Vizitator maristancu Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 am o problema la scrierea softului pentru PIC16f84A .scris in MPLAB nu-mi trece valoarea din W in PORT A sau B Unde gresesc:PROCESSOR 16F84 include "p16f84.inc"__CONFIG _CP_OFF &_WDT_OFF &_PWRTE_ON &_XT_OSC Cblock 0x0CWCYCLEPRESCwaitendcORG 0x00goto MainORG 0x04goto Main include "bank.inc" include "button.inc" include "wait.inc" Main BANK1 movlw 0xff movwf TRISA movlw 0x00 movwf TRISB BANK0 clrf PORTB Loop button 0,PORTA,2,.100,On button 0,PORTA,3,.100,Off goto Loop On bsf PORTB,7 return Off bcf PORTB,7 return end este un progrem luat de aici:http://www.mikroe.com/ro/product/books/PICbook/6_04Poglavlje.htm Link spre comentariu
Vizitator maristancu Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 ma lamureste si pe mine cineva Va rog va multumesc anticipat Link spre comentariu
Vizitator yo9hnh Postat Martie 14, 2010 Partajează Postat Martie 14, 2010 Sigur nu da nici o eroare ?Stiu ca mplab este case sensitive asa ca button trebuie scris cu B, in cazul etichetelor este case sensitive(labels) dar nu sunt sigur de macro ?Analizand codul de la prima vedere, normal ar trebui sa functioneze fara probleme.Nu am instalat mplab, asa il testam in proteus sa vad cum se comporta.Maine voi incerca sa il instalez si voi reveni cu un raspuns.Robert Link spre comentariu
sofian Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 eu nu vad unde valoarea din W incerci sa o pui in PORTA, sau PORTBvad doar un set/clear PORTB bit 7 si clear PORTB Link spre comentariu
Vizitator maristancu Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 va multumesc mult am rezolvat beleauaProblema erea in macroul bank.inc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum