Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Presa manuala cu surub

Vizitator

Postări Recomandate

In orice caz dupa o executie de asa o precizie, orice sudura adusa acestui ansamblu de piese este total nerecomandata.Sudurile trebuiau executate inaintea prelucrarilor mecanice!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radu cnc

3

• catalin

2

• gcom61

2

...Sudurile trebuiau executate inaintea prelucrarilor mecanice!

Acest lucru este valabil in orice situatie. Totusi, atunci cand nu dispui de toate mijloacele necesare in mod direct si neconditionat, exista si cazuri cand trebuie sa te abati, mai mult sau mai putin de la astfel de reguli. Astfel stand lucrurile, se poate executa o sudura prin haftuire simetrica, fara incingerea la rosu a pieselor pe cat posibil. Procedura am explicat-o pe indelete mai sus. Astfel bucsele, se pot suda de placile superioara si de baza in stare asamblata cu coloanele apropiate fata in fata si stranse nu pre mult cu o brida. Dupa operatia de sudura, care se desfasoara asa cum am aratat, intregul ansamblu se "abandoneaza" pentru circa 6 luni intr-un loc de depozitare adecvat (uscat si fara variatii mari de temperatura) timp in care are loc o detensionare naturala a sudurii. Dupa acest interval de timp, se dezasambleaza - chiar daca si putin fortat, cu ajutorul unui levier. Dupa aceasta, cu coloanele fixate intr-una dintre placi se face un rodaj cu pasta de rodat fina, pana ce coloanele aluneca usor pe bucse. Asemenea lucrari am mai facut si imi ies destul de bine.
Link spre comentariu

Foarte multa munca inutila, dar apreciez efortul (am folosit personal procedura).De tensionarea mai sus mentionata se aplica pieselor mari turnate din fonta.La rodarea coloanelor ar trebui sa tine-ti seama ca stratul cromat se poate deteriora in urma rodarii.La tolerantele mici de executie, dupa sudura si dupa rodare sunt mai mult ca sigur ca nu va veti mai afla la final la tolerantele dorite de dumneavoastra.Avand in vedere ca detine-ti un utilaj cu care putea-ti sa finisati gaurile dupa sudura nu vad motivul de ce a-ti ales aceasta cale?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări