Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Digitalmultimeter Protek 505

serban

Postări Recomandate

Vizitator navigator

Va salut. Stiu ca e vechi subiectul asta dar n-am vrut sa deschid unul nou, relativ pe aceeasi tema.

In cazul meu, batranul meu VC-506, similar cu Protek-506 dar vandut sub brandul Voltcraft de Conrad - Germania si cumparat de mine prin anii 1996-1998, s-a "defectat" pe domeniile de rezistente intr-un chip mai ciudat. La inceput, acum muuulti ani, a inceput sa afiseze doar numere pare, dar doar pe domeniul de ohmi, pe prima gama. Adica afisa doar 0,0; 0,2; 0,4 .....399,6; 399,8 ohmi. Valorile afisate erau relativ corecte, ma rog, in masura in care puteam trece cu vederea ca o rezistenta de 0,47 ohmi era afisata ca 0,4 sau chiar 0,6 in loc de 0,5. Pe rezistente cu valori mai mari nu ma deranja dar faptul in sine nu-mi dadea pace, deoarece nu-mi puteam explica fenomenul. Initial am banuit ca s-a produs o alterare a softului din microcontroler, in urma unei manevre nepermise dar nedocumentate in manual: o actionare a rotactorului sau a unui buton in timpul initializarii, faceam tot felul de scenarii.

A mers asa inca o perioada buna de timp, mentionez ca pe celelalte game de rezistente afisa foarte corect, nu mai vorbesc de alte domenii de masurat. Apoi, intr-o buna zi am observat ca anomalia s-a extins si pe urmatoarele game de rezistente, mai putin pe ultima, cea de 40 Mohmi. De atunci si pana in ziua de azi, cel mai nesemnificativ digit de pe primele cinci game (are in total sase) de masurare rezistente nu a mai afisat vreo cifra impara. Le-am scris si celor de la Protek, dar mi-au raspuns ca ei nu au intalnit asemenea fenomen si nici nu-si pot explica cauza. M-am gandit si ca poate s-a devalorizat vreo piesa de referinta, sau un condensator, dar de ce anomalia s-a petrecut doar la rezistente si nu si pe ultima gama de megaohmi?

Nu e o tragedie daca nu-l repar, oricum zilele astea astept sa-mi vina un multimetru digital mult mai bun de la magazinul din vest dar cautand referinte despre cateva instrumente pe forumul acesta, am dat de niste comentarii cum ca Protec 506 a avut probleme la masurarea rezistentelor, cauzate de defecte soft. Nu am gasit insa vreo discutie despre un caz asemanator cu al meu, asa ca m-am hotarat sa va intreb aici, poate ca reusesc sa-l readuc in parametrii ca sa am un instrument de rezerva bunicel. Va multumesc anticipat celor care ma vor ajuta, fiind "nou" pe forum trebuie sa astept sa mi se aprobe primele 5 postari.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

8

• zbodeoc

4

• tv1

3

• serban

3

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări