max 1w) ca o sa ai ecranaj si scapi de frecvente parazite pe care le capteaza cablul prin capacitatile sale inductive dar la puteri mai mari o sa ai cadere de tensiune pe cablul respectiv deoarece el este facut pt semnal mic ,ca urmare nu poate sustine o putere f mare si se va comporta ca o rezistenta.in concluzie, categoric NU Link spre comentariu
ratza Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Dacă le foloseşti e intrare s-ar putea să ai o surpriză plăcută. Pe ieşire în niciun caz. Link spre comentariu
Vizitator AlexClaudiu Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 k multumesc pt rasp. dar nu sunt de acord . in primul rand am folosit cablu de antena pt emisie fm (peste 100w) in al doilea rand este un foarte bun conductor deci nu cred ca actioneaza intr-un mod asa negativ pe cat spui tu (sper ) ! oricum iti multumesc pt raspuns ! Link spre comentariu
Vizitator AlexClaudiu Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 vreau sa le folosesc in tot ce inseamna cablu audio ! Link spre comentariu
ratza Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 În RF nu emiţi în curent, ci în tensiune. Pierderile de putere apar din cauza rezistivităţii conductorului. Plus că la RF impedanţele amplificatorului şi antenei sînt adaptate. Link spre comentariu
mariobe Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 k multumesc pt rasp. dar nu sunt de acord . in primul rand am folosit cablu de antena pt emisie fm (peste 100w) in al doilea rand este un foarte bun conductor deci nu cred ca actioneaza intr-un mod asa negativ pe cat spui tu (sper ) ! oricum iti multumesc pt raspuns ! tare i-mi placeti voi unii;vii aici nou utilizator , pui o intrebare ,i-ti rapunde unul ca "ratza" care are un pic de vechime aici si apoi incepi sa te contrazici cu elPai de ce ai mai intrebat?omul asta stie teorie si probabil si practicadin cate stiu eu(si eu nu sunt expert)i-ti trebuie niste cabluri sanatoase pt ce puteri sanatoaseincearca un cablu de genul cu care alimentezi masina de spalat sau frigiderul daca nu vrei ceva din comerttot din cunostintele mele stiu ca cablul litat se foloseste pt a mai scapa de rezistivitatea intimpinata de cablurile cu un singur conductor gen cablul coaxical(cel din mijloc, FIDERUL) Link spre comentariu
Vizitator AlexClaudiu Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 1) daca are vechime p site nu inseamna ca are si experienta (nu am de unde sa stiu )2) doar mi-am dat cu parearea , nu am dat in cap .3) daca stiam raspunsul sigur la intrebarea pe care am pus-o , nu mai postam p forum .si 4 ) iti multumesc oricum pentru raspuns ! :bere: Link spre comentariu
Vizitator AlexClaudiu Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 ps : imi cer scuze daca am jignit p cineva , dar pur si simplu mi-am dat cu parerea ! Link spre comentariu
ratza Postat Martie 18, 2010 Partajează Postat Martie 18, 2010 1) daca are vechime p site nu inseamna ca are si experienta (nu am de unde sa stiu )Chestia asta e extrem de adevărată, numărul posturilor nu spune absolut nimic de experienţă. Poţi încerca cu cabluri coaxiale peste tot, dar măcar măsoară-le rezistenţa în c.c. Important e să fii tu mulţumit. Link spre comentariu
mariobe Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 ps : imi cer scuze daca am jignit p cineva , dar pur si simplu mi-am dat cu parerea !eu nu ma simpt jignit,probabil ca am generalizat, dar am gasit cateva discutii pe aici in care noi vizitatori se luau "in gura" cu cu unii membrii care merita tot respectul pt cunostintele lor si care chiar incearca sa ajute pe unii sa inteleaga fenomenul AUDIO la adevarata valoareEu recunosc ca pana nu am ascultat ceva de calitate , ma uitam pe rafturi in magazine la difuri chinezesti si eram uimit de forme si culori,ar fi mai simplu sa ramanem la ceea ce ne multumeste,de ex: mie i-mi placeau cum sunau combinele pe vremuri,la un moment dat am mers la cineva si am ascultat o pereche de incinte "adevarate" ;de atunci numai aia visez desi posibilitatile financiare nu ma lasa inca sa le amdaca intra virusul asta in tine nu mai iese Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 1) daca are vechime p site nu inseamna ca are si experienta (nu am de unde sa stiu )Chestia asta e extrem de adevărată, numărul posturilor nu spune absolut nimic de experienţă. Poţi încerca cu cabluri coaxiale peste tot, dar măcar măsoară-le rezistenţa în c.c. Important e să fii tu mulţumit.Eu cred ca iti spune cate ceva despre nivelul de cunostinte al utilizatorului, ca nu poti avea peste 1000 de posturi pe forum in care doar aberezi, adica regulile pe forum sunt stricte si nu poti face atatea posturi spunand bancuri . Ai lua ban.Iar in legatura cu cablurile, nu iti trebuie o persoana avizata sa iti zica faptul ca un cablu de semnal e cablu de semnal si se foloseste pt semnal ca de-aia e cablu de semnal iar un cablu de iesire pt boxe se foloseste pt boxe ca de-aia e cablu de iesire pt boxe. Daca am inteles eu bine asta ai intrebat iar raspunsul era destul de evident.Bafta! Link spre comentariu
__farad__ Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Desi s-a clarificat deja ca un cablu coaxial nu poate fi folosit drept cablu de boxe(ca daca mergea nu mai exista cablu special de boxe si cablu special de semnal) vreau sa spun o "descoperire" facuta acum multi ani(la inceput nu stiam cum se explica fenomenul) si anume am bagat pe fider faza retelei si am constatat surprins ca faza apare si pe ecran.de ce? cine stie putina electronica isi da singur seama.Deci un astfel de cablu nu poate decat sa dauneze daca este folosit drept cablu de boxe.Personal folosesc pt boxe atunci cand am distanta mare intre amplif si ele cablu MYYM 2x1.5(exista si de 2x0.75 si de 2x2.5 daca ai statie de 1kW poti sa folosesti si 2x6 ).E ieftin si foarte bun tinand cont ca in curent alternativ de 50Hz conduce fara probleme 10A(cel de 1.5). Link spre comentariu
ratza Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Problema cea mai mare a coaxialului e capacitatea parazită. De asta îţi apărea faza pe ecran. Link spre comentariu
__farad__ Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 Multumesc ratza stiam asta(acum da atunci nu ).Am amintit asta ca pe un exemplu in plus la intrebarea "De ce nu este bun cablul coaxial".Si cine are un aparat de masura suficient de precis ca sa masoare picofarazi poate obtine la diverse lungimi de cablu condensatori de mica capacitate Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum