Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Digitalmultimeter Protek 505

serban

Postări Recomandate

Am o problema la un multimetru Protek 505 : capatul de scala la masurarea rezistentelor in loc sa mai fie 000,0 ohmi - acum este :017,2 ohmi . Restul masuratorilor (tensiuni etc) se fac corect ; si pe rezistente masoara corect , numai ca masoara cu 17 ohmi in plus . M-ar interesa daca stie cineva cum se calibreaza pentru rezistente sau ce trebuie schimbat ( mentionez ca nu am schema aparatului ) Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 30
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

8

• zbodeoc

4

• tv1

3

• serban

3

Top autori în acest subiect

Daca masoara cu 17 ohmi in plus doar pe scala cea mai mica de rezistente, cea de 400ohmi atunci mai mult ca sigur o baterie noua rezolva problema.Daca nu...

...aparatul este mai evoluat : are true-rms , auto-range etc.....nu este vorba de cabluri proaste sau baterie descarcata ; cred ca este vorba de o calibrare
Link spre comentariu

Vazusem deja specificatiile lui iar true RMS-ul n-are nici o legatura cu masurarea rezistentelor.BaftaEdit: sau bafta la modificarea softului prin microcontrolerul din el, daca e asa de avansat

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Cumva ai masurat tensiuni ridicate atunci cand aparatul era comutat pe masurarea de rezistente?Cu ani in urma am avut o problema asemanatoare la modelul 506 si a necesitat inlocuirea unui PTC si a unor diode de la intrare.Un alt exemplar (+220 ohmi) nu a putut fi rezolvat.

Link spre comentariu
Vizitator hitune

Am o problema la un multimetru Protek 505 : capatul de scala la masurarea rezistentelor in loc sa mai fie 000,0 ohmi - acum este :017,2 ohmi . Restul masuratorilor (tensiuni etc) se fac corect ; si pe rezistente masoara corect , numai ca masoara cu 17 ohmi in plus . M-ar interesa daca stie cineva cum se calibreaza pentru rezistente sau ce trebuie schimbat ( mentionez ca nu am schema aparatului ) Multumesc anticipat !

sa ars o dioda zener de 5.6 din el este pe scala de rezistente,masoara cu alt instrument si vezi ca trebuie sa dea 17 ohmi,o schimbi si se rezolva,nu umbla la semireglabili de calibrare!!!!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

sa ars o dioda zener de 5.6 din el este pe scala de rezistente,masoara cu alt instrument si vezi ca trebuie sa dea 17 ohmi,o schimbi si se rezolva,nu umbla la semireglabili de calibrare!!!!
:aplauze multumesc hitune !!intr-adevar era o dioda zenner chiar la intrare arsa
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Am facut si eu rost de un Protek, dar nu 506, ci 505.Am vazut ca in partea de sus a cablajului cu display-ul, piesele aferente conexiunii RS232 lipsesc , si am impresia ca sunt toate cele care apar pe schema lui 506.....ma cam bate gandul sa incerc sa-i pun componentele alea :da Problema e ca momentan pe ohmetru masoara cu fisele in scurt circa 237ohmi (parca).L-am luat la puricat, si pe el , si schema , si nu am gasit nicio dioda zener de 5.6V. Toate-s de 6.2V.Alimentat si comutat pe ohmetru, pe ZD2 am 3.04V , pe ZD8 am 3.04V, pe ZD12 am 4.98V, pe ZD9 am circa 3V iar pe ZD13 vreo 0.1V.Un' sa fie buba ?

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator hitune

nu are nici un rost, si are un soft de tot rasul care ruleza in DOS si nu-ti foloseste la nimic,parerea MEA.apropo ai rezolvat problema?ca stiu de unde este.

Link spre comentariu

nu are nici un rost, si are un soft de tot rasul care ruleza in DOS si nu-ti foloseste la nimic,parerea MEA.apropo ai rezolvat problema?ca stiu de unde este.

Si el stie.Dioda D5 de pe intrare.A rezolvat problema... :band :bananaparty:
Link spre comentariu

Am rezolvat din octombrie.Ma gandeam ca poate o fi si vre-un soft de Windows...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări