ionut_h Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 salut.cum trebuie sa citeasca picul ,sa pastreze valoarea si sa o compare cu 13?daca egal/mai mare decat 13 buzzerul sa atentioneze.am un program facut de mine si trebuie corectat. cum?multumesc. Link spre comentariu
sofian Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 eu nu inteleg cum este facut de tine daca nu sti sa faci o scadere Link spre comentariu
Mikrosha Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Un microcontroller pus sa faca doar o comparare?! Asta-i electro-blasfemie!Pune-i un 74LS85 şi-ai rezolvat bîlciu' eu nu inteleg cum este facut de tine daca nu sti sa faci o scadereAici cam aveti dreptate Link spre comentariu
ionut_h Postat Martie 16, 2010 Autor Partajează Postat Martie 16, 2010 am nevoie de pic, chiar daca nu face mai nimic pana acum. o sa mai faca si altceva, stati linistiti.de comentat e foarte usor si de injosit o persoana.deci, ma puteti ajuta? cum e programul corect? Link spre comentariu
francezu Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Vezi aici la sectiunea Compare and branch. Link spre comentariu
puiu Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 1. Programul facut de tine, dar care este dat pe forum este incomplet si nu se poate testa. Da toate fisierele ca sa vedem unde este eroarea. De asemenea se pare ca si schema ai trunchiat-o. Cred ca nu ai trunchiat bine programul.2. La cerinta ta m-ai bine faci un alt program care face doar atat: compararea cu un numar dat si sunarea. Daca lucrai cu PIC din familia 18 aveai o singura instructiune care face compararea, la familia 16 trebuie sa vad, dar nu este greu, chiar daca instructiunea se face combinat. Link spre comentariu
ionut_h Postat Martie 16, 2010 Autor Partajează Postat Martie 16, 2010 toate fisierele programului atasate. Link spre comentariu
puiu Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 1. Vezi ca mai lipseste un fisier intitulat bank.inc2. Cu ce limbaj ai creat aceste fisiere? Deoarece se pare ca nu cu MPLAB, deoarece nu recunoaste nici macrourile tale. Oricum problema este cu fisierul lipsa si apoi mai vedem. Link spre comentariu
cirip Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Inca un amanunt vazut asa la repezeala.Daca ai facut Play ca subrutina, nu o poti apela cu goto. Trebuie apelata cu call, ca sa salveze adresa de revenire si sa aiba sens return-ul de la sfarsit. Altfel, daca o chemi cu goto, la return o ia razna programul.Foloseste cu incredere simulatorul din MPLAB. Link spre comentariu
ionut_h Postat Martie 16, 2010 Autor Partajează Postat Martie 16, 2010 fisierul bank.inc este introdus si el, nu e asta problema.programul e facut in multisim,am adaugat intr-un fisier project: .asm, .inc. Link spre comentariu
ionut_h Postat Martie 16, 2010 Autor Partajează Postat Martie 16, 2010 vreau sa imi corecteze cineva programul. sa stie putina programare.multumesc. Link spre comentariu
puiu Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 1. Am observat asta, dar atunci nu mai trebuie sa-l introduci cu comanda respectiva (ma refer la bank.inc). Am incercat in MPLAB, dar se pare ca nu-i place cum ai rezervat locatile de memorie si cum ai declarat macrourile. Se pare ca nu am reusit inca sa fac macroul Beep sa mearga. Mai incerc, dar ca sfat general trebuie sa faci totul in acelasi soft.2. De regula pe forum trebuie sa intrebi punctual, ca sa poata sa-ti raspunda mai multi, nu la nivel general. Altceva era daca spuneai de la inceput cu ce ai incercat sa scri programul si cu ce ai incercat sa programezi si ce eroare ti-a aparut.3. Asa ai sa ai putini care sa-ti rezolve problema la general. Link spre comentariu
ionut_h Postat Martie 17, 2010 Autor Partajează Postat Martie 17, 2010 am adaugat si fisierul bank.fisierul main incarca valoarea lui var1 si var2,voiam sa fie cele 2 valori pentru cei 2 digiti,care se incrementeaza cu cate unu.apoi se transforma valoarea afisata in bcd ca sa poata fi citita de pic . Link spre comentariu
ionut_h Postat Martie 17, 2010 Autor Partajează Postat Martie 17, 2010 fisierul bank.inc, nu permite .inc si am salvat .txt Link spre comentariu
puiu Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 1. Am vazut ce cuprind toate fisierele.2. Le-am unificat intr-un sigur fisier si l-am scris in mod absolut. Ar arata cam asa(este destul de neingrijitfacut, din cauza timpului).3. Mai trebuie sa verific daca ai initializat intreruperea sau nu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum