Vizitator berti Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 Astazi dupamasa ma apuc de etansare, rosturile le astup cu chit facut din aracet si praf fin de lemn... iar dupa chituire, am sa-l acopar cu mai multe straturi de hartie pensulate cu aracet, sa vedem ce-o sa iasa. Link spre comentariu
notchman Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 Gata ma apuc de calculelelelele.......Vin in curand cu rezultate .... 8) Cu autocadul faceam si eu .......daia imi trebuiau planurile complete..ca doar nu eram scrantit la bila sa fac cu creonu , ..Difuzoarele alea sunt de fapt spate in spate, ..magnet in magnet ,, etx, cu magnetul in aceeasi incinta , .... :roll: Link spre comentariu
notchman Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 Ceva facut la viteza'6...FB=45hzF3=1032 PORTURI , lungimea de 8.7cm, diametru de 75mm PENTRU 100W:110db - 40hz113-60hzPENTRU 25w104- 40hz107-60hzDaca folosesti difurile alea , foloseste si filtru lui Vasile pentru subwoofer , iar la filtrul subsonic , foloseste 40hz , frecventa de unde sa inceapa amplificarea (adica sa tai frecventele sub 40hz, pentru a nu avea o excursie a membranei difuzorului peste parametrii specificati ) Link spre comentariu
notchman Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 Dat fiind forma incintei , volumul virtual o sa fie mai mare decat cel real (linie transmisie ).Iar porturile pentru fb=44hz si f3=107 or sa aiba diametrul de 8cm , si lungimea de 9cm110db in plaja 44~80hz la 50w Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 OK, hai s-o luam pe-ndelete, ca-i prima incinta pe care o fac... deci imicam suna a chineza ce-mi spui tu. :oops: 1. Porturi cred ca gasesc la marimea asta... sau daca nu le fac din teava de scurgere de 75mm. E ok?2. Am un amplificator de masina de la SAL SBF2025 de 2x25w la 4 Ohmi...deci dacai dau cu asta in gura e bine?3. Filtrul lui Vasile? Vinde Vasile asa ceva, sau are doar schema pe Ftp? Oare nu gasesc ceva asemanator pe la Kon? Ca nu stiu de unde pot gasi bobine ca sa-l fac eu.4.Filtru subsonic...? Ampificatorul de care ziceam are un filtru activ incorporat, selactabil joase sau medii si inalte. Daca-l pun pe joase mai am nevoie de acest filtru? Link spre comentariu
notchman Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 Porturile le faci din teava.Cu statia de 2*25 merge , ..dar ar trbui difuri pe 8 ohmi puse in paralel..Sau daca statia suporta difuri de 2 ohmi pui 2 de 4 ohmi pe o iesire....Filtru ptr subwoofer comercializa parca nexus ...(tie iti trebui ceva care sa taie tot sub 40hz, )...dar dat fiind puterea mica aplicata difurilor nu iti mai trebuie.... Ultima versiune ale dimensiunilor porturilor cred ca este cea mai buna , ...astept parerile celorlalti , eu am calculat cu ce am avut la indemana la scarbici ... Link spre comentariu
notchman Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 NeXuS_3, nu zici nimic ?...Nu are nimeni nimic de zis la datele date de mine???Luni , daca pana atunci nu mai posteaza nimeni , mai simulez toata treaba acasa , unde am mai multe surse de informatie... Link spre comentariu
notchman Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 BERTI , daca te apuci de treaba in wekend si vrei sa testezi "incinta , tip/fotoliu" foloseste porturile specificate in al 2'lea post ...adica astea..."fb=44hz si f3=107 or sa aiba diametrul de 8cm , si lungimea de 9cm "Pe care le montezi tot pe laterale la fel ca difurile, dar in partea de sus a incintei ...Sunt tare , rau, rau ... de tot curios sa'mi povestesti , si sa ne povestesti cum suna..... Link spre comentariu
Vizitator berti Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 Din pacate in weedend sunt plecat... pana miercuri, intr-un fel e bine ca tot chitu pe care-l aplic astazi apuca sa se usuce si in profunzime. Totodata trec si prin Brasov asa poate gasesc filtre si tuburi de cumparat, deci pe joi seara voi posta probabil primele impresii...Mai revin cu poze dupa ce-l chituiesc, astept pe cineva sa-mi aduca niste deseu de hartie de la o tipografie si ma apuc de treaba, sper sa se tina de cuvant...Pana miercuri-joi poate are si Nexus timp sa faca ceva calcule... sa le putem confrunta. Ce vroiam sa te intreb... incinta n-ar trebui antifonata, oricum pe asta nu o mai pot prelucra pe interior, dar pe viitor e bine de stiut... Link spre comentariu
notchman Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 Ba da , ar trebui , ...si pe asta o mai poti captusi la interior cu nitica vatelina, ...bagi si tu pana unde poti mana si lipesti , ..nu mai mult de 2~3 cm grosime.... ....Dar dat fiind forma nu o sa ai prea multe unde stationare prin ia....oricum mult mai putin decat la o incinta clasica ................. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 NeXuS_3, nu zici nimic ?...Nu are nimeni nimic de zis la datele date de mine???Luni , daca pana atunci nu mai posteaza nimeni , mai simulez toata treaba acasa , unde am mai multe surse de informatie...nu zic nimic pentru ca momentan sunt in Iasi si nu am pe ce simula :cry: duminica ma intorc Link spre comentariu
notchman Postat Iulie 29, 2005 Partajează Postat Iulie 29, 2005 K .., sunt curios ce iti iese tie , legat de rezonatoare... Link spre comentariu
Vizitator berti Postat August 6, 2005 Partajează Postat August 6, 2005 Am ajuns cu bine acasa, si m-am apucat de lucru... am terminat de chituit, dar n-am mai avut rabdare sa astept pana lipesc si straturile de hartie, asa ca am montat difuzoarele si porturile... Se aude mult mai bine... si inca nu-i gata, mai sufla in vreo 2 locuri, unde era chitu prea gros si prin uscare s-au format gauri. Prin calatoria mea am gasit si un filtru stereo pentru woofer cu cutie de conexiuni, la Densitron in Ploiesti, din pacate vanzatorul n-a stiut nimic despre el, dar la 23,5 RON a meritat investitia, isi face treaba acceptabil(pentru urchea mea) Astazi pun chit pe unde mai e cazul si lipesc cateva straturi de hartie... ramane sa-i mai pun niste vatelina si sa-l duc la tapitat. Revin cu detalii dupa ce termin operatiile respective. Link spre comentariu
Bogdi16 Postat August 6, 2005 Partajează Postat August 6, 2005 Felicitari arata f bine :lol: :lol: Si dak nu va suna ff bine, meriti felicitat pt ideie ;) Link spre comentariu
notchman Postat August 8, 2005 Partajează Postat August 8, 2005 ce dimensiuni ai folosit pentru rezonatoare? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum