Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intercomunicatie Raliu

Vizitator ian85

Postări Recomandate

Vizitator ian85

Salutare Tuturor. Sunt nou pe aici, si am o intrebare. Se poate face un sistem cu 2 perechi de casti si microfoane, adica ce vb in microfonul 1 sa se auda in casca 2 si invers. Am nevoie pt. a ma auzi cu copilotul, fiind aproape imposibil sa ne intelegem fara sa "rahnim" unul la altul. Cele din comert sunt foarte scumpe si chiar nu imi mai permit investitii acum. Va multumesc mult. Astept sfaturile si parerile voastre.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• boederyakumo

4

• florincccc

1

• srdjan

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Foarte usor.Aveti nevoie de 2 amplificatoare cu sensibilitate mica la intrare (microfon) si iesire max 1WIntrarea in primul amplificator e microfonul pilotului iar iesirea e castile copilotului, si invers.In functie de montaj se poate realiza si un potentiometru de volum.Depinde de sensibilitatea si tipul microfoanelor, se poate folosi un etaj de amplificare de doza magnetica pick-up, fiind stereo problema e ca si rezolvata pentru ambele amplificatoare.(merge-ti la un electronist de prin apropiere explicatii ce vreti sa face-ti si o sa va faca sigur).

Link spre comentariu

Trebuie ceva mai complicat de atat.Microfonul capteaza si zgomotul din habitaclu astfel incat daca doar amplifici semnalul asta si il bagi in casca copilotului n-ai facut nimic. trebuie si o metoda de eliminare a zgomotului.Edit: poti de exemplu sa mai pui pe langa microfoanele celor 2 si un microfon in cabina care sa capteze zgomotul si sa-l scazi din semnalul captat de cele 2 microfoane

Link spre comentariu

Intradevar , va mai trebui un filtru de frecventa taie joase/inalte sa ramana aprox doar frecventa de 1-5 khz.Proba se poate face oricum avand in vedere ca atunci cand se vorbeste microfonul fiind aproape de gura sa se acopere sunetul motorului. Merita experimentat.Numai experimentand putem gasi rezultate.

Link spre comentariu
Vizitator ian85

Pare ceva mai complicat, Dar acum poate gresesc deci nu ma certati, se poate face in asa fel in cat microfonul sa nu mai capteze 360* si sa capteze decat unghiul din jurul gurii?Inca un amanunt foarte important: Atat pilotul cat si copilotul poarta casca.

Link spre comentariu

Din cate stiu pilotul si copilotul poarta casca si la casca viziera, microfonul fiind inauntru zgomotul de afara e redus simtitor.deci se poate sa functioneze varianta cu microfon, pentru receptionarea intr-un anumit ungi e nevoie de microfoane cu constructie speciala (unidirectional).

Link spre comentariu

microfonul sa nu mai capteze 360* si sa capteze decat unghiul din jurul gurii?

Asta depinde de caracteristica de directivitate a microfonului. Un microfon unidirectional va capta doar dinspre directia unde e orientat. Problema e la microfoanele cu caracteristica omnidirectionala sau la cele cardioid.Tinind cont ca se utilizeaza in masina, se pot face doua amplificatoare cu TDA2003 si sa se utilizeze doua microfoane electret.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator ian85

Salutare. Revin cu noi informatii, am fost peste tot prin oras la diversi electronisti nimeni nu vrea sa imi faca circuitul pe motiv ca nu au timp. Daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator. Acum o alta varianta dar trebuie sa va intreb daca merge, 2 seturi boxe de calculator. desfacute statiile legate la masina au intrare de microfon si iesire de casca. Cred ca se pot lega la 12 V pt ca au transormator de 12V in ele.Salutare.

Link spre comentariu

Salutare. Revin cu noi informatii, am fost peste tot prin oras la diversi electronisti nimeni nu vrea sa imi faca circuitul pe motiv ca nu au timp. Daca ma poate ajuta cineva as fi recunoscator. Acum o alta varianta dar trebuie sa va intreb daca merge, 2 seturi boxe de calculator. desfacute statiile legate la masina au intrare de microfon si iesire de casca. Cred ca se pot lega la 12 V pt ca au transormator de 12V in ele.Salutare.

In mod normal ar trebui sa mearga.Dupa paste te pot ajuta.Trimit un pm cu adresa mea, le trimiti si fac eu cutie, conexiuni,pun mufele pe ea, si un cablu de alimentare cu mufa ptr.bricheta.Daca nu te grabesti prea tare.
Link spre comentariu

ma bag si eu in seama cu o curiozitate. cu un senzor (fie el si microfon) nu se poate capta un semnal inteligibil direct de pe pielea gatului presand usor pe laringe? oare ce ar iesi?

Link spre comentariu

Tanchistii au fix aceeasi problema, zgomotul. Asadar baetii destepti au inventat laringifoanele, sunt microfoane compet capsulate, care stau usor presate pe pielea gatului si capteaza vibratiile generate de laringe. Se aude doar ce vorbesti, zgomot aproape lipsa, poti chiar sa fluieri, nu se aude nimic.

Link spre comentariu
Vizitator ian85

Salutare. "boederyakumo" am lasat PM, iti multumesc mult.Iar despre microfoanele laringofage, intradevar ar fi ideale dar din cate am cautat eu pe google sunt foarte scumpe, si nu imi pot permite investitii.Salutare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări