Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectare lcd la calculator

mikella

Postări Recomandate

Buna ziua !am un lcd recuperat dintr-un xerox(cred) si as vrea sa il leg la pc daca se poate sa afiseze ce melodie canta in winamp de exemplu.atasez si doua poze(scuze pentru calitatea lor).cele doua integrate care se vad sunt sed1181fla si sed1280f.nu scrie nimic despre displei deci habar nam ce este cu el.daca puteti sa imi dati niste sfatur va multumesc.daca nu se poate face nimic il aruncam si asta ePosted Image Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• stefan_k

3

• mikella

3

• Mikrosha

1

• ROBEERT

1

Top autori în acest subiect

dpdv tehnic nu e imposibil, in treacat am cautat datasheetul, exista, descrie semnalele de care are nevoie, deci se poate face.dar nu o sa ti-l faca nimeni pe ochi frumosi, si nici nu cred ca vei gasi vreun tutorial pt genul acesta de display.cele mai comune displayuri sunt cele compatibile cu Hitachi HD44780, pentru asta gasesti scheme destule pe net inclusiv pentru legat pe portul paralel. costa intre 20-80 lei bucata, in functie de provenienta, marime, si noroc.

Link spre comentariu

nici nu intentionam sa imi faca cineva ceva pe ochi frumosi!nu merge asta este.de unde stiu care sunt compatibile cu ce ai zis mai sus?scrie in datasheet ceva despre asta?si lcd-urile asta cum le recunosc care sunt sa le pot cauta datasheetul ca nu scrie nimic pe ele.mai am unul care are un integrat alpinejapan 51t95173w02 176 9808pp008 (asa scrie pe el)la care nu ii gasesc datasheetul ma puteti ajuta? va multumesc

Link spre comentariu

Cele compatibile cu ce am zis eu (si folosite pe larg de amatori) se pot recunoaste de obicei dupa numarul de pini: 14 sau 16 (ultimii 2 pini sunt pentru lumina de background; nu toate au aceasta lumina). Daca nu ai datasheetul, e posibil ca in schimb sa fie trecute numele pinilor pe placuta. Acestia ar trebui sa fie, in ordine: Vss Vcc Vee RS R/W E(nable) D0 D1 D2 D3 D4 D5 D6 D7 (si ultimii doi Led+ Led-).

Notatiile semnalelor pot diferi pe ici pe colo, dar ideea e sa sugereze cam acelasi lucru: alimentare pozitiv/negativ, tensiune pentru contrast (Vee), ReSet, Read/Write, Enable, si cei 8 pini de date.

Daca dai peste aceste notatii direct pe placa, sau daca le gasesti in datasheet (chiar daca nu stai sa il citesti tot), sau daca macar numarul pinilor coincide, atunci ai toate sansele sa ai un display compatibil.

Altfel, e foarte greu de estimat cat de folosibil e.

LE: intra pe http://www.tme.eu/ro/katalog si cauta "16x2" - la optoelectronice - majoritatea (daca nu toate) cele de acolo sunt compatibile cu ce am zis eu. Asta ca sa iti faci o idee de ce sa cauti. Exista si alte dimensiuni (numar de coloane x numar de linii) - 16x1, 16x4, 20x4 ...

(as fi zis sa cauti direct din reclama de sus de la tme, dar ... mie nu imi merge search-ul de acolo. problema de browser, sau nu merge deloc?!)

Link spre comentariu

Salutare, as vrea si eu sa-ntreb ceva similar. Am si eu un VFD enorm. Controllerul este 80C51. Pe el scrie

AD3265-1PP ISSUE 1 ESD MERCATOR NOVEMBER 1993

I-am identificat alimentarea, s-aprinde filamentul, anodica ok. Mufa are 8 linii de date (zic ca-s de date ca au o arie de rezistente puse ca pull-up), care vin la un 80C51. Restul pinilor nu stiu ce fac. Soclul nu stiu ce avea, banuiesc ca un ROM, folosit ca generator de caractere.

Nu-mi fac mari sperante, dar stie cineva ceva date despre el?? :jytuiyu

Si aceeasi intrebare legat de LCD-ul de langa... Pe el scrie EPSON ECM-A0404

http://i43.tinypic.com/9atvle.jpg

http://i41.tinypic.com/24vo9zc.jpg

Link spre comentariu

epson-ul mic ... arata standard, are 2 chipuri, 16 pini, dar vad ca altii pe net s-au chinuit degeaba cu el. nu mai dau link ca se gaseste rapid pe gogu.VFD-ul ... e fain.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări