Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

lansator de cartofi

Vizitator obitzu

Postări Recomandate

Vizitator obitzu

salut!am si eu o problema si ma gandeam ca poate o pot rezolva cu ajutorul forumului...problema este urmatoarea:am incercat zilele astea sa fac un lansator de cartofi,dupa ideea asta:http://www.youtube.com/watch?v=qA7Op02bCfE dar pentru a economisii 800 de mi(80 de lei noi)am decis sa pun in locul acelui electrosoc un aprinzator dinacela de aragaz tot pe baza de scanteie.problema este ca scanteia pe care o face,este mult prea mica si dureaza mult timp pana se poate aprinde sprayu...o intrebare am:are cineva o idee de un inlocuitor care sa nu includa tensiuni foarte mari si sa poata fi alimentat de la o baterie sau ceva de genu.va multumesc anticipat!o seara buna!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• Dr.L

1

• Mikrosha

1

• boederyakumo

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

salut!am si eu o problema

Inca nu ai o problema...problema va fi cand o sa ai doua proteze in loc de maini!!!Americanu` ala e DEFECT la creier! Nu fi precum el!
Link spre comentariu

Ar trebui sa mearga si cu aprinzatorul ala,daca apropii electrozii umpic mai multEventual foloseste 3 baterii pe alimentare (posibil sa se arda)Daca tot nu merge,gasesti pe forum suficiente convertoare de tensiune inaltaDar ai grije sa nu-ti bubuie-n fata :speriat

Link spre comentariu

Modalitati de aprindere sunt o mie, insa pacat de cartofii pe care o sa-i arunci, unii nu au ce manca iar altii arunca cartofi. :nebunrau: Baterii comutator si bobina de inductie scuter, suruburile trebuie sa fie apropiate la fel ca electrozii bujiei.Foloseste tub cu pereti cat mai grosi sa nu ai surprize. :rade: Astept sacul cu cartofi ! :nebun:

Link spre comentariu

Odata am avut nevoie de 2 kilovolti sa testez un tub de osciloscop, pe care i-am obtinut dintr-un aprinzator de aragaz, schimband tranzistorul cu ceva de putere mai mare (TIP29 parca) si alimentandu-l la tensiune mai mare (6 - 12V, nu mai tin minte). Tensiunea a crescut simtitor, atat in sarcina cat si in gol. Poti sa-ncerci, n-ar lua mult modificarea si ar putea chiar sa fie perfect pentru aprindere! :freaza: Just a hint, dar nu ma fac raspunzator pentru proteze!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări