Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alimentare 29v si 5v din 3.3v...3.6v

Postări Recomandate

Salut,

Doresc sa realizez un dispozitiv alimentat dintr-o baterie de telefon sau asemanatoare de 3.6v, si am anumite probleme legate de alimentare.

In primul rand imi trebuie 3.3V pentru alimentat logica. Aceasta tensiune o voi obtine folosind un regulator LDO direct din tensiunea de la baterie. Problema este ca nu am gasit o componenta corespunzatoare , ori are Drop out-ul prea mare , ori nu are curentul necesar. M-a intrebam daca pot sa pun in paralel 2 regulatoare de acest fel pentru a dubla efectiv curentul.

A doua problema - am nevoie de 5v pentru a alimenta partea analogica a unui ecran LCD .

A treia problema este tensiunea de 29v , aceasta este pentru alimentarea backlight-ului ecranului LCD.

Ma gandeam sa obtin aceste ultime tensiuni folosind 2 convertoare DC-DC legate unul dupa altul conform schemei urmatoare:

Posted Image

folosind un microcontroler pentru a genera impulsurile de deschidere a FET-urilor si de a sesiza tensiunea de iesire pe divizorul rezistiv pentru reglare closed-loop.

Daca cineva are o alta solutie sa obtin 5v din 3.6 folosind un IC specializat care nu costa prea mult , as scapa de o problema.

Ultimul voltaj as dori insa sa-l obtin folosind acel convertor , pentru a-l putea regla direct din mc (pentru luminozitatea ecranului ). Schema am desenat-o eu , sper sa functioneze , am copiat din ce am mai vazut pe net. Ceea ce ma intereseaza ar fii ce valoarea ar trebui sa aiba bobina , si cum ar trebui sa fie comandat FET-ul in functie de iesire (presupun ca este un tren de impulsuri , si daca tensiunea este prea mare , se sar anuminte impulsuri).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Eu am fol cu succes circuitul asta care converteste 3V in 5V .

Posted Image

Randamentul schemei este pe undeva la 65-75% , deci acceptabil .Curentul maxim suportat este de circa 80-100mA .

Poti conecta cele 2 regulatoare in serie insa randamentul o sa fie mai slab decat daca ele ar lucra separat .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări